Divizia D Timiș, un dezastru în plan competitiv. Scoruri de 12-2, 7-1, 7-3, 1-7 ori 0-8 în etapa a V-a, 7-0 într-o restanță. Sport sau bambilici? Astea-s efectele ”strategiei” ajefiste

Jumătate dintre meciurile rundei a cincea în Divizia D Timiș au avut parte de niște scoruri de maidan care coboară în derizoriu reușita înscrierii golurilor, altfel farmec al jocului, trădând în schimb picajul în gol al nivelului competițional al campionatului, cu întâlniri total dezechilibrate în care învinsele n-au putut face nicicum față. Calibrul concursului balonat la 20 de participante se conturează a fi catastrofal încă din etapa a V-a, și te întrebi ce fel de rezultate se vor înregistra spre finele turului, când trupele rămase de căruță vor gâfâi și mai mult!? Ăsta-i nivelul competițional într-un fotbal spulberat pe linie cu 3 divizii mai sus pe plan internațional atât în preliminariile Champions League cât și Europa League, un fotbal de duzină și de… Conference League dar mustind de ”profesioniști” din ”sistem” cefoși nevoie mare, niște oameni mici, mici, mici însă cu mari ”strategii”, generând de la un alt la altul rezultante și nu rezultate precum 12-2, 7-1, 7-3, 1-7 ori 0-8, înregistrate într-o rundă consemnând și alte ”minuni” gen 1-4 sau 4-2. România fotbalistică e praf și pulbere, remember Armenia și Georgia, așa încât ceea ce se întâmplă pe palierul 4 nu miră absolut deloc. Palier pe care fotbalul a devenit într-atât de slab sub oblăduirea ajefistă încât are nevoie de tuburi de oxigen pentru a evada din Groapa Marianelor. 

O rușine ceea ce a devenit Divizia D Timiș după geniala pauză forțată sub pretextul mascaradei din ultimul an și ceva. Cu un infinit dezgust pe adresa ”păstorului” AJF Timiș publicăm rezultatele şi marcatorii etapei a cincea, iar în semn de protest față de nivelul abisal la care a fost coborâtă întrecerea, o facem cu întârzierea de rigoare… Cu o întrebare fără răspuns, căci impostura nu are glas când este demascată, și anume de ce a fost dat ”verde” spre liga a IV-a unor participante care coboară și mai mult nivelul oricum execrabil al competiției? 

Cu 64 de goluri marcate în zece partide. Sport sau bambilici? Sisteme de joc implicând și faza de apărare sau păcăleală? Atacuri atomice ori defensive de paie? Nici una, nici alta. Ci consecințe ale politicilor trasate pe pielea fotbalului ”mic” în dictatura CoVID. Cauză și efect. 

Performeri iindividuali ai etapei ar fi Andrei Lazea pentru Progresul Ciacova şi Adrian Vlădic (Deta), care au marcat de patru ori în poarta celor de la Sânandrei respectiv Grabaţ.

Tonul a fost dat în meciul restanţă contând pentru prima etapă și care s-a jucat miercuri, un alt scor de maidan completând șirul rezultatelor de curtea școlii din primele runde… CS Universitatea de Vest – Voinţa Maşloc 7-0 (4-0). Au marcat: Ionuţ Vucea 4 goluri, David Covaciu, Mihai Olariu şi Alexandru Contescu. Meciul s-a jucat pe terenul din localitatea Săcălaz.

Sâmbătă…

CS Phoenix Buziaş – CSC Millenium Giarmata 4-2 (2-1): Mădălin Stancu două goluri, Dan Silaghi şi Valentin Grigore, respectiv Florin Pârvulescu şi Silviu Francescu din lovitură de la 11 metri. Partida s-a desfășurat pe terenul din localitatea Sacoşu Turcesc.

CS Unirea Sânnicolau Mare – CS Progresul Gătaia 7-1 (2-1)…

Flavius Tulcan două goluri, George Rusu, Cătălin Crişan, Vasilică Bizău şi Tomas Cozma, golul de onoare fiind marcat în minutul 83.

CSM Lugoj – CS Comloşu Mare 1-0 (0-0). Unul dintre cele două meciuri cu cele mai puține goluri din etapa a V-a. Din nou victorie la limită pentru elevii lui Dafin Danciu şi Lucian Stoica, prin golul marcat de noul sosit Aboubakar în minutul 78.

Antrenorul secund Lucian Stoica a spus: ”Sunt foarte mulţumit de joc, îi felicit pe băieţi pentru victoria obţinută şi mulţumesc suporterilor care au încurajat echipa! Iar pe viitor îi aşteptăm să vină la stadion în număr mai mare. Felicit şi echipa din Comloş, care a demonstrat că merită să joace în acest eşalon.”

CS Unirea Tomnatic – CSC Peciu Nou 2-1 (0-1). Celălalt joc al rundei cu un scor strâns și un număr al golurilor în cote firești. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 22, prin Andrei Capstrâmb, iar după cinci minute puteau dubla avantajul prin Marius Matei, dar mingea a nimerit transversala. Elevii lui Nae Căprărescu au întors rezultatul în nici un sfert de oră, marcând de două ori în minutele 50 şi 62, prin ”dubla” reuşită de Alexandru Baranyi.

ACS Fortuna Becicherecu Mic – AS Avântul Topolovăţu Mare 1-4 (1-2). Cum era de aşteptat, elevii lui Alin Muntean au câştigat în deplasare prin golurile marcate de Robert Fechete (min. 18), Sebastian Lobonea (min. 38) și Vasi Dziţac în minutele 56 şi 72. Gazdele au egalat la unu în minutul 27.

CS Cocoşul Orţişoara-Seceani – CS Timişul Şag 0-1 (0-0). Unicul gol a fost marcat în minutul 64 de Eric Pascu.

AS FC Atletico Liebling – CSU Universitatea de Vest din Timişoara 0-8 (0-3) Înfrângere zdrobitoare pentru gazde, studenţii timişoreni administrându-le opt goluri, marcate de Florin Olariu – două, Alin Pîrjol – două, Ionuţ Vucea – două, Raul Duţu şi David Covaciu.

CS Flacăra Parţa – ACS Voinţa Maşloc 12-2 (4-0): Ioan Făndel – 3 goluri, Cristian Nicolaescu 3, Cătălin Petri 2, Ionescu Raul din lovitură de la 11 metri, Ovidiu Semeniuc, Mădălin Ciurariu și Andrei Mîţu, respectiv Sergiu Iorgovan şi Cosmin Şerban.

CS Progresul 1906 Ciacova – CS Sânandrei-Carani 7-3 (4-1). Au marcat: Andrei Lazea 4 goluri, Cristian Tăbăcaru – două goluri (unul din lovitură de la 11 metri) şi Cătălin Ştefănescu, respectiv Cristian Buniceanu – două şi Radu Ghioc.

AS Unirea Grabaţ – CSO Deta 1-7 (0-5): Zlatibor Iasminovici respectiv pentru învingători Andrei Vlădic – 4 goluri, Pedrian Ghera – două goluri și Darius Todorescu. Gazdele au ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 75, prin autorul golului, mai bine spus  portarul Darius Ruxanda a apărat șutul. De menţionat că antrenorul învingătorilor, Ionuţ Iacob, l-a folosit pentru prima dată pe Cristian Daminuță, nou jucător al detenilor.

Etapa următoare, intermediară, se va juca miercuri de la ora 17. Rezultatele tehnice ale rundei și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: