”Dublă” Jichici, Mancaș pe final: Pobeda Star Bişnov – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-3 (0-2). Declarații Stoianov, Leucă

Nou-promovata timișeană în Liga 3 a suferit astăzi după-amiază cea mai categorică înfrângere acasă și în general în eșalonul terț, conturată astfel după mijlocul reprizei a II-a, când a doua clasată în Seria 8 a plusat la succesul de pe teren propriu din tur, cu 1-0, revenind pe căi victorioase în deplasare, cu al treilea triumf afară la zero de la două goluri în sus: ACS Pobeda Star Bişnov – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-3 (0-2).

Învinși la mijlocul lunii trecute de Crișul la Chișineu Criș cu 2-1 în duelul de podium, după ce tot în septembrie remizau 2-2 la Dumbrăvița, elevii lui Răzvan Leucă au reeditat astăzi în vestul județului Timiș victoriile la zero de la primele deplasări în noul campionat, atunci cu 0-2 la CS Șoimii Lipova și 0-3 la nou-promovata din Curtici. Deznodământ bisat astăzi în cea de-a doua rundă a returului, a 11-a a sezonului, prin ”dubla” lui Petrișor Jichici după mijlocul fiecare reprize și completarea spre final din partea căpitanului Cosmin Mancaș. Iar astfel galben-albaștrii se țin de liderul CS Crișul, triumfător ieri la Dumbrăvița. 

Gazdă de la ora 14 pe arena ”Hristo Stoichkov” din localitatea Dudeştii Vechi în prima rundă din noiembrie în Liga 3, nou promovata Pobeda Star Bîșnov n-a mai repetat succesele la zero acasă de luna trecută, 3-0 cu cei din Curtici și 2-0 cu CSC Dumbrăvița, ci eșecurile fără replică pe același gazon din debutul ediției, 0-2 cu cei din Cermei și 0-1 cu liderul din Chișineu Criș. 

Pauza competițională de o săptămână n-a fost cel mai bun sfetnic pentru alb-albaștri, revenirea la un meci acasă după 3 săptămâni coincizând cu primirea echipei de pe locul secund, din Ghiroda și Giarmata Vii, care nu le-a lăsat ”bulgarilor” prea mari speranţe.

Iar vizitatorii au deschis scorul în minutul 28, când Petrişor Jichici a şutat de la 16 metri pe sub portarul Toroc: 0-1. ”Dublă” a golgheterului după mijlocul mitanului secund, în minutul 70, în urma unei incursiuni pe dreapta a lui Coroiu, care a centrat în faţa porţii, balon fructificat cu o lovitură de cap. 

Moment și al unei duble înlocuiri la Pobeda, care efectua o primă schimbare la pauză, tot în minutul 70 începând și Leucă suita celor 5 modificări.

Gazdele au ripostat iar în minutul 75 noul intrat Tranculov a căutat reducerea deficitului, mingea fiind deviată de un fundaş și lovind transversala. Iar în loc de 1-2, 0-3, ultimul gol fiind marcat de căpitanul echipei vizitatoare, Cosmin Mancaş, cu un şut de la 16 metri.

Și urmează meciuri abordabile pentru ghirozeni în noiembrie, acasă cu nou-promovata din Curtici și la Periam, culminând cu primirea vizitei dumbrăvițenilor, pe când Pobeda va avea parte de oponente din Arad, la Cermei și Chișineu Criș, intercalând primirea campioanei seriei, CS Șoimii Lipova. 

De menţionat că antrenorul secund al ”bulgarilor”, Daniel Vasilcin, a privit meciul din tribună, suspendat fiind o etapă pentru cartonaşul roşu primit în urmă cu două săptămâni, în precedenta partidă a celor din Dudeștii Vechi.

Altfel, doar două cartonaşe galbene, în contul lui Toma Budur în minutul 35 şi lui Mihai Hecsko (min. 70).

Nu în ultimul rând, menționarea turneului juvenil ”Toți pentru Matei”, reuniune a fotbalui juvenil în sprijinul cauzei micuțului Matei Hromei, copilaș în luptă cu boala, fiind vorba despre fiul fostului fotbalist Mihăiță Hromei, actualmente antrenor al ”bulgarilor”. 

Turneul este programat duminică 7 noiembrie pe stadionul Auto la grupele de vârstă sub 7, 8, 9 și 10 ani, în organizarea Academiei de Copii și Juniori a Politehnicii Timișoara, care astfel a demarat, alături de alte cluburi din oraș și nu numai, un proiect propunându-și punerea în scenă a unor asemenea reuniuni cu scopul sprijinirii financiare și morale a copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități fizice sau psihice. Iar primul turneu este anunțat în Freidorf în slujba cauzei lui Matei Hromei, mai multe detalii fiind accesibile pe site-ul oficial polist la https://bit.ly/3wjSnsT

Rezultatele etapei a 11-a în C8 și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

*

Gheorghe Stoianov (portarul de rezervă al gazdelor): ”Este o înfrângere grea, au fost mai buni şi mai proaspeţi decât noi, pentru că noi am ieşit din ritm după cele două săptămâni de repaus. Asta este, mergem mai departe…”

Răzvan Leucă (antrenor Ghiroda): ”A fost un meci pe care l-am controlat din punct de vedere tactic şi fizic, în care am avut mai multe ocazii de gol decât gazdele, iar noi am marcat. Sperăm ca până la pauza de iarnă să adunăm mai multe puncte, să ne ajute să prindem faza play-off.”

*

Pobeda: Toroc – Lungu (cpt.), Bilia, Miculescu, Bîrloveanu – Briciu, Toma Budur (min. 70, Staicu), Vasile Vincu (min. 46, Denis Chistrugă), Sebastian Budur – Bîrză, Costescu (min. 70, Tranculov).

Antrenor: Mihăiţă Hromei.

Pe bancă: Stoianov, Eperieş, Rad, Kalapiş, Ciocani, Boboiciov.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mikloş – Coroiu, Cochinţu, Hecsko (min. 89, Scafaru), Mancaş – cpt. (min. 90+1, Zavalache) – Ehling (min. 70, Românu), Grancea (min. 85, Iseini), Precup, Sporin – Jichici (min. 85, Hissein), Stupu.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Pe bancă: Golban, Rosuş, Ciocan.

Au arbitrat: Şuvar – Bogdan şi Drăgan (toţi din Sibiu). Observator: Silviu Mocanu; delegat de joc, Vasile Rad (ambii din Arad).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: