Divizia D Timiș, etapa 13: rezultate, marcatori, echipe, declarații. ”Grigorescu, rușine! E posibil să ne retragem din campionat, dacă tot așa merg lucrurile în divizie. Sunt în drum spre spital cu jucătorul, și tot el a luat roșu!”

Etapa a XIII-a, într-adevăr cu ghinion, Divizia D Timiș continuând de sâmbătă în imparitatr numerică și implicit fără un meci în program, Voința Mașloc fiind prima care a rămas în așteptare pe tușă după retragerea Unirii Tomnatic din campionat. Au rezultat 4 victorii acasă, 3 în deplasare și două remize, după cum urmează, cu date, marcatori, echipe și declarații. Rezultatele tehnice, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana consacrată a secțiunii Fotbal.

Prima clasată a luat avans în fața vizitatorilor de la mijlocul clasamentului în sfertul de oră după pauză, deși în inferioritate numerică din prima parte: CSM Lugoj – CS Progresul Gătaia 2-0 (0-0).

După ce, încă din minutul 31, gazdele au evoluat în 10 jucători, Miroslav Radak fiind eliminat pentru fault de ultim apărător, liderul s-a impus prin golurile marcate de Aziz Njfakue (min. 50) și Alex Maier (min. 60), cu un șut de la 18 metri direct la vinclu.

”N-ai jucat de ceva vreme” l-am stimulat la un scurt dialog pe Alex Maier, marcator al golului 2: ”Da, așa este, am fost accidentat și am trecut printr-o perioadă mai grea, dar sunt bucuros că mi-am revenit, ceva mai greu, si am pornit la drum cu toți colegii, care mă încurajează tot timpul.”

Maier, născut în 2001, începea să joace fotbal la vârsta de 8 ani, ”antrenor mi-a fost profesorul Nicolae Cimponeriu”, iar la ora actuală tocmai revine între jucătorii ”cu golul” la liderul CSM: ”Am reușit să marchez un gol chiar la vinclu, și este prima mea reușită în acest campionat, dorindu-mi să înscriu cât mai multe goluri. Doresc să-mi felicit colegii pentru dăruire și pentru că am continuat șă credem în șansa noastră după eliminarea colegului nostru din minutul 31. Caracterele se cunosc în momentele grele. Îmi doresc să continuăm împreună tot așa și să tratăm fiecare antrenament și joc cu maximă seriozitate, căci numai așa putem face performanță. Să fim puternici din toate punctele de vedere și să nu cedăm niciodată.”

Au jucat următoarele formații:

CSM Lugoj: Gârlea – Radak, Roșie, Mario Pierre Akoa, Alex Maier, Tamaș, Dobra, Pefoura Okom, Ilyasso Kourogo, Njifakue, Talpă.

Antrenor: Arpad Laczko.

Rezerve la start: Popeț, Giani Mihoc, Lakatoș, Pop, Ilie, Rațiu, Sultan, Ioan Mihoc.

Gătaia: Toth – Popovici, Gâtin, Darius Apro, Brădean, Cruceru, Chiticariu, Ichim, Hurdea, Natanticu, Radovan.

Antrenor Sorin Gheju.

Rezerve la start: Chinezoni, Schipor, Claudiu Ionesi.

Victorie acasă, și tot cu două goluri marcate, dar deja până la pauză, și pentru urmăritoarea de pe locul 2, la un moment dat egalată de aspiranta la podium în ediția trecută: CS Millenium Giarmata – CS Comloșu Mare 2-1 (2-1). 

Marcatori: Răzvan Onosă (min. 9) și Adrian Sevici (min. 43), respectiv Deian Pecarov (min. 25, din lovitură de la 11 metri).

Giarmata: Gakos – Gavruță, Francescu (cpt), Capstrâmb, Mocanu, Oprea, Stancu, Marta, Moroșan, Sevici, Onosă.

Antrenori: Vasile Luță și Daniel Moraru.

Rezerve la start: Narița, Sofronea, Stoica, Vlăduți, Boldovina, Glujdea, Ghiughea, Pop.

Comloșu Mare: Brădău – Niță, Toma, Ardelean, Deac, Bota (cpt), Coman, Trandu, Pecarov, Bârză, Olteanu.

Antrenor: Marius Stanache.

Rezerve la start: Culda, Matei, Costea, Mânecan, Flore, Tripunescu, Stanciu. 

Aceleași două gpluri marcate acasă n-aduc însă neapărat și victoria, caz al celei de-a treia clasate, egalată de două ori: CSC Peciu Nou – CS Flacăra Parța 2-2 (1-0). 

Marcatori: Marco Giuricici (min. 39, 59), respectiv Laurențiu Berar (min. 55) și Ioan Făndel (min. 82).

Au jucat formațiile:

Peciu Nou: Doboșan – Rosenblum, Matei, Szalkai, Scutaru, Filimon, Ilaș, Denis Bud, Giuricici, Voroș, Pițigoi.

Antrenori: Daniel Rupa și  Răzvan Popaluca.

Au mai intrat: Ștreangă, Vlădic, Poparadu, Rus.

Pe bancă: Boșca, Denis Bud, Teslariu.

Parța: Ionescu – Alexin, Ciurariu, Cristian Nicolaescu, Cernat, Daniel Nicolaescu, Vlădulescu, Mâțu, Gania, Berar, Ioan  Făndel.

Antrenor Florin Albu.

Rezerve la start: Ungureanu, Sabău, Filip Făndel, Ruben Nicolaescu, Milovan, Iorgovan.

Și încă un 2-2 în care tot oaspeții au fost cei care au egalat de două ori: Timișul Șag – CS Sânandrei-Carani 2-2 (1-1). 

Marcatori: Răzvan Banu (min. 7) și Ciprian Palade (min. 90), respectiv Andrei Hodiș (min. 20) și Dan Silaghi (min. 90+4).

Bogdan Centea, de la oaspeți, rata o lovitură de la 11 metri în minutul 37, la scorul de 1-1, nimerind bara laterală.

Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Utvin, întrucât cel din Șag este alocat întâlnirilor juvenile U18 ale României cu Serbia, din intervalul 25-28 octombrie. Și iată cum în ”fotbalul lui 272-0” până și ”fotbalul mic” este dezrădăcinat pentru a fi salvate cumva aparențele în jurul ”găurii negre” care este infrastructura sportivă mioritică. Bine că plaiurile astea jefuite au ”palate”, ”mall-uri”, ”cluburi” de noapte, ”bolizi” și alte caraghioslâcuri din tacâmul rătăcirii și deșertăciunii umane – biată nație sărac bogată, dar nu și numeroase baze sportive, recurgându-se la colaci de salvare din partea unor divizionare ”D” comunale.

Altfel, cine-a mai câștigat acasă? În jocuri din jumătatea inferioară a ierarhiei,

Progresul Ciacova – Avântul Topolovățu Mare 4-0 (1-0).  

În sfârșit, a răsărit soarele și la Ciacova, victorie la zero, ce-i drept, cu codașa. Au marcat Cristian Tăbăcaru (min. 34), Bogdan Steop (min. 61), Cătălin Ștefănescu (min. 73) și Andrei Lazea (min. 83).

Unirea Jimbolia – Univesitatea de Vest din Timișoara 2-1 (1-0). 

Marcatori: Robert Anton (min. 45+1) și Adrian Cioată (min. 90+3), iar cu acest gol a ajuns la ”borna” 16 în 13 etape. Pentru studenți egala Andrei Cărăbaș (min. 70).

Dar și 3 succese în deplasare.

CS Cocoșul Orțișoara – CSC Deta 1-2 (0-1).  

Au marcat: Răzvan Popovici (min. 90), respectiv pentru învingători Adrian Ștefan (min. 12) și Florin Nanu (min. 88).

Ghiță Chimiuc (antrenor Orțișoara): ”Ăștia niciodată nu m-au bătut. Au fost mai buni și au câștigat. Nimic de zis.”

Ionuț Iacob (antrenor Deta): ”Pentru Deta, este prima victorie împotriva echipei lui nea Ghiță, și îl asigur că nu va fi nici ultima. Îi doresc multă sănătate și baftă în continuare!”

Steaua Roșie Variaș – Unirea Sânnicolau Mare 1-2 (1-1): Petre Râmneanțu (min. 22, din lovitură de la 11 metri), respectiv Daniel Galea (min. 39) și Rocky Tranculov (min. 76)

David Forghici, de la gazde, a fost eliminat deja în minutul 36 pentru două cartonașe galbene.

Iar cu două minute înainte de pauză, Daian Jivan, accidentat fiind pe margine,  a fost sancționat cu cartonașul roșu pentru injurii la adresa jucătorului care l-a accidentat, arbitrul interpretând că pe el l-ar fi injurat.

Au jucat următoarele formații:

Variaș: Borta – Erdman, Titu (cpt), Grigoraș, Sabău, Bolborea, Marcu, Forghici, Daian Jivan, Râmneanțu, Florescu.

Antrenor: Cosmin Belin.

Au mai intrat: Gabriel Voicu, Axini, Onțanu.

Pe bancă: Videscu, Adrian Jivan, Cazac, Zuh.

Unirea Sânnicolau Mare: Timiș – Crișan, Olaru, Vasile Florescu, Pârlăgeanu, Csuy, Bizău, Galea (cpt), Cozma, Moldovan, Tulcan.

Antrenor Cristian Contescu.

Au mai intrat: Tranculov, Dima, Boboiciov.

Pe bancă: Marius Sitaru, Gheța,  Mesaroș, Manoliu, Hiticaș,

Cosmin Belin (antrenor Variaș): ”Domnule Grigorescu, rușine, rușinică. Mare, mare, la modul cum procedați la delegarea arbitrilor în liga a patra. La noi ați schimbat trei arbitri în această etapă. Rușine centralului Matiș pentru aroganța față de jucători și delegații echipelor, este și fotbalist. Jucătorul nostru a fost accidentat grav, acum este în drum spre spital și a fost eliminat căci a înjurat jucătorul de către care a fost lovit, însă nu a acordat nici galben, În schimb el a primit roșu, fiind jos, la marginea terenului. I s-au acordat ingrijiri medicale. Este posibil să ne retragem din campionat, dacă tot așa vor merge lucrurile în această divizie. Eu de când sunt, așa ceva nu am mai văzut. Nu mai pot, sunt în drum spre spital cu acest copil, are piciorul umflat…”

Gloria Moșnița Nouă – CSC Liebling 1-3 (0-0): Răzvan Plopeanu (min. 61, din lovitură de la 11 metri), respectiv pentru învingători Alexandru Nichiforel (min. 43) și Petru Rădulescu (min. 82, 90+3).

Antrenorul Cosmin Goia a folosit următoarea echipă: Martescu, Petri, Petiu (60, Cătău), Oneț, Marius Semeniuc , Ștrango, Adrian Butura,  Ovidiu  Semeniuc, Nichiforel (88, Manea), Covaciu (75, Rădulescu), Periat.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: