Două întâlniri timișene în turul 3 din Cupa României, Ripensia la Ghiroda între jocuri de campionat la Slatina și cu Csikszereda, Dumbrăvița la Periam între meciuri de Liga 2 cu Slobozia și la Baia Mare, ”Poli” la Reșița între partide cu cei din Târgu Jiu și la Dej

Toate cele 20 de echipe din Liga 2 vor juca la mijlocul săptămânii viitoare în deplasare în turul 3 al Cupei României, la formații din eșaloane inferioare, ca parte a împerecherii geografice aplicate celor 24 de întâlniri eliminatorii din ultima fază înaintea celei a intrări în cursă a unor cluburi din SuperLiga, iar două divizionare secunde din Timiș vor disputa partidele în județ, pe când Politehnica Timișoara la Reșița, miercuri 14 septembrie de la ora 16:30, cu CSM.

Alb-violeții, care au anunțat cooptarea în cadrul staff-ului tehnic al centrului de copii și juniori a lui Cristian Petcu, Ionuț Vucea și Srdjan Luchin, vor juca meciul eliminatoriu pe terenul liderului după două etape în Seria 8 din Liga 3, cărășenii fiind pierzători pe același gazon la lovituri de departajare a returului finalei barajului de promovare în Liga 2, în această primăvară.

Politehnica are așadar în program săptămâna viitoare vizitarea a doi lideri la zi, CSM Reșița în eșalonul terț iar Unirea Dej în Liga 2, partida din etapa a VII-a de campionat fiind programată pentru ”violeți” în județul Cluj, unde pierdeau anul trecut, după ce în runda a VI-a vor juca pe ”Știința” sâmbătă de la 11 cu trupa din Târgu Jiu.

Poliștii mergeau în ediția trecută până în sferturile Cupei României, eliminați fiind doar la loviturile de departajare, pe ”Dan Păltinișanu”, de alb-violeții Piteștiului, după ce treceau pe rând de CS Șoimii Lipova, în deplasare, cu 1-2, de Unirea, tot pe teren advers, la Slobozia, cu 0-1, și de Rapid, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu 2-0. În turul în care timișorenii treceau de arădeni, și reșițenii erau eliminați acasă de Ripensia Timișoara, în turul 4, pe 8 septembrie, cu 1-2.

Însă dacă poliștii, cel mai slab clasați dintre secund divizionarele timișene după 5 etape, au cea mai grea deplasare în competiția eliminatorie, în schimb nou-promovata CSC Dumbrăvița o are pe cea mai abordabilă, la Periam, cu CS Avântul, pierzătoare sâmbătă a primului meci acasă de campionat din noul sezon, 1-2 cu Pobeda, și clasată a cincea după două etape din C8, tânăra echipă antrenată de Sorin Bălu aliniindu-se din nou în ”Cupă” după calificări acasă cu câte 3 goluri marcate, 3-2 cu Pobeda și 3-1 cu Progresul Pecica. 

Dacă reșițenii îi vor primi în Cupa României pe poliști între alte meciuri acasă de campionat cu arădene, sâmbătă derby-ul cu Șoimii Lipova și săptămâna viitoare cu Progresul Pecica, în schimb Avântul Periam va juca pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița între deplasările din Liga 3 la Ghiroda și Șoimii Lipova. 

Meciul eliminatoriu se strecoară în programul ”verzilor” Dumbrăviței între primirea sâmbătă de la 11 a Unirii Slobozia în etapa a VI-a din Liga 2 și deplasarea în runda a VII-a la Baia Mare, între o întâlnire a nou-promovatelor.

Cel mai bine clasată dintre timișene în Liga 2, grație diferenței de golaveraj, trioul având același punctaj, 4 din 15 posibile, Ripensia va juca în turul 3 la Ghiroda, meci eliminatoriu între cele pe puncte din eșalonul secund, sâmbătă la nou-promovata din Slatina și în etapa a VII-a acasă cu Csikszereda, în clară revenire de formă. ”Ripi” trecea în sezonul trecut în Cupa României cu 1-4 de Avântul la Periam și 1-2 la Reșița de CSM înainte de a fi eliminată pe 25 septembrie pe ”Dan Păltinișanu” de Dinamo cu 0-1, cei din Ghiroda fiind în schimb scoși din cursă încă din 11 august 2021, din turul 2, cu 2-1 la Ezeriș, fază a întrecerii din care ieșea de fapt și CSC Dumbrăvița, cu 0-1, acasă cu Șoimii Lipova.

Ghirozenii, cei mai bine clasați dintre timișene după două etape în C8, vor juca în Cupa României după meciul acasă de campionat cu Avântul Periam – de vineri de la ora 17 în cadrul rundei a III-a, și deplasarea la Chiișineu Criș. 

Pe de altă parte, în urmă cu două sezoane, CSC Ghiroda și Giarmata Vii era eliminată din Cupa României abia în turul 4, abia pe 21 octombrie 2020, și doar după reprizele de prelungiri, 3-4 pe ”Emilian Pavel” cu ASU Politehnica, fază de care trecea și Ripensia cu 0-1 la Șoimii Lipova. Iar tot în faza a patra, pe 10 septembrie 2019, se consemna în Cupa României și CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Ripensia 1-3 (1-0) pe ”Emilian Pavel”

Oponentele din campionat ale secund-divizionarelor din Timiș în etapa a 7-a de săptămâna viitoare a Ligii 2 vor juca la mijlocul săptămânii viitoare în deplasare în Cupa României, CS Minaur Baia Mare la Satu Mare cu CSM, Csikszereda la Bacău cu CS Aerostar iar Unirea Dej la Bistrița-Năsăud cu CS Gloria 2018.

Ultimele rezultate și programul viitor din weekend în Liga 2 și Seria 8 în Liga 3, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal în Sporttim.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: