Divizia D Timiș: și astăzi, tot o medie de peste 6 goluri marcate pe meci. Total 50, la o ”boabă” de recordul ediției

Antepenultima etapă a ediției 2016-2017 în campionatul Diviziei D Timiş a fost a doua cea mai prolifică din întregul sezon, cu nu mai puțin de 50 de goluri marcate, așadar cu doar unul mai puțin decât recordul absolut al stagiunii, înregistrat cu exact două luni în urmă, la sfârșit de martie, în etapa a 22-a, când, coincidență, precum ieri și astăzi, gazdele au acumulat tot 4 victorii iar oaspeții, la fel, trei succese, un meci încheindu-se și-atunci, și acum la egalitate.

Astăzi în jurul orei 20 s-a încheiat așadar etapa a 15-a din returul ligii a patra timișene, iar după ce ieri s-au înregistrat scoruri de 5-2 și 2-4, miercuri a venit rândul altor 4 formații să marcheze de cel puțin cinci ori. Cu 4-2 se impunea ieri la Peciu Nou campioana din Ghiroda, anunțată astăzi că va juca barajul de promovare în Liga 3 în dubla manșă din iunie cu campioana Diviziei D Hunedoara, în acest sezon Inter Petrila, despre acest subiect Sporttim punctând peste zi, într-o consemnare anterioară.

Dacă în urmă cu zece runde bilanțul golurilor înscrise era 27-24, de astă dată a fost ceva mai clar în favoarea gazdelor, 29-21, scorul zilei fiind înregistrat tocmai în dauna unei formații de podium, de pe locul 2: CSM Lugoj II – Voinţa Biled 5-0 (2-0). Cele cinci goluri pentru echipa pregătită de Dan Bividiu au fost marcate de Florin Bolgea în minutele 22, 70 și 77, Caius Marta (min. 33) şi Beniamin Dobra (82). Lugojenii n-au mai câștigat atât de clar de la primul meci acasă din retur, atunci un 7-0, punând astăzi punct unei serii de două eșecuri, cea mai lungă succesiune negativă pentru nou-promovați în acest campionmat, cum li se mai întâmpla și în rundele a 4-a și a 5-a.

Cei din Biled au cedat după 6 victorii consecutive, suferind al doilea cel mai drastic eșec al sezonului, după un 8-0 la Ghiroda în runda a șasea.

Unirea Banloc – Cocoşul Orţişoara 2-5 (2-1). Au marcat: Cosmin Ivănescu (min. 8) şi Mădălin Briceag (min. 44), respectiv Bogdan Ferţu (min. 29), Gabriel Gînju (min. 75, 90), Alin Cazimir (min. 83) și Cristian Resteman (min. 88).

Cocoșul a legat în premieră în acest retur două victorii, reușită semnată ultima dată în rundele 15 și 16. Dar nu i-a fost ușor, gazdele conducând cu 1-0 și 2-1 la pauză, însă cei din Orțișoara au întors rezultatul pe final.

Meciul a început cu o întârziere de 14 minute şi mult nu a lipsit să nu se mai dispute, din cauza întârzierii medicului, care a ajuns mai târziu la stadion dar totuși… la timp, iar arbitrul Elisei Balaj a dat ”undă verde” jocului.

O altă revenire a oaspeților la reluarea jocului… ACS Dumbrăviţa – Avântul Periam 2-2 (2-0). Au marcat: Deian Pecarov (min. 10 – din lovitură de la 11 metri) și Flavius Cioancă (min. 37), respectiv Sebastian Lobonea (min. 69) și Andrei Opîrlescu (min. 74, autogol). Alb-verzii sunt la al cincilea meci fără victorie, dar măcar la primele goluri marcate în acest interval: două puncte din ultimele 15 posibile. Elanul le-a fost stopat de Avântul cu două goluri înscrise în 5 minute după mijlocul părții secunde, cei din Periam ajungând la 7 apariții la rând fără eșec.

Timişul Şag – Voinţa Maşloc 2-3 (0-2). Au marcat: Alexandru Postolache (min. 48 şi 90+3), respectiv Ovidiu Glodean (min. 2) și Cosmin Bogdan (min. 33 şi 78). Al doilea eșec la rând tot cu 3 goluri primite de Timișul, Voința urcând la 10 întâlniri de campionat consecutive fără înfrângere.

”Bulgarii” s-au reabilitat după eșecul din weekend prin a se desprinde până la pauză și a plusa cu o ”dublă” pe final de meci, în dauna unor vizitatori înscriind pe debuturi de repriză. Pobeda Dudeştii Vechi – AS Seceani 5-2 (3-1). Au marcat: Fabian Novac (min. 3, 7, 42), Marius Matei (min. 85), Marius Sîrbu (min. 88), respectiv Marco Giurasevici (min. 6), Laurenţiu Berar (min. 47).

Arsenal Flacăra Făget, a 4-a victorie în iarbă din retur, într-un duel al subsolului

 

De 8 etape nu mai câștigaseră făgețenii acasă, și au făcut-o într-un duel al nisipurilor mișcătoare, venit în urma a două eșecuri cu câte 4 goluri primite. Astăzi ei au fost cei care au înscris mai mult, precum în însoritele etape a douăa și a 3-a, din vară, 10-3 și 7-0… Flacăra Arsenal Făget – Progresul Ciacova 6-3 (2-1). Au marcat: Roberto Apostol (min. 18, 80 – din lovitură de la 11 metri şi 88), Sergiu Ţofei (min. 27, 61) şi Gabriel Chelbu (min. 60), respectiv Flavius Ion (min. 3), Ilie Tătar (61) şi Paul Leonte (min. 84). Progresul a deschis scorul dar în partea secundă doar a mai redus din handicap. Iar cei din Ciacova n-au mai încasat așa de multe goluri în retur încă din prima deplasare a stagiunii de primăvară, atunci un 7-0…

Au jucat formaţiile:

Făget: Ardelean – Trofin, Neagu, Onae, Jurj, Dănăilă, Bârză, Apostol, Ţofei, Popovici, Magheţ.

Antrenor: Adrian Brazovan.

Au mai jucat: Chelbu, Smidth şi Pamfiloiu.

Ciacova: Martescu – Golea, Flavius Ion, Secareş, Andrei Lazea, Marius Lazea, Ştefănescu, Pandia, Ciurariu, Belţescu şi Leonte.

Antrenor: Dragan Marganovici.

Au mai jucat: Şipeţean, Tătar şi Ivan.

Arbitri: Cătălin Botaş – Gabriel Drăguţ şi Alin Botaş. Observatori: Alexandru Onaca şi Iulian Spătaru.

Rezultatele antepenultimei etape, programul celei penultime, a 33-a, din weekend, și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă. În aceeași rubrică, ultimele rezultate din Liga 1 și Liga 2 în partidele acestei săptămâni, inclusiv de astăzi.

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: