Un articol din presa interbelică, publicat în toamna lui 1935 într-o gazetă din zona Sibiului, pe marginea unui „match de football”, conform termenilor respectivei consemnări. Era într-un an în care Ripensia Timişoara recâştigase campionatul naţional în ediţia 1934/35, în fruntea a 12 cluburi din 6 oraşe, inclusiv Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea şi Ploieşti, după ce în 1933 cucerea în premieră titlul iar în 1934 îl ceda în finală lui Venus Bucureşti cu 3-2 şi 5-3, roş-galbenii bănăţeni păstrându-şi trofeul şi-n 1936 iar apoi adjudecându-şi-l pentru ultima oară şi în 1938, tot de la Venus. O toamnă a anului 1935 în care se disputa şi a doua ediţie a Diviziei B, cu 5 serii a câte 8 grupări, dintre care câte 3 din Timişoara, şi anume RGM, CA şi ILSA, care ajungea a pierde finala barajului de promovare-retrogradare, respectiv din Sibiu, şi-anume Şoimii, SG (Societatea de Gimnastică) şi SS, ultimele două având a şi retrograda.
An 1935 în care Ripensia Timişoara ceda pe de altă parte trofeul Cupei României adjudecat la ediţia sa inaugurală din 1934, preluat de CFR Bucureşti, bănăţenii recâştigându-l la finele parcursului în 1935/36, 5-1 în ultimul act cu Unirea Tricolor.
Dar iată că în toamna lui 1935 se scria în presa vremii de pe marginea terenului de fotbal şi despre Ripensia Sibiu, articolul de mai jos apărând în „Gazeta Hârtibaciului” din noiembrie 1935, după cum a semnalat scotocind prin arhivă corespondentul nostru din Germania, George Barth.
„Ripensia (Sibiu) – Agnita 1:0 (1:0)
Un început frumos. Publicul din Agnita a asistat Duminecă 15 oct. (1935) la un interesant match de football, între echipele Ripensia din Sibiu, şi o combinată a celor două echipe din Agnita: Avântul şi A.S.T.V. Ambele echipe au desfăşurat un joc frumos şi cu multe faze spectaculoase. Ripensia începe un joc cu tempo rapid, căutând să surprindă pe adversar, însă apărarea Agnitei ştie să iasă din încurcături, parând cu uşurinţă, intervenind prompt în toate incursiunile adversarilor. După 10 minute jocul devine egal. Neşansa însă este de partea gazdelor şi spre sfârșitul primei reprize Ripensia înaintează în poarta goală. Repriza a doua se desfăşoară în avantajul net al gazdelor cari presează.
Jocul este aprig şi oaspeţii sunt dominaţi, până la sfârşit. Intervin incursiuni periculoase la poarta Ripensiei, însă ratează în faţa jucătorilor Ripensiei, blocaţi pe linia de şeisprezece, cari nu caută decât menţinerea scorului. Matchul se termină cu 1-0 pentru Ripensia.
Ceea ce remarcăm este, că prima colaborare, între cele două naţii conlocuitoare Români şi Saşi, s-a făcut pe teren sportiv. Cele două echipe: Avântul (românească) şi A.S.T.V. (săsească), după ce s-au războit câtva timp între ele, şi după multe parlamentări, au ajuns la o înţelegere, pentru formarea unei selecţionate. Matchul de duminecă este un început lăudabil şi ar fi de dorit, ca aşa după cum pe teren sportiv, au dispărut animozităţile, diferendele şi şicanele, dintre cele două naţii, să dispară în toate şi să se ajungă la o colaborare frăţească şi bine intenţionată. Începutul a fost făcut, urmează cimentarea şi perpetuarea acestei colaborări.”
„Gazeta Hârtibaciului” a fost înfiinţată de învăţătorul Eugen Fleşaru din Dealu Frumos, localitate din zona Văii Hârtibaciului având drept cea mai importantă localitate oraşul Agnita, de-a lungul râului cu acelaşi nume, Hârtibaci, cel mai lung din judeţul Sibiu, cu o lungime de 89 de kilometri, curgând de la nord-est spre sud-vest şi vărsându-se în Cibin, afluent al Oltului care străbate municipiul Sibiu.