Dorin Toma, noul antrenor al lui ASU Politehnica. ”Corespunde din toate punctele de vedere profilului de antrenor pe care noi îl căutam în acest moment al clubului”

ASU Politehnica l-a prezentat oficial astăzi de la ora 11 pe noul antrenor principal al echipei de seniori din Liga 2, maramureșeanul Dorin Toma, în cadrul unei conferințe de presă organizată de clubul timișorean la parterul Căminului 1MV de lângă arena ”Știinţa” și la care au mai participat Viorel Șerban și Marius Cociu. Fostul jucător de la CFR Cluj a semnat pe un sezon, cu opțiune de renegociere pentru încă un an, vara viitoare.

Dorin Toma s-a născut pe 4 martie 1977 în satul Șomcuta Mare din judetul Maramureș și a mai pregătit până acum echipele FC Municipal Baia Mare, Viitorul Ulmeni şi Minaur Baia Mare, obţinând trei promovări din postura de antrenor principal, cu FCM Baia Mare în Liga 2 în 2013-2014 respectiv Liga 3 în 2012-2013, precum și cu Minaur Baia Mare în Liga 3 în 2017-2018. Iar în sezonul 2019-20 a participat cu cea din urmă la barajul de promovare în Liga 2, cedând în urma loviturilor de departajare în faţa celor de la Comuna Recea.

În cariera sa de jucător Toma a evoluat pe postul de fundaş central pentru formaţiile: FC Maramureș Baia Mare, Dunărea Giurgiu, AS Baia Sprie, Phoenix Baia Mare, Unirea Dej, CFR Cluj, Gloria Bistrița, FC Maramureș Universitar și ACS FC Municipal Baia Mare. A debutat în prima ligă, unde a adunat 69 de prezenţe şi trei goluri, în jocul CFR Cluj – Poli Timişoara 2-1, în sezonul 2004/5, în eurocupe acumulând 11 prezenţe şi a marcat două goluri în Cupa UEFA Intertoto, jucând de două ori finala competiţiei, cu CFR Cluj şi Gloria Bistriţa. Alături de prima a fost şi câştigător în 2009 al Cupei României. 

Viorel-Aurel Şerban, preşedintele clubului Politehnicii Timişoara, a inaugurat prezentarea: ”Vă urez şi eu bine aţi venit la această primă conferinţă de presă, care se doreşte pentru noi începutul unui nou ciclu al clubului. Așa după cum aţi aflat tema noastră este prezentarea noului antrenor principal al echipei de fotbal de liga a doua Politehnica Timişoara în persoana lui Dorin Toma, care vine din partea de nord a ţării. Alegerea lui Dorin Toma nu a fost nici uşoară şi nici simplă. Am avut mai multe runde de discuţii, cu mai mulţi antrenori şi, desigur, nu numai cu cei care doreau să vină sau care am crezut noi că răspund exigenţelor pe care trebuie să le aibă acest club, ci şi discuţii cu o serie de oameni din lumea fotbalului, pentru a alege cel mai bun antrenor pentru momentul actual. Spun momentul actual pentru că, într-adevăr, Politehnica Timişoara a încheiat un campionat, am fost aproape de a promova în prima ligă. Speranţe care puteau fi certitudini şi cu puţină şansă şi mai multă organizare din partea noastră.. A fost o poveste frumoasă, trebuie să le mulțumim celor care au dus destinele echipei, adică antrenorului Dan alexa şi colectivului său. Viața merge mai departe, suntem într-un moment important. Clubul nostru trece printr-o serie de reorganizări pe principiile sportului de performanță. Nu te înțelegi cu cel mai renumit antrenor sau cel mai bun, ci cu cel mai potrivit. Suntem în final de organizare şi a centrului de copii, în care l-am adus pe domnul conferenţial Sorin Brindescu ca să coordoneze activitatea echipelor de performanţă din cadrul centrului de juniori, adică Liga Elitelor. De asemenea astăzi vom depune la FRF o cerere de a avea şi o echipă a doua în liga a treia şi avem speranţa că vom reuşi. Atât despre proiecte de viitor. Repet, astăzi suntem aici să vă prezentăm noul antrenor al echipei Politehnica şi dorinţele lui în contextul  celor discutate cu domnia sa. Eu mă opresc şi rog pe colegii mei să continue prezentările…”

Marius Cociu, managerul sportiv al ASU Politehnica Timişoara, a spus: ”Vă mulţumesc pentru prezenţa voastră. Am încheiat campionatul 2020-2021 cu rezultate foarte bune. De şase ani suntem în Liga 2 şi de la an la an rezultatele noastre au fost tot mai bune. Chiar dacă au plecat o serie de jucători care se aflau la final de contract, avem convingerea că vom face un sezon bun, cum am reușit dintotdeauna. Noi încă mai avem un nucleu de jucători în jurul cărora se va forma echipa. Să nu se creadă că au plecat toți jucătorii și suntem în bătaia vântului. Mai avem jucători cu experiență precum Mera, Scutaru, Bocșan, Ignea, Axente şi tineri precum Călin Jurj, Radu Denis, Sofran… Şi plecăm cu gândul şi dorinţa de a avea rezultate foarte bune şi în sezonul 2021-22. Competiţia începe în 31 iulie, din câte se pare competiţia va fi identică şi la fel cu ce s-a întâmplat în 2020-21, fără nicio modificare. Dorin Toma, care e noul nostru antrenor corespunde din toate punctele de vedere profilului pe care noi îl căutam ca şi antrenor la acest moment al clubului nostru.”

Iar Dorin Toma a spus: ”Bine v-am găsit! Am venit aici, am încheiat un contract cu Poli, deja suntem pe linie dreaptă. Mă bucur să preiau această echipă. Ştiu că vin după Dan Alexa, după un sezon bun, o clasare foarte bună în sezonul trecut… Este cea mai bună clasare a clubului de când a promovat. Nu va fi uşor pentru mine, e o presiune pe care mi-o pun singur, datorită şi faptului că au plecat foarte mulţi jucători. Nu dorim să ne grăbim, dorim să luăm lucrurile pas cu pas. Să analizăm foarte bine jucătorii pe care-i vom aduce la ASU Poli. Suntem într-un proces de reorganizare şi încercăm să găsim cele mai bune variante de jucători şi încercăm să-i integrăm într-un timp cât mai scurt şi să facem o echipă competitivă pentru sezonul următor.”

– Cine v-a contactat pentru a prelua echipa Politehnica? ”Am fost contactat de domnul Marius Cociu, am avut o discuţie preliminară cu dumnealui, după care totul s-a materializat venind la Timişoara şi am ajuns la o înţelegere. Nu pot să spun că a fost o convingere uşoară, nici grea. Mi-am dorit şi eu foarte mult să reintru în circuitul Ligii 2. Este un ajutor reciproc, pe care mi l-au oferit dânşii şi eu l-am acceptat. Este o provocare şi pentru mine şi îmi doresc să am un parcurs mai bun decât am avut cu Baia Mare în Liga 3, când am fost la un pas de promovare. Dacă reuşim să aducem şi jucătorii pe care ni-i dorim şi să se plieze exact pe principiile noastre, ne dorim să avem o clasare la fel de bună sau dacă se poate şi mai bună, Structura campionatului va fi la fel ca anul trecut, nu se va juca tur-retur, un singur meci, e destul de dificil, depinde şi de noroc la tragerea la sorţi, dar noi trebuie să avem încredere. Eu am şi încredere în jucătorii pe care-i avem acum la dispoziţie, că putem face o figură frumoasă în sezonul următor!”

– Cu cine veţi colabora în noul staff? Este în continuare şi Antonio Foale? ”Da, voi colabora cu staff-ul prezent deja în cadrul clubului nostru, urmând să fac echipă, printre alţii, şi cu antrenorii secunzi Antonio Foale respectiv cel cu portarii – Petru Ţurcaş, şi cu Adrian Rus. Chiar ne cunoaştem foarte bine căci am fost colegi!”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + = 16

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: