„Dublă” Bogdan Pleşcan: LPS Banatul – Poli Timişoara 0-2

Bogdan Pleşcan a adus duminică după-amiază un nou succes juniorilor A polişti, campioni naţionali en-titre, cu două goluri reuşite în minutele 57 şi 72 din preajma careului mic al gazdei LPS Banatul Timişoara, într-un derby local din runda a şasea a Campionatului Naţional, şi care marchează mijlocul turului competiţiei.

Juniorii polişti, în marea lor majoritate din generaţia ´93, au avut parte în prima repriză de o replică mai consistentă decât poate s-ar fi aşteptat, perseverând însă în ofensivă în special prin şarjele şeptarului Lupancu, pe flancul stâng, care s-a şi aflat aproape de gol în preajma pauzei, la colţul lung, în urma unei centrări „scurte”, expediată tot din careu, de pe stânga, de Pleşcan.

Cu Căluşaru la reluare în locul fundaşului lateral Abu Abboud, violeţii au trecut mai întâi prin emoţii, la oportunitatea vârfului nouar Sighiartău, înainte de a-l lansa într-o excelentă şarjă pe propriul nouar, Fabian Mucsi, a cărui centrare şutată de pe flancul stâng, în gura porţii, a fost reluată de la 7 metri sub bară de Bogdan Pleşcan, frumos venit la întâlnire: 0-1. Iar după ce Mucsi a fost substituit de Robert Fruşa cu celălalt partener ofensiv de ´94 al lui Pleşcan, şi anume Ardelean, şi acesta s-a implicat inclusiv în faza golului secund…

Aşadar acelaşi Pleşcan a ochit plasa peste exact un sfert de oră, plasând balonul pe jos, la colţul scurt, lângă bară, de la 7 metri puţin lateral stânga, unde era găsit cu o centrare de pe flancul drept: 0-2 în minutul 72.

LPS Banatul, fără profesorul Cristi Petcu pe bancă, aflat în schimb la Paleu cu generaţia de 2002 a liceului, implicat fiind în turneul Interligii, n-a mai avut resursele să revină, şi handicapul de vârstă de un an spunându-şi oarecum cuvântul în ceea ce priveşte nu doar experienţa competiţională.

Juniorii polişti, de la care mijlocaşul central Constantinescu a fost sancţionat cu cartonaş galben în minutul 77, evoluţia sa fiind scrutinizată din tribună inclusiv de Gheorghe Chivorchian, care la un moment dat l-a chemat la ordine pe decarul violeţilor, au câştigat în alcătuirea 22. Rusu – 4. Abu Abboud (46, 17. Căluşaru), 5. Stănilă, 6. Oberşterescu, 16. Zele – 19. Precupanu (84, 14. Tăbăcaru), 10. Constantinescu, 8. Artean, 7. Lupancu (85, 3. Popescu) – 15. Pleşcan (87, 11. Neamţu), 9. Mucsi (60, 18. Ardelean). Pe bancă: 26. Triţoiu – 13. Ştirbu.

LPS Banatul, cu majoritatea juniorilor de ´94 în teren şi doi de 1995, spre deosebire de polişti, care au aliniat doi de 1994 şi restul de 1993, a jucat cu 1. Pădurariu – 2. Artimon (65, 3. Costoia), 5. Danciu (cpt), 18. Secotă, 25. Boiciuc – 14. Iakab – 17. Stancu (65, 19. Poplicean), 6. Acatrinei (73, 10. Mureşan), 11. Călin, 8. Roth (54, 20. Cloşcă) – 9. Sighiartău. Pe bancă: 12. Fortuna – 23. Livădaru.

Duminica viitoare Poli îi primeşte pe juniorii lugojeni, pe când LPS Banatul se deplasează la FC Hunedoara.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ trei = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: