Divizionarele D Timiș în pragul pregătirilor de iarnă: sosiri, plecări, antrenori noi, program. Și primele declarații: ”Se știe cine va câștiga Cupa”

Săptămâna aceasta aduce începerea pregătirilor de iarnă în vederea returului Diviziei D Timiș pentru unele dintre grupările ligii a patra județene, un scurt tur de orizont fiind efectuat mai jos, cu noutăți din loturi și date din programul echipelor.

Astfel, campioana de toamnă CSM Lugoj anunță reunirea lotului pentru joi 19 ianuarie 2023, în localitate, urmată în perioada 20-30 ianuarie de un cantonament peste hotare în Serbia, la Vrsac, unde va juca și un meci amical.

Brian Filimon și Răzvan Rus au sosit la lugojeni de la vicecampioana de toamnă CSC Peciu Nou, ultimul fiind și golgeterul celor din Peciu Nou, cu 11 goluri, un alt puncher, cu 18 reușite, sosind de la nou-promovata Unirea Jimbolia în persoana lui Daniel Adrian Cioată.

Liderul ligii a patra se va baza și în continuare pe lotul de jucători cu care a câștigat turul, dat fiind că nu a plecat deocamdată nimeni din colectivul Gârlea, Popeț, Lakatoș, Stoia, Radak, Roșie, Pefoura, Mărmăneanu, Ionuț Mihoc, Maier, Kauraogo, Tamaș, Rațiu, Talpă, Njifakue, Dobra, Giani Mihoc, Ilie, Sultan și Repede.

Ca program al jocurilor amicale, în 1 februarie cu CSC Boldur, 4.02 cu Voința Lupac, 10.02 cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, 15.02 cu CSM Reșița și în 18.02 cu FC Glimboca.

CSC Peciu Nou ”demarează” pe 19 ianuarie în localitate, cu vechiul și noul său antrenor Sorin Gheju, care s-a reîntors ”acasâ” după 3 ani, secund rămânând în continuare Răzvan Popaluca.

Brian Filimon și Răzvan Rus au plecat la Lugoj, Lucian Stoica este și el la despărțirea de ”verzi”. La sosiri, Ioan Făndel (Parța) și Angelo Olteanu (Comloșu Mare), discuții purtându-se cu 2-3 jucători.

Sorin Gheju a spus că ”M-am întors acasă! Nu am nicio presiune în retur, nu ne-am fixat promovarea cu orice preţ, ne dorim să practicăm un joc plăcut și să luăm fiecare meci în parte. E clar că ne dorim să câştigăm fiecare meci şi vom evolua ca atare.”

Meciuri amicale: în 28 ianuarie cu Magica Caransebeș, în 4 februarie cu Politehnica Timișoara U19, 9.02 cu Progresul Gătaia, 11.02 cu CSO Deta și 18.02 cu Millenium Giarmata.

CS Sânandrei-Carani va începe pregătirile marți 24 ianuarie, fără Eusebiu Holca, Alin Gârz, Daniel Laslău și Lucian Țigănașu – plecați. La sosiri, portarul Marco Bota (Tomnatic), Roberto Artimon (Buziaș), Deian Pecarov (Comloșu Mare) și Alexandru Birău (Buziaș).

Partidele amicale, cu Orțișoara, Jimbolia și Ghiroda, iar pe 25 februarie  primul joc oficial, în Cupa României, pe teren propriu cu CSC Peciu Nou.

CS Millenium Giarmata a început deja activitatea de iarnă luni 16 ianuarie, reunită cu același antrenor Vasile Luță, secondat de Daniel Moraru, fără a pleca vreun jucător.

Alb-albaștrii au perfectat câteva jocuri amicale, după cum urmează: în 28.01 cu CSC Belinț, pe 4 februarie cu Comloșu Mare, în 11 02 cu Cocoșul Orțișoara, 18 .02 cu CSC Peciu Nou și ultimul, cu liderul Seriei 1 din liga a V-a, AS Gelu.

CS Comloșu Mare va relua pregătirile pe 24 ianuarie, în localitate. Multe plecări, și anume Dacian Bîrză, Deian Pecarov, Angelo Olteanu, Marius Toma, Răzvan Trandu, Cosmin Mînecan, Marius Stanciu.

A perfectat 4 jocuri de verificare până la primul joc oficial din Cupa României, care se va disputa pe 25 februarie.

CSO Deta va ”demara” tot la 24 ianuarie, în localitate, cu același antrenor, Ionuț Iacob. Deocamdată nu a plecat nici un jucător.

Veniți: Jianu (Șoimii Lipova), Albu (Topolovățu Mare), Giurgiu (Buziaș), Damian (Galaxy) și Livădaru (Ciacova).

Tot 4 jocuri amicale și în programul detenilor, cu cei din Ciacova pe 28 ianuarie, cu Peciu Nou pe 4 februarie, cu Galaxy Timișoara U17 pe 11.02 și cu Progresul Ciacova pe 18 februarie.

CS Timișul Șag anunță o listă lungă a celor sosiți: Dacian Bîrză și Marius Toma (CS Comloşu Mare), Bogdan Siminiceanu (Avântul Periam), Raul Briciu (Pobeda Star Bîșnov), David Periat (împrumutat de la Poli, a jucat ultima dată la Atletico Liebling), Octavian Drăghici (revenit din Austria, unde a evoluat în liga a IV-a), Răzvan Solomon (Pobeda Star Bîșnov) şi Adrian  Ungureanu (CSC Dumbrăviţa).

Ca plecări, 3 juniori, sub formă de împrumut: Ionuț Gâltofeț (Ciacova), Răzvan Gălan și Paul Cojocaru (ambii la Progresul Gătaia).

Primul amical va fi cu Politehnica Timişoara, pe terenul din localitate, sâmbăta 21 ianuarie la ora 11, iar apoi cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Ripensia, Voinţa Biled, Avântul Periam şi Gloria Moşniţa Nouă.

Voința Mașloc s-a reunit deja marți 17 ianuarie în localitate, dar pregătirile le va efectua pe terenul Textila din Calea Aradului, cu antrenorul  Remus Steop.

Au sosit Claudiu Sturza (Progresul Ciacova), Răzvan Trandu (CS Comloşu Mare), Bogdan Steop (Progresul Ciacova) și Ciprian Epure (Orțișoara). Până acum, a plecat doar Denis Ciobanu, care s-a întors la Universitatea de Vest din Timișoara.

Cocoșul Orțișoara ar fi trebuit să se reunească luni 16 ianuarie, dar a amânat startul pentru miercuri 18 ianuarie.

Cu același antrenor, Ghiţă Chimiuc care ne-a spus: ”Chiar dacă am spus că mă voi retrage, nu pot să stau acasă. Deocamdată nu sunt noutăţi în ceea ce priveşte lotul de jucători, dar e clar că vor sosi 3-4 jucători, îi avem în vedere pe Marius Stănilă (UVT), Răzvan Schipou (Electrica), Eduard Codreanu – care a revenit din America și alții. Avem patru meciuri amicale, de fapt cinci cu cel din Cupa României, pe care-l consider tot un amical, pentru că nici în acest sezon nu avem ca obiectiv câştigarea trofeului. Se știe cine va câștiga Cupa, Rapid sau Steaua.”

Amicalele programate, cu FC Bazoşu Vechi (28 ianuarie), CS Sânandrei Carani (4 februarie), CS Millenium Giarmata (11 februarie) și la Avântul Periam (18 februarie). Apoi la CSO Deta în Cupă, pe 25 februarie.

În cazul Progresului Gătaia, reunirea a avut loc luni 16 ianuarie în localitate dar pregătirile le va efectua pe terenul Colterm, fără a fi plecat niciun jucător. Au sosit în schimb Armin Șultz (Bacova) și doi juniori de la Timișul Șag, Răzvan Gălan și Paul Cojocaru (foto) – ambii din 2004, fiind împrumutați. Și se mai discută cu 2-3 jucători.

Noul antrenor din retur este Flavius Ion, care l-a înlocuit pe Sorin Gheju. Ultima dată la Flacăra Parţa, de care s-a despărţit în toamnă, Ion a spus că ”În prima fază, mă gândeam să stau pe margine până la vară. A venit însă oferta de la Gătaia, pe care nu am refuzat-o, cei de aici m-au dorit cu adevărat şi am acceptat.”

Amicale: pe 4 februarie cu Politehnica U17, în 9 februarie cu CSC Peciu Nou și un triunghiular pe 11 februarie, cu Unirea Banloc și Voința Șoșdea. Iar în 18 februarie cu Avântul Jamu Mare.

Ultimele rezultate din ”D” pe 2022 și primele meciuri din campionat în 2023, pe coloana clasamentelor la zi.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: