Divizia D Timiș în 2016: noutăți de la Biled, Dudeștii Vechi, Periam și Șag

S-a intrat în ultima săptămână din luna ianuarie iar zilele trecute și alte divizionare D din județul Timiș și-au reluat pregătirile în vederea returului…

Cu acelaşi antrenor, Petre Mirciov, Pobeda Dudeștii Vechi a demarat antrenamentele din noul an vineri 22 ianuarie, în localitate, fără a fi plecat vreun jucător. ”Ne vom baza în continuare pe acelaşi lot, cel din prima parte a campionatului. S-a reîntors Dragan Boboiciov de la Voinţa Valcani iar Cristian Bojan şi-a ispăşit pedeapsa de 24 de etape de suspendare.

Petru Mirciov, învingător sîmbătă cu Pobeda: 1-0 contra Timişului Şag

Petre Mirciov

 

Vom beneficia de un cantonament la Moneasa, în perioada 7-14 februarie, unde avem programate trei meciuri amicale, cu AS Moneasa şi AS Cetatea Dezna – două jocuri, iar la întoarcere cu Băban Marcel Jimbolia, tur şi retur, Mureşul Cenad şi Voinţa Valcani”, după cum e explicat Mirciov.

O zi mai apoi, în weekend, și Timişul Şag a început pregătirile în vederea returului, pe care îl va aborda cu frisoane după cele 13 înfrângeri în 16 apariții, cu numai 9 puncte și pe locul 15.

Ocupantă a antepenultimei poziții în ”D Timiș” dintre grupările rămase în cursă, CS Timișul a demarat pregătirile de iarnă în localitate, pe 23 ianuarie, zi în care a disputat şi primul meci amical dintre cele 8 pe care le-a programat până la reluarea părţii a doua a campionatului, pierdut cu 2-7 la Ghiroda.

Cu acelaşi antrenor, Adrian Ianoşev, cei din Șag au ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Printre întăriri, au revenit în lot și jucători care erau împrumutaţi la alte echipe din eşalonul inferior, efectivul înregimentându-i acum și pe fraţii Buruiană, Costel şi Alin, de la Mureşul Igriş, Robert Foldi, Remus Moga – de la Gătaia, Ciprian Palade (Racoviţa), Marian Călin (Dumbrăviţa), Adrian Blănaru (Ripensia) sau Ciprian Coţolan (Ciacova). Au plecat în schimb Mincu, la Deta, şi Iszak, la Dumbrăviţa.

În perioada 7-14 februarie, CS Timișul va beneficia de un cantonament la Buziaş. Cei din Șag au perfectat și câteva meciuri amicale, cu ASO Deta, Ripensia Primavera, AS Seceani, Unirea Banloc, Progresul Ciacova, Gloria Moşniţa Nouă şi Dragşina.

Tot în weekend s-a reunit și o nou-promovată, AS FC Voinţa Biled, a 13-a la finele turului, cu 5 victorii. Lotul din Biled a fost convocat duminică 24 ianuarie, în localitate, sub comanda antrenorului-jucător Cornel Mihalache, chiar reuşind disputarea primului joc de verificare, cu Viitorul Dudeştii Noi, pe care au învins-o cu 6-0 prin golurile marcate de Lobonea și Berbecea – fiecare de câte două ori, Stroe şi Nicuşor Bogdan, din 11 metri.

Voința are în program și alte jocuri amicale, cu cei din Gătaia, AS Carani, Tricoul 1 Iunie şi ASO Deta. Managerul echipei, Nicu Bogdan, ne-a declarat că obiectivul este ”salvarea de la retrogradare plus rezolvarea a nu mai puţin de 4-5 jucători care se află în pregătiri, plus juniori din comună. Vom face tot posibilul să-i legitimăm”, fără a ne preciza numele acestora, ”o surpriză”. În plus, conform tot lui Bogdan, ”sigur ne vom debarasa de cei care joacă la sală”.

*

Și despre o altă nou-promovată, FC CS Avântul Periam, a zecea după stagiunea de toamnă, cu 6 succese și 19 puncte, care şi-a propus clasarea în primele 10 formații din ierarhie la sfârşitul campionatului. Preşedintele clubului este Adrian Rusu, antrenor principal Marius Stanache, antrenor secund Marius Bădulescu şi cel de portari, Sorin Robotin.

De la Avântul nu a plecat nici un jucător, purtându-se în schimb tratative cu alți 5-6 potențiali recruți, în pregătiri fiind Marius Văcaru şi Mariş Călin. Cei din Periam vor derula în perioada 5-12 februarie un cantonament la Buziaş și vor disputa câteva jocuri amicale, printre altele și cu Unirea Sânnicolau Mare sau ACS Poli juniori A.

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: