Doar cu Omrani din 11-le contra lui FCSB, CFR Cluj urcă în minutul 60 la 3-0 (1-0) cu ACS Poli, cu 7 titulari din eșecul la Juventus. Raț până la pauză

Pauza competițională a fazei pe grupe valorice în Liga 1, datorată meciurilor inter-țări ale selecționatelor României, a fost exploatată sâmbătă de la ora 12 de liderul zonei play-off și ocupanta ultimului loc din play-out deasupra celui de baraj printr-un joc amical direct pe terenul grupării mai bine clasate, la Cluj, alternativă pe care antrenorul timișorenilor, Leo Grozavu, n-o putea refuza, deși i-ar fi surâs o partidă de verificare pe malurile Begăi, ieșită din calcule în absența unui sparring-partner.

Însă tot răul spre bine, ACS Poli având parte de o întâlnire de pregătire în compania primei clasate în zona 1-6, fie și aceasta cu un singur titular dintre cei aliniați duminică seară de Dan Petrescu în derby-ul la vârf remizat 1-1 în Gruia cu FCSB, și anume nouarul Omrani, dar și în niște condiții climaterice favorabile, vremea la Cluj reamintind că este totuși primul sfârșit de săptămână din calendarul primăverii.

Într-adevăr, alb-vișiniii au apelat la o altă garnitură decât cea de bază din play-off, printre cei încercați numărându-se și ex-timișorenii Srgian Luchin și Sebastian Mailat, pe când Leo Grozavu s-a axat în destul de mare măsură pe componenții care abordau ultima deplasare pierdută la Voluntari, 1-0 cu Juventus București, și anume Cânu, în calitate de căpitan, Străuț, Artean, Enescu, Vașvari, Munteanu și atacantul Roman.

În completare, Curileac, ultima oară titularizat în eșecul la Ploiești cu Sepsi, a fost preferat între buturi, iar Răzvan Raț a primit debutul în ”violet”, Zaluschi și Bîrnoi începând și ei după ce n-au mai evoluat din minutul 1 în urma eșecurilor acasă la finele returului.

Paradoxal, deși pe clujeni îi așteaptă o deplasare la Craiova, în etapa a III-a din play-off, sâmbăta viitoare, după ce în primele două runde au obținut 4 puncte în meciurile acasă cu cei din Iași și București, iar pe timișoreni îi așteaptă luni 2 aprilie întâlnirea pe teren propriu cu Sepsi, după ce startul în play-out l-au luat strict în deplasare și doar la Voluntari, amicalul de astăzi i-a găsit pe ardeleni repetând din aceeași postură de amfitrioni iar pe bănățeni tot din rolul de vizitatori: CFR – ACS Poli 3-1 (1-0).

În care n-au făcut față, primind primul gol în minutul 27 din partea lui Gilvan Sousa și intrând la vestiare cu același handicap minim precum în deplasarea finală din toamna lui 2017, când CFR se revanșa în Gruia în retur printr-un unic gol marcat în minutele de prelungiri ale reprizei I. La pauză, Raț și Zaluschi au fost înlocuiți cu Oliva și Croitoru iar Straton a intrat în poartă în locul lui Curileac.

Lucrurile însă nu s-au schimbat nici în primul sfert de oră al părții secunde, când Păun și Ioniță au triplat avantajul clujenilor în minutele 52 și 60, după care Leo Grozavu a efectuat alte 3 schimbări, spre mijlocul reprizei a II-a, în minutul 65, când au ieșit Munteanu, Străuț și Artean, intrând Popovici, Ciucur și Melinte, minutul 78 aducând și ieșirea lui Bîrnoi, înlocuit cu Velcotă.

ACS Poli a înscris totuși golul de onoare în minutul 80, 3-1 prin Vașvari, din lovitură de la 11 metri, după care au mai intrat la învinși Khubutia și Drăghici, în locul lui Cânu și Roman. Clujenii primeau gol pe final și în partida oficială găzduită cu bucureștenii, Gnohere egalând în prelungiri, 1-1, după ce Culio transforma un penalty în minutul 37.

Următorul meci acasă de campionat și ultimul pe teren propriu din turul fazei play-off pentru vișinii va fi cu Astra Giurgiu. Prima deplasare a timișorenilor va fi tot în Ardeal, de Paște, la Mediaș.

*

CFR Cluj: Vâtcă – Luchin, Boli, Sousa, Vlad, Rus, Bordeianu, Ioniță, Păun, Mailat, Omrani.

Rezerve: Duka, Mureșan, Vinicius, Hoban, Djokovic, Culio, Coman, Petruș, Balde, Dodoi, Camora, Ispas.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Străuț, Artean, Cânu, Raț, Vașvari, Enescu, Zaluschi, Munteanu, Bîrnoi, Roman.

Rezerve la start: Straton – Khubutia, Melinte, Oliva, Croitoru, Popovici, Velcotă, Drăghici, Ciucur și Șeroni.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: