Drumul spre titlu trece şi pe la Comloşu Mare: liderul Politehnica Timişoara, 3-0 în condiţii vitrege la mijlocul turului în play-off-ul feminin cu ACS Banat Girls

Fruntaşa cu punctaj maxim a Ligii 1 Feminin, Politehnica Timişoara, a obţinut astăzi după prânz cea mai detaşată victorie în grupa I valorică 1-6 a campionatului elitei, la a treia reprezentaţie în play-off, câştigând-o şi pe aceasta, în întâlnirea directă timişeană de la Comloşu Mare cu a patra clasată, ACS Banat Girls. Această deplasare de la mijlocul turului în cursa pentru medalii fiind şi ultima a „violetelor” în grupa I valorică înaintea partidei cu urmăritoarele multiple campioane ale ţării, nici o lună nemairămânând până la duelul tur de pe Iclod Arena cu laureata AS FC Universitatea Cluj, programat pe 23 aprilie la ora 13. Drumul spre titlul naţional trecând aşadar şi prin Timişul rural, pe „Comunalul” Comloşului Mare.

Mirea la balon în faţa celor de la Banat Girls

Arenă a cărei tribună a strâns astăzi de la ora 13, de Buna Vestire, un număr însemnat de iubitori ai fotbalului, stoici asistând la premiera găzduirii de către ACS Banat Girls a unui meci în play-off-ul elitei feminine cu alb-violetele Politehnicii Timişoara, 0-3 (0-2), întâlnire care a stârnit fără doar şi poate interesul, în ciuda vremii potrivnice, cu vânt tare şi picături de ploaie.

Drumul polistelor spre lauri, prin vânt şi ploaie pe terenuri grele, puse pe alocuri în dificultate de gazdele cu şansa a doua, la o palmă de egalare în prima repriză, când Hornea a trimis în transversala porţii timişorencelor.

Desprinse totuşi mulţumită reuşitelor până la pauză ale „tricolorei” Ienovan, cu atât mai mult la reluare, prin Jivan, cu toată opoziţia ambiţioaselor roş-negre.

În primăvara trecută, Banat Girls n-a avut ocazia de-a juca în play-off, rezumându-se la faza play-out, însă în actuala ediţie, alături de nou-promovatele Carmen Bucureşti şi Csikszereda, a obţinut calificarea în 1-6 după cele 11 runde ale sezonului regulat – de fapt un tur de campionat, alăturându-se în grupa I valorică trioului prezent în play-off şi în campania din 2022, alcătuit din campioana clujeană, poliste şi Vasas Femina Odorhei, fără ca de astă dată să mai intre din nou în cadru vicecampioana naţională Heniu Prundu Bârgăului, Fair-Play Joc Cinstit şi CSM Alexandria.

Iar mult a contat în acest sens tocmai victoria cu 5-0 obţinută acasă de Banat Girls la prima apariţie pe teren propriu în sezonul regulat de toamnă al actualei ediţii, împotriva celor din Alexandria, pe 12 septembrie 2022, căci roşu-negrele au pătruns în 1-6 de pe locul 5, cu un bilanţ pozitiv, bazat şi pe 6 succese în cele 11 etape şi golaverajul 29-15, în vreme ce teleormănencele au rămas primele „sub linie”, pe treapta a şaptea, la numai două puncte în urmă.

Şi în general victoriile acasă au contat semnificativ la calificarea bănăţencelor, care au înregistrat un singur eşec la Comloşu Mare în tur, 1-2 tocmai cu Vasas la a doua apariţie în propriul fief, din etapa a IV-a, în octombrie, înfrângere urmată de triumfuri mai mult sau mai puţin clare, 4-0 cu Piroş Security Protect şi 4-1 cu cele din Târgu Mureş, 1-0 cu cele din Baia Mare.

Deschizându-se şi pentru Banat Girls porţile play-off-ului, duo bănăţean la acest nivel, a cincea clasată începând parcursul în 1-6 prin a-şi lua revanşa acasă cu harghitenele Odorheiului, 2-1 cu Vasas, continuându-l prin a ceda cu 2-0 la Carmen Bucureşti, duminica trecută.

Dar aşa cum pe vremuri Banat Girls suferea nişte eşecuri la scor, s-a învârtit roata iar a doua grupare din regiune a ajuns să şi tranşeze la scoruri uriaşe meciuri oficiale în deplasare, precum ultimele două în Cupa României, recent, cu 12-0 în Mehedinţi şi 10-0 la cele de la Hermannstadt, semn al progreselor incontestabile ale colectivului strămutat la Comloşu Mare.

Iar Banat Girls nici n-a pierdut drastic la Timişoara întâlnirea cu alb-violetele din sezonul regulat, pe 30 octombrie 2022, 2-0 pe „Ştiinţa”, la o săptămână după ce „studentele” de pe Bega părăseau învinse terenul pentru singura dată în această campanie, 2-0 în Ardeal pentru campioana „U” Cluj, rezultat răsturnat la „masa verde”, 0-3 favorabil bănăţencelor, dat fiind încălcarea regulamentului de către clubul alb-negru în privinţa utilizării unei sportive.

Ulterior, şi Politehnica avea problemele sale spre finele toamnei pe piaţa transferurilor, generând o interdicţie aplicată de FRF la adresa întregului club, în ceea ce privea efectuarea de achiziţii, martie 2023 găsindu-le însă pe „violete” în cursa spre titlu, trofeu care s-ar putea contura după manşa tur cu ardelencele, de pe Iclod Arena.  

Până atunci, „Poli” Femina a câştigat treptat tot mai detaşat în play-off, mai întâi cu 3-2 la Giurgiu în 4 martie, cu nou-promovata AS CS Carmen 1937 Bucureşti, iar apoi cu 2-0 sâmbăta trecută pe „Ştiinţa” cu Csikszereda, o altă nou-promovată, încă un pas înainte fiind făcut astăzi în Banatul rural.

Graţie „dublei” din repriza I a Biancăi Ienovan, convocată de selecţionerul Dulca în cantonanentul României în Cipru în urmă cu peste o lună, intrând pe final în cea de-a treia partidă de pregătire, cu Finlanda, „dublă” completată astăzi după pauză de Anda Jivan.

Polistele pregătite de Mirel Albon începând a doua deplasare din play-off în alcătuirea Roşu – Meluţă – cpt., Bratu, Corneil, Ancăş, Sucilă, Mirea, Roşu, Jivan, Mihăilesc, Ienovan, cu menţiunrea că şi căpitanul Teodora Meluţă a fost între „tricolore” în stagiul insular din Marea Mediterană, acolo unde româncele au trecut cu 2-1 de maghiare, cedând însă apoi cu 0-2 Croaţiei şi 0-4 (0-2) Norvegiei.

De fapt, apropo de cursa în doi la titlu, tocmai campioana de sub Feleac a oferit cele mai multe selecţionabile pe convocatorul lui Dulca, şi anume Ciolacu, Bortan, Bălăceanu, Marcu şi Bâtea, Politehnica Timişoara contribuind cu duoul Meluţă – Ienovan, iar doar o altă prim-divizionară, nou-promovata Csikszereda, având o exponentă în Cipru, un portar.

Altfel, 5 „tricolore” legitimate la cluburi din Ungaria – mai precis la 3 grupări diferite, în frunte cu Haladas-Viktoria, având 3 românce în efectiv, alte 5 convocate pentru stagiul insular provenind de la formaţii din Italia, mai precis 4 echipe la număr, iar câte una la cluburi din Spania, Portugalia, Belgia şi Ucraina. 

În România, cursa pentru câştigarea campionatului mai prevede 7 hopuri, punându-se întrebarea dacă tocmai Politehnica, avându-l la cârmă pe Mirel Albon – cel care a cunoscut atâtea satisfacţii la timona clujencelor, de a căror hegemonie peste ani numele îi este direct legat, va pune punct întâietăţii celor de pe Someş. Oare încă din tur, sau la ultima strigare, în întâlnirea directă retur din runda finală, pe Bega?

Întrebări care-şi aşteaptă răspunsul, însă nici un joc nu este dinainte câştigat, cursa la medalii trecând astăzi şi prin Comloşu Mare. 

Şi urmează pentru fruntaşele viola primirea sâbătă 1 aprilie de la ora 13 a codaşei în play-off ACS Vasas Femina, după care campionatul va lua o pauză, până la ora derby-ului „studenţesc” Cluj – Timişoara, pauză însă „activă” sub forma sferturilor de finală ale Cupei României, de vineri 14 aprilie la ora 16:30, în Vinerea Mare, cu alb-violetele din nou la Giurgiu, faţă în faţă cu Carmen Bucureşti, pe când „U” va trece şi ea pe la Comloşu Mare,  Banat Girls stându-i în faţă în partida eliminatorie cu destinaţia semifinale.

Întâlnirea de astăzi din Banat a inaugurat etapa a III-a în play-off. Programul complet, rezultatele, clasamentul actualizat şi ţintarul viitor, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. (foto: Politehnica Timişoara Femina)

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = patruzeci opt

 


Alte articole legate de acest subiect: