”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte” a început și s-a și ajuns la Urgențe, AJF Timiș putea învăța ceva de exemplu de la AJF Bihor

Treisprezece luni și-o săptămână a suferit fără joc ”fotbalul mic” din Timiș, țintuit la colț de plângea sportul rege județean, și degeaba irosit pe veci s-a scurs acest tempo pur și simplu furat de ”măsurile” falselor pretexte ale unor habarniști în ale lumii și existenței care nu știu mai nimic despre nimic, iar trei săptămâni înghesuind cât o jumătate de tur e supus de-acum ”fotbalul mic” din Timiș a suferi la relansare prin jocuri pe bandă rulantă, ”testare” de plânge și în continuare sportul rege județean, sub ”noi protocoale” ale acelorași false pretexte de nimic. ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte” a bifat etapa I.

Alte Asociații Județene de Fotbal n-au căzut în schimb în trapa ploconirii la primul semn dinspre influenta stăpânire federală, refuzând să-i facă jocul de pe-o zi pe alta cu iz pompieristic, Vrancea, Olt, Alba sau Bihor rămânând pe loc repaus după toată ”carantina” de peste-un an, iar un exemplu prin prisma celor de pe fâșia de vest este al demnității, integrității, rațiunii, discernământului și capacității de a face distincția între bine și rău.

”Din păcate, protocolul medical nu este ceea ce sportul de masă românesc şi-a dorit. Nu putem începe competiţiile de dragul de a le începe… Nu putem periclita sănătatea şi siguranţa jucătorilor într-un campionat scurt şi foarte încărcat, fără o minimă pregătire în prealabil. Am fost ales să reprezint şi să apăr interesele cluburilor afiliate AJF Bihor şi exact acest lucru îl voi face. Aşteptăm un protocol medical pentru reluarea fotbalului juvenil şi amator cu adevărate măsuri de relaxare, şi nu restrictive”, a declarat Radu Bitea, preşedinte AJF Bihor. Într-adevăr, Comitetul Executiv al AJF Bihor nu a agreat noul protocol medical eliberat de Comisia Medicală a Federaţiei Române de Fotbal pentru reluarea fotbalului amator, care a ţinut cont de Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii nr. 197/462/2021 din 6 aprilie 2021, și în consecință a decis să nu înceapă întrecerile la nivelului ligilor a 4-a şi a 5-a din Țara Crișurilor. „Noul protocol medical este aproape acelaşi cu precedentul. Costurile cu testările antigen sunt aproape egale cu cele PCR. Jucătorii nu au nici măcar vizele medicale sportive obligatorii, o pregătire fizică minimă înainte de jocuri oficiale, impuse de programul FRF pentru desemnarea câştigătoarei judeţului, fapt ce creşte riscul accidentărilor grave, bazele sportive sunt nepregătite după o inactivitate de mai bine de un an. Termenele impuse de FRF, cu o comprimare stringentă în timp de 3 săptămâni a unui număr de 7 jocuri, fac aproape imposibilă desfăşurarea de competiţii cu desemnare de campioană a judeţului până la data de 8 mai. În speranţa că vor apărea cu adevărat măsuri de relaxare pentru fotbalul amator, măsuri care pot fi aplicate şi îndeplinite de cluburile afiliate  AJF Bihor, vom pregăti sezonul competiţional 2021-2022 începând cu sfârşitul lunii august, conform calendarului competiţional”, și-a încheiat AJF Bihor mesajul. Care for fotbalistic judeţean de la Oradea anunță organizarea în schimb de turnee și competiţii, în funcţie de numărul echipelor înscrise, pentru cluburile de copii şi juniori care pot respecta actualul protocol medical pentru reluarea fotbalului amator şi se vor înscrie cu cerere scrisă la AJFB.

Ideea este că o greșeală cu durata de peste un an nu se poate repara cu o altă eroare de mult mai scurtă durată, și cazul ”carantinării” dar și cel al ”fugăririi” fotbalului confirmând ce rătăciți sunt la butoanele abuzate ale acestui frumos sport. ”Daciada” federală a ”fotbalului mic” a fost cu hei-rup lansată, câte bordeie, atâtea obiceiuri, de la caz la caz, în funcție de disponibilitate și gradul de persuasiune, Vâlcea cu 4 echipe, Constanţa cu tot atâtea, la fel și Harghita, inclusiv din liga a șasea, și uite-așa a asigurat FRF ”votantelor din teritoriu” un calendar competițional în Postul Paștelui și de Sfintele Sărbători Pascale. 

Iepuraș scos din joben, timișenele plătind din nou viza anuală, după vizele pentru unica și singura mare etapă bifată pe 2020 în ”fotbalul mic” timișean, la început de martie. Urmând expedierea la colț și pe tușă, carantină forțată a unui fotbal clinic sănătos. La asemenea tratament impardonabil vreme de luni și luni, deloc de mirare refuzul majorității cluburilor, deloc de acord cu ”minunăția” celor de la FRF şi AJF, sunând brusc mobilizarea în funcție de culoarea ”verde” a ”noului protocol”, de parcă așa ar putea merge în fotbal.

Dar iată că merge și s-a dat drumul ”Daciadei Covrig-1984 pe Repede Înainte”. Rezultatele și marcatorii din prima etapă…

CS Comloșu Mare – CS Unirea Sânnicolau Mare 1-3 (0-1). 

Au marcat: Crişan Şerban (min. 88), respectiv Bogdan Moroşanu (min. 30), Daniel Galea (min. 60) şi Bogdan Piloiu (min. 40).

AS Avântul Topolovățu Mare – AS Peciu Nou 0-2 (0-0).

Cele două goluri au fost marcate de Andrei Popescu (min. 68) şi Denis Bud (min. 90).

CS Timișul Șag – CS Phoenix Buziaş 2-0 (1-0): Armin Şultz (min. 25) şi Alexandru Baranyi (min. 81, din lovitură de la 11 metri).

CSC Dudeștii Noi – ACS Pobeda Star Bîșnov 0-3 (0-3). Goluri marcate de Daniel Vasilcin (min. 4), Raul Costescu (min. 15) şi Valentin Grigore (min. 44). În minutul 27, la o săritură la cap, s-au ciocnit Răzvan Solomon și Mădălin Livan, de la gazde, care s-a accidentat, fiind transportat la Urgențe…

Iar echipa CSU UVT a stat. ”Daciada Covrig-1984 pe Repede Înainte” continuă luni. 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: