Divizia D Timiș, etapa 22: rezultate, marcatori, echipe, declarații. Peciu Nou pierde acasă și cedează șefia Buziașului, Flacăra Parța urcă pe 2

Permutări pe podiumul Diviziei D Timiș după cea de-a treia rundă din 2022, campioana de toamnă din Peciu Nou pierzând acasă și coborând pe locul 3, în vreme ce urmăritoarele sale au urcat câte o treaptă. Liderului nu i-a priit așadar pauza de săptămâna trecută, înclinându-se pe teren propriu sânmiclăușenilor, într-o sâmbătă în care nu doar Unirea, Phoenix și Flacăra s-au impus în deplasare, ci și lugojenii respectiv Progresul Ciacova. Așadar o etapă a vizitatorilor, 9 4 0 5, rundă fără remize: rezultatele, marcatorii, echipe și declarații. Iar la mijlocul săptămânii viitoare, Cupa României.

Liga a patra județeană a programat astăzi cea de-a treia rundă din retur, etapa 22, în care liderul CSC Peciu Nou a cedat pe teren propriu şi a coborât pe locul 3, Flacăra Parţa continuându-și în schimb accensiunea, de-acum pe locul secund, la un punct de noua și fosta fruntașă, CS Phoenix Buziaș. 

Altfel, la Topolovătu Mare oaspeţii au câştigat după o fază în care nu este clar dacă mingea a intrat în poartă, pe când cei din Tomnatic s-au declarat din nou nemulţumiti de arbitraj, de astă dată la Becicherecu Mic, şi cu doi jucători eliminati.

Apropo de care, nu au jucat pentru cartonașul roşu incasat în etapa precedentă următorii jucători: Valeriu Marian Sofronea (CS Millenium Giarmata), Cristian Claudiu Sturza (CS Sânnandrei-Carani), Darius Buzdugan (Fortuna Becicherecu Mic) – suspendați câte o etapă, respectiv Emanuel Pătraşcu (CSU Universitatea de Vest din Timişoara) – pe două etape şi penalizat cu 500 de lei.

Rezultatele tehnice, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal. Iar cum spuneam, marţi şi miercuri urmează o nouă etapă în Cupa României, al cărei program este enumerat mai jos.

Dar ce-a fost astăzi?

Un fost lider a revenit în frunte, nu după multe etape: CS Carani-Sânandrei – CS Phoenix Buziaş 0-3 (0-0).

Pentru noul lider al Diviziei D au punctat Alex Birău (min. 68), Cristian Podină (min. 72) şi Mădălin Stancu (min. 83, din lovitură de la 11 metri). 

Oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 55, prin Alex Birău. Cu această victorie, elevii pregătiţi de Sorin Tomoş au trecut așadar din nou pe locul I.

Antrenorul principal Tomoş a început jocul cu următorii componenți: Bota – Marius Musteţa, Artimon, Podină, Popescu, Filimon, Birău, Raţiu, Marian Musteţa, Dobra, Nanu.

Rezeve: Rusu, A. Rus, Stancu, Ferţu, Marta, Răzvan Rus.

Directorul sportiv Cosmin Petruescu a declarat: ”Un joc frumos, ritm alert, o partidă pe care am dominat-o din punct de vedere al posesiei. Îi felicit pe băieţi pentru luciditatea de care au dat dovadă până la final. Aş vrea să remarc foarte bun arbitrajul prestat de Lefter, chiar de întreaga brigadă.”

În tur: 0-7.

A urcat o treaptă și o altă ocupantă a podiumului, înscriind tot de 3 ori: CSO Deta – CS Flacăra Parţa 1-3 (0-2).

Marcatori: Dan Raţiu (min. 65) respectiv pentru învingători Ovidiu Semeniuc (min. 3), Andrei Mîţu (min. 20) şi Ioan Făndel (min. 48). 

Antrenorul Flavius Ion a declarat după victoria prin care coaspeţii au urcat în clasament pe locul secund că: ”Sunt mulţumit de rezultat şi de joc, Felicit elevii pentru prestaţia care au avut-o şi nu pot decât să le mulţumesc pentru că ascultă şi respectă toate sarcinile pe care le primesc, datorită lor suntem pe locul doi!” În tur 0-6.

Campioana de toamnă a pierdut acasă. CSC Peciu Nou – CS Unirea Sânnicolau Mare 2-3 (0-0): Denis Bud (min. 90) și Michel Rosenblum (min. 90+2), respectiv pentru învingători Vasilică Bizău (min. 55) și Flavius Tulcan (min, 65, 87).

Gazdele au trimis mingea în transversală de două ori, în minutul 15 Denis Bud, în minutul 25 Adrian Sevici. Iar în minutul 85, Cornel Bud a fost eliminat de la localnici pentru injurii. A primit cartonașul roşu la insistenţele arbitrului asistent, care si-a depăşit atribuţiile. Jucătorul gazdelor, nemulţumit de decizia asistentului la o fază controversată.

CSC Peciu Nou: Rusu – Rosenblum, Capstrâmb, Matei, Cornel Bud, A. Vlad, Giuricici, Schipor, Sevici, Denis Bud, Anagor.

Au mai jucat: Ciumacenco, Mureşan, Vlădic, Blaga.

Antrenor: Daniel Rupa.

Pe bancă: Doboşan, Teslariu.

Unirea: Timiș – Crișan, Florescu, Olaru, Manoliu, Boboiciov, Bizău, Galea, Pârlăgeanu, Rusu, Tulcan.

Antrenor: Cristian Contescu.

Au mai jucat: Marco Contescu, Michi și Dima.

Pe bancă: Marius Sitaru, Cozma, Mesaroş, Moldovan.

Elevii lui Cristian Contescu au reuşit să detroneze liderul, în favoarea celor de la CS Phoenix Buziaş, iar cu acest rezultat surpriză al etapei au izbutit totodată o dublă victorie în acest campionat cu cei din Peciu Nou, după ce în tur a fost 1-0.

Cristi Contescu (antrenor Unirea) a declarat: ”O primă repriză cu şansă pentru noi, când gazdele au nimerit de două ori transversala şi au avut alte două ocazii mari de gol. Iar în partea secundă gazdele sub presiune, noi am reuşit să marcăm, chiar am dus scorul la trei la zero. Ei au rămas în 10, iar pe fondul relaxării noastre am primit uşor două goluri în prelungiri şi am tremurat ultimele minute.” 

Altă victorie în deplasare: AS Avântul Topolovăţu Mare – CSM Lugoj 1-2 (1-0).

Gazdele au deschis scorul în minutul 10, marcator Cristian Sîrbu, ca apoi oaspeţii să revină după pauză şi să puncteze de două ori, prin Miroslav Radak în minutul 68 şi Denis Secoşan în prelungiri (minutul 90+4). Un gol contestat însă îndelung de jucătorii echipei gazdă, în sensul că mingea nu ar fi intrat în poartă. După o ezitare a arbitrului, a acordat gol.

Irinel Pană, de la gazde, a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene.

Au jucat următoarele formaţii:

Topolovăţu Mare: Amarinei – Fechete, Gabără, Băran, R.Popa, Mihali, Todîrcan, Dziţac, Sîrbu, Ardelean, Piţigoi.

Au mai jucat Mişi Laver şi Irinel Pană.

Antrenor Alin Muntean.

Rezeve: Iakab, Cădariu, Amponsah.

CSM Lugoj: Gârlea – Semeniuc, Secoşan, Ardelean, Cărăbaş, Maier, Socaci, Talpă, Coţolan, Radak, Roşie.

Antrenor Arpad Laczko.

Au mai jucat: Kouraogo, Anişoreac, Tiomela.

Pe bancă: Bota, Mbei, Edef şi Pop.

În tur, 0-2. Antrenorul gazdelor, Alin Muntean, a declarat: ”A fost un rezultat viciat, s-a acordat un gol care nu a fost. Am jucat astăzi contra 13. Nu am nimic cu Gaitin, îl apreciez, dar astăzi nu ştiu ce a avut în cap când a dat un gol care nu a fost. Nu este corect să treci peste tuşier, care a fost pe linie şi a văzut mai bine. Mingea a fost prinsă de portarul nostru, Cosmin Amarinei, chiar pe linia porţii, şi toţi ne-am mirat când arbitrul, după câteva secunde, a fluierat gol. Chiar aşa nu se mai poate… Sunt mândru de jucătorii mei, îi felicit pentru jocul prestat, au dat dovadă de luciditate, de dăruire, chiar au luptat până la final.”

”Afară” au câștigat și cei din Ciacova, în întâlnirea celor două Progresul din sudul județului. CS Progresul Gătaia – CS Progresul 1906 Ciacova.0-1 (0-1): Andrei Ionuţ Doroftei, mezinul echipei, a marcat unicul gol al meciului în minutul 44. În tur 4-1.

CS Timişul Şag – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 3-1 (2-1): Alex Radovan a reuşit un hat-trick în minutele 22, 24 şi 62, respectiv Denis Baban (min. 30). Oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 38. În tur: 3-4.

ACS Voinţa Maşloc – AS FC Atletico Liebling 3-2 (1-1).

Au marcat: Denis Ciobanu (min. 30), Crişan Cătălin (min. 55) și Alin Pîrjol (min. 80), respectiv Alex Roberto Apostol (min. 20) şi Cristian Ismail (min. 65). În tur 0-2.

ACS Fortuna Becicherecu Mic – CS Unirea Tomnatic 5-4 (4-3).

Au marcat: Claudiu Ungureanu, Marius Staicu, Ion Croitoru, Alin Gîrz şi Adian Negruţ, respectiv Alexandru Barany două goluri, Raul Duţu și Petre Măgulean.

De menţionat că oaspeţii au avut 2 jucători eliminati de arbitru: Raul Duţu (min. 75) şi Alex Baranyi (min. 80). De notat și că în repriza a doua antrenorului Nae Căprărescu i s-a făcut rău şi a părăsit incinta terenului.

Un jucător de la Unirea Tomnatic a spus: ”Noi suntem vânaţi, chiar suntem vânați! Am crezut că se va schimba ceva după pLandemie, ceva nou, dar m-am păcălit. Și în etapa trecută am fost frustraţi de arbitri, astăzi tot aşa, ne-au jegmănit. Chiar, sincer, nu mai am cuvinte… A avut dreptate domnul Vali Taciuc!” În tur 0-6.

CSC Millenium Giarmata – CS Cocoşul Orţişoara-Seceani 3-0 (2-0).

Victorie la un scor de neprezentare pentru elevii lui Cosmin Goia, care au reuşit al şaptelea succes consecutiv, al treilea din retur. Bogdan Moroşan a deschis scorul în minutul 30, iar după pauză au mai înscris Radu Semco (min. 65) respectiv cu cinci minute înainte de final Alex Vlăduţi. În tur 1-1.

CS Comloşu Mare – AS Unirea Grabaţ 3-0 la ”masa verde” întrucât oaspeţii s-au retras din campionat. 

Cupa României programează optimile fazei județene Timiș, cu 6 meciuri marti de la ora 17:

CS Progresul Gătaia – ACS Vointa Mașloc

AS Juventus Pișchia – CSO Deta

CS Unirea Tomnatic – CSM Lugoj

CS Phoenix Buzias – CSC Peciu Nou (teren Peciu Nou)

AS Recaș – CS Comloșu Mare

CS Unirea Sânnicolau Mare – CS Flacăra Parța.

Miercuri de la ora 17, celelalte două jocuri:

CSC Ghiroda și Giarmata Vii II – CSC Belinț (teren Covaci)

CSU Universitatea de Vest din Timisoara – CSC Millenium Giarmata (teren localitatea Săcălaz).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: