Doiarul Papp, două în 6 minute din România – Irlanda de Nord 2-0, însă fotbalul practicat rămâne tot de duzină

Fundașul dreapta Paul Papp a semnat golurile celei de-a treia victorii la zero a României în preliminariile C.E. 2016, cu stângul respectiv cu capul, fructificând baloane expediate de pe flancul stâng în minutele 74 și 79 ale jocului cu liderul detronat al Grupei F, Irlanda de Nord, în cadrul celei de-a patra runde de meciuri din calificări.

Doiarul de 1,88 metri Papp, care marți a împlinit 25 de ani, a ridicat România pe primul loc al acestei modeste grupe preliminare, spre finele unui joc coincizând cu revenirea lui Anghel Iordănescu la cârma reprezentativei de seniori, care s-a impus în fața celor 29.000 de spectatori de pe Național Arena în alcătuirea Tătărușanu – Papp, Chiricheș, Grigore, Raț – cpt. – Pintilii – Torje (80, Hoban), Chipiciu, Sânmărtean, Tănase (58, Maxim) – Stancu (46, Keseru).

România încheie astfel în frunte anul 2014, rotunjindu-și șansele de a se califica la turneul final din Franța, de care o mai despart alte 6 partide din etapele pe 2015 ale Grupei F: 1. România 10 puncte (6-1), 2. Irlanda de Nord 9p (6-3), 3. Ungaria 7p (4-3), 4. Finlanda 4p (4-5), 5. Insulele Feroe 3p (2-6), 6. Grecia 1p (1-5). ”Tricolorii” vor mai juca la anul cu Insulele Feroe, acasă, pe 29 martie, în Irlanda de Nord (13 iunie), în Ungaria, pe 4 septembrie, acasă cu Grecia, pe 7 septembrie, acasă și cu Finlanda, în 8 octombrie, și în Insulele Feroe (11.10.2015).

România a fost săracă în ocazii de gol, trimițând de 6 ori pe poarta veteranului Carroll, dar s-a desprins totuși în ultima pătrime a partidei, în dauna unor vizitatori cu o bună capacitate de organizare a jocului însă supraestimați prin prisma punctajului maxim și a unei clasări fruntașe de conjunctură, în contextul unei modeste grupe de calificare. Motiv pentru care și succesul României trebuie cântărit la adevărata sa valoare, și anume cea a unei victorii împotriva Irlandei de Nord, pornită la drum din urna a cincea valorică, și nimic mai mult, chiar dacă exaltarea subiectivilor comentatori ai TVR1 i-ar putea îmbăta pe unii cu apă rece. Fotbalul practicat a rămas tot de duzină.

În celelalte jocuri ale serii în Grupa F, Ungaria – Finlanda 1-0 (Gera, 84) și Grecia – Insulele Feroe 0-1 (Edmundsson, 61). În Grupa D, Georgia – Polonia 0-4, Scoția – Irlanda 1-0 și Germania – Gibraltar 4-0, iar în Grupa I, Portugalia – Armenia 1-0 și Serbia – Danemarca 1-3. Sâmbătă și duminică vor avea loc restul întâlnirilor de la finele programului oficial pe 2014.

Ulterior, marți 18 noiembrie, România va găzdui un joc amical împotriva Danemarcei.

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: