Dorinel Munteanu: „… Mi-aş dori să antrenez în Germania”

Gălăţenii n-au început acest an mai fericit decît l-au încheiat pe cel precedent, pierzînd cu 1-0 la Chiajna, remizînd alb acasă cu Ceahlăul, învingînd la Braşov cu 2-0 şi din nou remizînd la Dunăre cu Dinamo, 1-1, înainte de a ceda luni seară la CFR Cluj, cu 2-0.

Iar vineri seară urmează un duel al suferindelor la capitolul eficacitate, Oţelul – Voinţa, din runda a 24-a, între codaşe la capitolul goluri marcate în Liga 1. Despre CFR, despre Oţelul, dar şi despre Poli ori… Germania, cu campionul naţional ca jucător în tricourile lui Dinamo şi Steaua, şi care ar fi tentat la un moment dat să dea reînodata carieră românească, în al cărei al zecelea sezon va intra din vară, pe revenirea într-un fotbal teutonic în care a evoluat tot un deceniu, la 3 cluburi, cu o cea mai bună clasare pe 7 în Bundesliga, cu Wolfsburg…

www.sporttim.ro: Cum aţi regăsit Clujul după ce aţi activat aici ca jucător, antrenor?

D.M.: Mă întorc de fiecare dată la Cluj cu nostalgie, un oraş unde am avut rezultate ca jucător şi antrenor, finala Cupei Intertoto în 2005 (n.n.: pierdută cu RC Lens) şi locul 3 în campionatul următor. Este un oraş care îmi place foarte mult.

www.sporttim.ro: Deşi sunteţi din Banat încă nu aţi reuşit să antrenaţi echipa fanion Poli Timişoara, care acum – este adevărat – nu se află la nivelul dumneavoastră…

D.M.: Am fost acum trei ani la un pas de a fi antrenorul Politehnicii, dar până la urmă nu s-a mai realizat acest lucru. Nu exclud însă o colaborare în viitor, fiind originar din acea zonă, mai ales că Timişoara este un oraş important.

www.sporttim.ro: Se spune că un ciclu al unei echipe durează aproximativ 3 ani. În ce moment vă aflaţi cu Oţelul Galaţi la ora actuală?

D.M.: Desigur că formarea unei echipe poate dura 3-4 ani. La noi rezultatele s-au îndeplinit mai repede. În al doilea an am luat campionatul. Acum nu trecem printr-o perioadă foarte bună, ne aflăm într-o perioadă de reconstrucţie.

www.sporttim.ro: Pe unde o să-l găsim pe antrenorul Dorinel Munteanu în viitor? Există o dorinţă de a antrena în Germania?

D.M.: Desigur că mi-aş dori să antrenez în Germania, unde am avut o carieră de jucător 4-5 ani. Deocamdată mai muncesc în România, să obţin rezultate care să mă remarce.

www.sporttim.ro: Dumneavoastră aveţi deja rezultate pe plan naţional…

D.M.: Este adevărat, dar deocamdată nu a apărut nici o
ofertă de a antrena în Germania.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = treizeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: