Doar din penalty-uri, după pauză: Pobeda – Phoenix Buziaș 1-1. Oaspeții, bară în prelungiri. Declarații Vasilcin, Petruescu

”Bulgarii” nu remizau până în urmă cu două etape în actualul campionat al Ligii 3, așadar abia în runda a 11-a, la ultima apariție acasă, una cu sufletul la gură, 4-4 cu vecinii din Periam, dar odată precedentul creat și având în față o nou-promovată cu numeroase rezultate de egalitate în cont, astăzi al cincilea pentru Phoenix Buziaș în 13 meciuri jucate în Liga 3, inevitabilul s-a produs în întâlnirea timișeană de la ora 14 din Dudeștii Vechi: Pobeda, 1-1 (0-0) cu elevii lui Cosmin Petruescu.

Într-o întâlnire a ultimelor două promovate din Divizia D Timiș, Pobeda Star Bîșnov anul trecut, buzieșenii anul acesta, Phoenix egalând astăzi în deplasare spre final dintr-o lovitură de la 11 metri, după ce se părea că ”bulgarii” vor reedita acel 1-0 victorios consemnat în tur în urmă cu două luni la Carani.

Erau încă vremuri bune pentru cei din Dudeștii Vechi, care în schimb n-au mai câștigat de 7 etape, după triumful de la Reșița, coborând implicit în clasament și abordând partida de astăzi din antepenultima etapă a anului de pe locul 5, cu numai două poziții și 3 puncte în fața vizitatorilor din Buziaș.

Intrați în zodia remizelor, a treia consecutivă, a doua în deplasare, smulsă spre final de la punctul cu var, după ce și gazda Pobeda înscria tot din penalty în repriza a II-a, nou-promovata Phoenix nefiind însă departe de a răsturna scorul la potou, când a lovit bara.

Și la Dudeștii Vechi a plouat după-amiază dar terenul a fost totuși acceptabil de joc, fără însă ca starea vremii să-i mai îmbie la fotbal pe iubitorii sportului în 11 din Dudești, foarte puțini fiind spectatorii prezenți pe arena ”Hristo Stoichkov”, doar 30 ascunși sub umbrele.

Absențe și din cele două efective, Denis Angheli de la gazde, suspendat o etapă pentru 4 cartonașe galbene, și David Bălace accidentat, iar de la vizitatori Ferțu, Filip și Țugui, accidentați.

O primă repriză albă din toate punctele de vedere, fără oportunități de a înscrie, repriza secundă aducând cele două goluri din lovitură de la 11 metri.

Prima, de care au beneficiat localnicii, transformată de antrenorul-jucător Daniel Vasilcin în minutul 59, cea de-a doua, abia cu trei minute înainte de final, atunci când Alexandru Birău a egalat de la punctul cu var, decizie cu care gazdele nu au fost de acord.

Dar vizitatorii puteau pleca din vestul județului chiar și cu toate cele trei puncte, dacă bara nu s-ar fi opus la șutul de la 16 metri al lui Giurgiu, în primul minut de prelungiri, ochind interiorul barei. Un gol încasat la spartul târgului ar fi răsucit și mai mult cuțitul în rana ”bulgarilor”, la cea de-a patra apariție consecutivă fără victorie acasă, din 23 septembrie, ultimele două fiind măcar remizate.

Și ce-o mai așteaptă pe Pobeda în 2022? Ieșirea la Cermei și primirea Reșiței, în căutarea revanșei. În vreme ce Phoenix va întâlni și alte timișene, pe ghirozeni la Carani iar pe Avântul în decembrie la Periam.

Una peste alta, doar Liga 3 a rezistat la sfârșitul acestei săptămâni pauzei aplicate de FRF pentru amicalele României pe când ”Mondialul” va începe duminică în Qatar fără ca măcar vreun fotbalist dintre cei 832 convocați de cele 32 de naționale calificate să fie legitimat la vreun club din România, ceea ce spune multe despre nivelul valoric al sportului în 11 din țara noastră, eșalonul terț programând astăzi a patra etapă din returul sezonului regulat, așadar și prima jumătate din retur fiind deja jucată. Și-au mai rămas numai 5 runde de disputat înaintea fazei pe grupe valorice.

Rezultatele etapei a XIII-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

Daniel Vasilcin (antrenor-jucător Pobeda): ”Încă nu am reușit să spargem gheața de câteva bune etape, după victoria de la Reșița. Mă bucur că am jucat cu un junior din pepiniera noastră, din 2004, Claudiu Rad, debutant la noi în acest eșalon, și s-a comportat foarte bine, joc pentru care îl felicit. Nu mai vreau să vorbesc despre arbitraj, dar nu pot să tac, astăzi a inventat un penalty inexistent pentru Buziaș și după părerea mea a viciat rezultatul. Despre teren – a fost foarte bun și s-a menținut bine, chiar dacă a plouat tot meciul.”

Cosmin Petruescu: ”A fost un teren bun la cât a plouat. Un meci în care mare parte a jocului mingea a fost la noi, în timp ce echipa gazdă s-a organizat foarte bine defensiv și a încercat să-și pună în valoare talia superioară la faze fixe, având în Dani Vasilcin un foarte bun executant. Un punct câștigat dacă ținem cont de faptul că am fost conduși aproape de final și am egalat, dar și două puncte pierdute la bara interioară din minutul 90.”

*

ACS Pobeda Star Bișnov – CS Phoenix Buziaș 1-1 (0-0)  

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov – Lungu, Solomon, Cochințu, Rad – Sebastian Budur (minutul 90+1, Gînju), Paunchici, Vasilcin, Briciu – cpt., Enciu, Bîrloveanu.

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Jurca, Miculescu, Ghiuruțan, Grigore, Toma Budur, Boboiciov și Babușcov.

Phoenix Buziaș: Lupu – Hrudei (minutul 69, Chistrugă), Nicolescu, Rus, Artimon (min. 74, Marian Musteța) – Birău – cpt., Marius Musteța, Popescu, Avramescu (min. 69, Giurgiu), Butar (min. 69, Petruș), Matiș.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Pe bancă: Cuzmanovici, Stemate, Horcea, Mircea, Popovici.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: