Ditamai Cluj Arena goală, un gol de generic numai bun pentru spectatori, nu doar pentru telespectatori: U Cluj – ASU Politehnica 0-1. DSU, MTS, FRF, puneți punct absurdității! ”Libertate pentru suporteri!”

E firesc ca într-o țară a formelor fără fond precum România să curgă cu exemple probând acest nefericit aspect identitar. Unul, conferit din lumea arenelor cu ocazia duelului fotbalistic secund divizionar Cluj – Timișoara, altădată un tradițional regal studențesc al primei ligi cu zeci de mii de spectatori în tribune și prestații calitative pe gazon. În varianta ”de alertă” din 2020 cu multă panică pentru mai nimic, inacceptabile stări de fapt induse sportului din lumea politichiei tehnocrate și care au acaparat și apăsat asfixiant prim-planul evenimentului în sine, jocul dintre ”Șepcile roșii” și alb-violeți, care a suferit cumplit și ca o consecință a țintuirii fenomenului cu lunile pe tușă, fenomen și-așa subminat peste ani precum toate cele. Spectacol totuși salvat dintr-o fază fixă, gol de generic din lovitură liberă, dar ce folos în marea schemă a sportului și fotbalului, din moment ce a putut fi savurat doar de telespectatori!? Căci ditamai Cluj Arena a fost goală la o asemenea întâlnire de suflet a sportului rege nord-vestic, fără spectatori conform dictatelor aberante ale lacheilor echer din teritoriu ai ocultei satanice mondiale, o ditamai ”distanțarea socială”, viață socială perturbată și pustiită voit de niște comercianți perfizi ai disocierii, fricii, urii și în cele din urmă înrobirii prin înjosire. Față de care s-a luat totuși o necesară minimă atitudine, ”Libertate pentru suporteri!”, afiș înfățișat de alb-violeții bănățeni la alinierea înaintea meciului, ulterior mesaj pe post de martor mut al meciului dintr-o peluză goală. Iar cei cu atitudinea i-au învins și în iarbă pe cei doar cu numele, sărindu-i în clasament: AS FC Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timișoara  0-1 (0-0).

Astăzi iar, la Telejurnal, ni s-a servit cașcaval. Nu era parcă de-ajuns că tradiționalul duel ”U” – ”Poli” a fost pentru a doua oară în ultimele 3 sezoane retrogradat la stadiul de ”Cenușăreasă” pentru luni seară după croiala și interesele celor cu drepturile de difuzare, care parcă se desfată în fixația de a exclude o reuniune cu rezonanțe de școală veche din firescul întâlnirilor sfârșitului de săptămână, deși ideală pentru asemenea ocazii, aruncând-o în schimb într-o zi fără magnet la sport după canoanele condiționării la ”noua ordine”, dar s-a mai plasat cu acest prilej și o bomboană pe colivă, a se citi fotbalul în ”stare de alertă”, cel fără spectatori în tribune. C-așa vor unii psihopați fără acte în acest sens.

”Alertă” după ”urgență” în capul unor executanți pe de-o parte absolut ignoranți dar fără dubii în crezurile lor strâmbe și fără pic de justificare, pe de altă parte chiar dubios de zeloși în implementarea în teritoriu a machiavelicului complot la nivel planetar de subjugare a omenirii cu un pretext prefabricat pe post de sperietoare.

Fotbalul e cu și pentru spectatori, fie și mai puțini în condițiile impuse injust de dregătorii difuzărilor prin inginerii sociale de genul Cluj – Timișoara din nou taman într-o zi de luni, dar acum chiar n-a mai fost țipenie de om pe Cluj Arena în ”noua normalitate” pe cale de a se încetățeni definitiv în cursul ritualului satanic de inițiere indusă cu botniță, un fapt indubitabil în sine și nici pe departe doar vreo incredibilă ”teorie” după capul neinițiaților, ditamai stadionul cuprins de liniștea mormântală a unui cavou după crezurile, chipul și asemănarea sforarilor cu gând rău la adresa bucuriei vieții.

Sport cu un afiș de protest și pustiit în tribunele altădată însuflețite, societate în care în schimb nu poate să nu țiuie strident în urechi bolșevismul unui așa zis liberal ”europarlamentar” taman clujean, și Rareș, și Bogdan, care va să zică dosare penale pentru cei care au bunul simț și discernământul de a semnala disproporționata reacție a autorităților față de pretextul înadins prefabricat în laborator, reacție pe linia aplicării cu sârg a ceea ce e nici mai mult nici mai puțin decât strict un scenariu experimental pe viu de probare a concertării în acțiune a celulelor administrative operative de criză și de testare a obedienței populației la draconice dictate care ne reamintesc de sumbre umbre ale istoriei, gen însemne distinctiv galbene pe uniforme, tip ardere de cărți în miez de noapte.

Iar halal europarlamentarii, parlamentarii, guvernanții și toată șleahta de trepăduși din balamucul cu nesfârșite cotloane și ițe pentru gura fiecărui executant, a se citi DSU, MTS, FRF, Musca-Țețe și întreaga acoladă la cravată și birou, trebuie că sunt încântați de sine la implementarea în teritoriu a fiecărui mic detaliu al planului de spălare pe creier, a se citi și câte un ”minuțel” de reculegere înaintea fiecărui fluier de start pe întreg teritoriul țării, doar COVID-19 ne mai țiuie în urechi și doar cei astfel înregistrați ca trecând în neființă mai fiind și demni de ”momentul” de ipocrizie după ce oricum n-au putut fi înmormântați creștinește, asta în vreme ce zi de zi Grupul de Comunicare Strategică al propagandei statale a recunoscut faptic dar numai ca ultimă propoziție a pomelnicului fricii și ”cazurilor” că una-două sunt în 24 de ore în întreaga Românie decesele de la ”virus” strict fără comorbidități. Sau chiar zero, mare și lat. Mulți, mulți de zero în zilele așadar fără decese de la ”virusul ucigaș” ale acestor luni ale plângerii, mulți, mulți de zero în tribunele stadioanelor patriei la numărul de spectatori, și asta sub cizma imperatorilor fricii.     

Care au pus talpa pe gâtul unui domeniu mai lesne unind oameni indiferent de crezuri și convingeri, decidenți indiferenți pare-se până în pânzele albe la faptul că se scurge fardul minciunii și cad măștile ”narațiunii oficiale” prin părțile sale mai esențiale, a se citi și faptul că CDC, Center for Disease and Control, un fel de Grup de Comunicare Strategică a ”pandemiei” din oficiosul guvernamental al SUA, a recunoscut în cele din urmă negru pe alb ca informare a publicului larg, fie din nou și ca ultime mențiuni, că doar 6% dintre cei declarați decedați peste Ocean de la COVID-19 în această jumătate de an a manipulării au și murit într-adevăr de la ”virusul ucigaș”, una fiind înregistrarea umflată mult supradimensionat cu pompa întru susținerea corolarului tezelor false, alta fiind realitatea. Iar adevărul ține de sistemul imunitar al omului, pe când toată farsa deversată și pe pielea sportului n-are nici cel mai mic fundament de natură științifică, din cercetare și sanitar-medicală. Cea mai mare manipulare din istoria modernă a omenirii, depășindu-le cu mult pe cele punctuale sau în formă continuată, nenumărate peste secole.

Sub vălul acestei farse de colosale proporții s-a târât și luni seară un eveniment sportiv, iar fondul în sine a fost implicit vădit afectat, un joc inert spre zero, fără galerii pe margine cu ale lor suflete tinere, dar cu ”bătrâni” ai fenomenului la pupitru și în prim-plan pe gazon, un alt semn al viitorului incert al fotbalului. Viitor care nu poate fi clădit cu mari pauze competiționale și în regim ”de urgență” cu blocarea populației sănătoase în case, viitor care este periclitat sub impunerile fără justificare, acoperire, argumente pertinente și dovezi probate științific, medical, sanitar și din sfera cercetării de niște executanți tehnocrați care pulverizează firescul și naturalețea pe altarul unor noi dogme gen ”siguranță colectivă” și ”distanțare socială”.

Și ne pot oare sugera printre altele DSU, MTS și FRF cum poate fi aplicată ”distanțarea socială” la loviturile de colț, iar asta încă și fără botniță pe chipul zâmbitor al omenirii? Dacă nu pot, atunci să facă mai bine și să pună punct absurdității generale, scenetei cu costisitoare și inutile protocoale incluzând ”triaje”, ”testări”, ”măști”, ”distanțare socială”, meciuri fără spectatori, toate și mai toate sărăcind bugetul oricum străveziu al sportului! Iar ”sacrificarea prezentului” pentru ”siguranța colectivă” viitoare sunt doar și numai alte dogme din același arsenal al manipulării absolute, o îndoctrinare de mari proporții, în condițiile în care iluzoria ”normalitate” va deveni treptat o veritabilă Fata Morgana, și asta nu pentru că așa vrea Mama Natură cea plină de viruși și bacterii, ci pentru că ăsta e planul diabolic croit din timp în numele controlului, constrângerii, condiționării și înrobirii totale. Că le vine sau nu unora să creadă.

În aceste condiții, jucătorii lui ASU Politehnica au abordat deplasarea pe Cluj Arena cu un gest de bun simț, ”Libertate pt. suporteri!”, minimul absolut necesar pentru ca vertebrele încă integre ale sportului să iasă din amorțeală, iar divinitatea le-a uns sufletele, încă un meci fără gol primit, regi ai impenetrabilității în Liga 2, primă victorie în 2020-2021 la întâia ieșire în afara Timișoarei, suficient pentru depășirea în clasament a Universității Cluj, victimă a circului supralicitat ce s-a perpetuat în jurul ”Șepcilor roșii” odată cu promovarea din Liga 3. Numai despre promovarea în Liga 1 s-a tot pomenit de-atunci în cazul ardelenilor, iar proiectele sunt una și realitatea alta, precum în general în ale vieții, aspect probat și cu ocazia așa-zisei ”pandemii”: un scenariu de criză pentru înfricoșați și idioții utili, un adevăr într-atât de ascuns încât ar fi parcă la ani lumină distanță. De fapt fix sub ochii noștri, pentru cine are ochi să vadă.

”U” a fost nevoită să se axeze pe ”bătrâni”, Tamaș într-un picior și la un pas de sala de operație, Goga cu fantezia și pericolul în avanposturi, condiții în care clujenii au ușurat misiunea ”violeților”. Care au intuit că au o pâine de mâncat și au abordat partida cu aplomb, picior în prag încă din debutul întâlnirii. Câștigată în cele din urmă, fără însă ca paloarea gazdelor să știrbească din meritele bănățenilor.

Primul şut pe spaţiul porţii aparţinea de fapt tocmai poliştilor, în minutul 4, autor Munteanu, de la 22 de metri, pe mijloc, ratând o primă oportunitate favorabilă. Iar primul cartonaş galben, consecință a unui duel bănățean, de parcă pribegii fotbalistici din vest ar fi în tot mai multe colțuri ale României, ba la Botoșani, ba sub Feleac, fault al lui Codrea asupra lui Luchin, în minutul 10.

Și ce mai ocazie au avut alb-violeţii prin Axente în minutul 13, când a păcălit apărarea clujenilor, efectuând o cursă foarte bună pe flancul drept dar pasând în contratimp în faţa porţii, unde Popovici era liber la 6 metri… Tânărul portar Muţiu reţinea în doi timpi.

Și primul corner al jocului, în minutul 18, a aparţinut tot lui ASU Politehnica, de pe stânga, prin Ignea. Tamaş respingea cu capul, mingea lovea braţul stâng al lui Daniel Novac, jocul continua, cu toate că poliştii au solicitat lovitură de la 11 metri.  

Prima ocazie a gazdelor, abia în minutul 27, prin ex-timișoreanul Goga, tot el, veșnicul, şut din întoarcere de la 16 metri, la semiînălţime, în dreapta portarului Borbei. Mingea trecea pe lângă poartă.

O nouă fază fixă pentru ardeleni în minutul 43, de la 17 metri lateral stânga, Goga, şut puternic pe poartă: Borbei respingea cu ambele mâini în faţă iar faza se răcea. În primul minut de prelungiri al mitanului întâi, același Goga, şut din careu de la 13 metri lateral dreapta, Borbei respingând din nou, de astă dată în corner, rămas fără rezultat.

Repriza secundă începea cu două înlocuiri pentru clujeni și cu o lovitură liberă de la 28 de metri, tot Goga, şut puternic pe jos în stânga lui Borbei dar şi pe lângă bară.

Două schimbări ca reacție a timișorenilor, ieșind debutantul Alex Popescu, înlocuit cu croatul Piazonja în minutul 63, şi Ignea, cu Coadă în minutul 68. Și efecte imediate pe tabela de marcaj: 0-1.

Dintr-o nouă lovitură liberă, de această dată pentru băieţii lui Octavian Benga, de la 28 de metri, aproape perpendicular pe poartă, executată cu măiestrie de Sergiu Popovici, direct în vinclu, în minutul 70. Gol de generic, în absența aplauzelor din tribună, și asta pentru că așa vor psihopați decidenți fără acte în acest sens. Dar ce contează, câtă vreme curge ”audiența” micilor ecrane!? Aceste tonomate ale minciunii aduse la rang de adevăr absolut și de necontestat.

După numai 7 minute, din nou loitură liberă, de la 25 de metri, acum cu Axente la pupitru, sut peste transversală. În minutul 82, un nou cartonaș galben, pentru Sofran, fault asupra lui Golan, iar 6 minute mai târziu şi în contul lui Pamfile, pentru un fault asupra lui Mâneran. ASU căuta să conserve avantajul, ”U” se trezea dar mult prea târziu, și încă previzibilă în mișcări…

Se prelungea meciul cu 4 minute, în primul dintre acestea la un pas de 1-1, ”zmeu” Goga din corner, pentru alt veșnic, Tamaş, reluare de la 6 metri peste transversală. Cam aceasta ar fi axa de forță propusă în jumătatea alb-neagră de sub Feleac de un ”conducător” trecut și prin fotbalul timișorean.

Asalt la poarta timişoreană, şut de la 18 metri al lui Goga, imbatabilul june Borbei respingând cu dificultate. Şi clujenii cu ochii pe cronometru vedeau un cartonaş galben prin Mureşan, fault la Mera în minutul 94. Încă se mai juca, după minutul 94, din nou corner, din nou respingere, o prestație după chipul și asemănarea ștersului Falub: a doua deplasare consecutivă a poliștilor pe Cluj Arena fără gol primit…

Și finish în absența scandărilor din tribună. Fotbal târât de pe tușă în fața unor peluze goale, ce mai aberație fără pic de justificare. Nu astfel e sprijinit sportul, nu astfel ar putea renaște fotbalul! Auzi tu FRF, executantule orbește de mizerabile normative fără pic de acoperire în știință, medicină, cercetare și viață în general!?

Dar ASU Politehnica, mai tânără și mai articulată, a dat o palmă sistemului, trezirea la realitate prin bannerul afișat, îndemn prin care câștiga moral întâlnirea încă dinaintea minutului fabricat de reculegere: 0-1. Un triumf anunțat din minutul zero, acel zero din tribune, acel zero al deceselor de COVID-1984 fără comorbidități din multe zile ale României plângerii în 2020. Și să ne rugăm într-adevăr pentru sufletele bolnavilor cronici uciși mișelește, cu zile și cu sânge rece în numele ”narațiunii oficiale”, Pandemia lui Pește, mii de români cu alte grave afecțiuni ignorate în scenariul isteric ”numai și numai COVID-1984”.

Nimeni nu-i va mai învia, dar ce-a mai rămas din oameni trebuie apărat măcar cu un minim necesar gen ”Libertate pt. suporteri!”, căci altfel, fără atitudine, talpa sistemului și structurilor va apăsa până la podea, dat fiind că se are de-a face cu zeloși psihopați fără acte în acest sens, în mod cert fără frontiere și fără limite în fondurile disponibile atingerii odioaselor țeluri.  

Talpa bocancului fotbalului trebuie să fie cea care să primeze, să-și apere terenul, ”talpă” nemiloasă și fără menajamente pe tibia făuritorilor de corset în jurul bucuriei de a trăi. Aberanții cu protocoalele sunt caz de targă și ar fi cazul ca satrapii fibrei sociale să scoată din buzunare ca dauna morale și nu numai pentru pagubele induse lumii arenelor. O reparație totală este însă imposibilă și nu-i va spăla nimeni și nimic în ceruri pentru iresponsabilitatea cu care au împins normalitatea firească pe butuci, în cea mai mare manipulare cu putință, care va rămâne ca atare în istorie din cele mai rele motive.     

Va fi lunea viitoare cu spectatori pe ”Dan Păltinișanu” în etapa a III-a, de la ora 18, la ASU Politehnica – AFC Farul? Cât de greu de crezut în această țară a lucrului bine făcut, în această țară a unei ”mici pauze” doar până în 31 martie 2019. A trecut aproape o jumătate de an și totul ar trebui să fie cât se poate de clar până și pentru cei mai ignoranți înfricoșați, pentru cei mai jenanți idioți utili…

AS FC Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timișoara 0-1 (0-0): Sergiu Popovici – 70 (lovitură liberă)

”U” Cluj: Vlad  Muțiu – Sîrgian Luchin (min. 73, Idan Golan), Gabriel Tamaș (cpt.), Andrei Mureșan, Ionuţ Ilieș (min. 46, Denis Mâneran) – Daniel Novac (min. 46, Fereira Dos Santos), Robert Neciu, Alexandru Negrean – Ioan Filip (min. 80, Gavra), Matias Roskopf, Dorin Goga.

Antrenor: Adrian Falub.

Pe bancă: Andrei Vâtcă, Laurenţiu Rus, Cristian Gavra, Bogdan Barbu.

ASU Politehnica Timișoara: Alexandru Borbei – Nicolae Sofran, Cristian Scutaru, Ioan Mera (cpt.), Claudiu Pamfile – Dorin Codrea, Alin Ignea (min. 68, Ionuţ Coadă) – Alexandru Munteanu, Sergiu Popovici (min. 86, Alin Manea), Alexandru Popescu (min. 63, Plazonja) – Mircea Axente.

Antrenor: Octavian Benga.

Pe bancă: Rareş  Murariu – Călin Jurj, Vasile Bogdan, Doru Andrei, Victor Lolea, Radu Denis.

Au arbitrat: Marius Omuţ – Ioan Alexandru Corb (ambii Satu Mare) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş). Arbitru de rezervă  Vladimir Andrei Nagy (Alba – Iulia). Observator de arbitri Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc), delegat de joc: Petru Boroş (Oradea).

Octavian Benga, antrenorul principal al învingătorilor, a remarcat: „E o victorie importantă pentru echipa noastră. Mă bucur că am reuşit să câştigăm. Am pregătit foarte bine acest meci. Îl ştiam foarte bine pe domnul Falub, l-am analizat, ştiam că joacă într-un sistem cu trei fundaşi în defensivă. Prevedeam că joacă un 3-4-3 ori un 3-4-1-2. Am fost pregătiţi pentru ambele sisteme, cred că i-am blocat foarte bine. Chiar am fost mai periculoşi în prima repriză. Am avut câteva ocazii şi situaţii foarte mari. Repriza a doua am început-o foarte bine, le-am cerut jucătorilor să câştigăm acest meci. Le-am şi spus că după 5-10 minute o să jucăm cu doi atacanţi, ca să forţăm victoria. Era momentul, faţă de etapa trecută, la cum decurgea jocul şi cum jucau cei de la U Cluj, spre deosebire de cei de la Mioveni, care încercau să joace prin zona centrală, cei de la U încercau să scoată foarte mult mingile în lateral. Am forţat şi consider că am fost mai buni ca ei. Mă felicit încă o dată că l-am promovat pe Borbei, un portar de 17 ani, care astăzi a făcut un meci mare. Vreau să-i felicit pe toţi jucătorii pentru că au fost adevăraţi luptători. Au interpretat toate fazele foarte corect tactic şi cred că au fost peste U Cluj. Dedicăm această victorie galeriei în primul rând, suporterilor noştri şi tuturor bănăţenilor, căci Poli Timișoara e cel mai mare brand din Banat!”

Rezultatele etapei a II-a în Liga 2 și programul rundei viitoare, pe coloana clasamentelor, dreapta în secțiunea Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: