„Dubla” lui Ionaş şi rezerva Gideon întorc Millenium Giarmata – Flacăra Făget: 3-2 (1-2)

Millenium Giarmata a întors rezultatul de la 0-2 şi a marcat ultimele două goluri deşi în inferioritate numerică vreme de o jumătate de oră, apropiindu-şi primul succes acasă după peste 5 luni cu ocazia debutului în retur, în runda a 16-a din seria a V-a a ligii a treia, în care a trecut într-un derby timişean cu 3-2 (1-2) de Flacăra Făget, apropiindu-se astfel la 3 puncte de liderul ACS Recaş.

Noua tribună a arenei „Doru Moraru” a fost ca şi plină, soarele pe cer iar terenul foarte bun, aşadar toate ingredientele pentru a uita monotona pauză de iarnă, una mai troienită decît de obicei… Iar jocul n-a dezamăgit, oferind 5 goluri într-un duel al unor grupări în mare suferinţă pe finele turului, dar revitalizate prin cîteva achiziţii, mai ales în cazul oaspetei Flacăra Făget.

Gazda Millenium, pentru scurt timp chiar lider al seriei în prima jumătate a parcursului turului, dorea mult să pună la punct neajunsul de a fi marcat doar 10 goluri în cele 8 jocuri acasă din toamnă, teren propriu unde strîngea mai puţine puncte decît prin deplasări, încheind turul cu numai două puncte pe „Doru Moraru” din 9 posibile, dintr-o serie finală de 5 jocuri fără succes, ultimele victorii venind în octombrie, pe 15 cu Şcolar (2-1) iar în 21 la Reşiţa, 1-0 cu Gloria… De cealaltă parte, acestea au fost primele goluri reuşite „afară” în gestiunea lui Marius Baciu, după 0-0 la Sebiş, 0-4 la Simeria şi 0-5 la Hunedoara, pe cînd se pregătea să intre în pîine la Flacăra, precedenta „boabă” în deplasare datînd din 7 octombrie, la demisia lui Adrian Săvoiu, într-un eşec cu 6-1 la Poli II.

Dar startul le-a fost catastrofal, părînd a se repeta scenariul de la finele toamnei. Dacă gazdele au răsuflat totuşi în cele din urmă uşurate la finele unui joc în care s-au văzut dominate, în schimb făgeţenii reconfiguraţi de Marius Baciu se declară frustraţi de turnura lucrurilor. „Ne-am bătut singuri”, a punctat preşedintele Marian Trăiculescu în urma unui derby de pe „Doru Moraru” unde s-au desprins prin impetuozitatea argentinianului Speroni, care a obţinut un penalty în minutul 18, şi pe care tot el l-a transformat, şi a centrat pentru 0-2 lui Dan Raţiu, reluare cu capul în minutul 39. Şi mare este diferenţa între 0-2 la pauză şi 1-2 la intrarea la vesitare, diferenţă reuşită tot în ultimele minute ale primei părţi de doua achiziţie a trupei lui Călin Cojocaru, Ionaş: 1-2 în minutul 40, jucătorul CFR-ului timişorean, împrumutat pentru un an la CSM Şcolar Reşiţa dar adus în această iarnă la Giarmata făcîndu-şi aşadar deja datoria.

Paradoxal, deşi în avantaj şi favorizată şi de scurgerea timpului, precum şi în superioritate numerică, odată ce fundaşul lateral al gazdelor, Cristian Dancia, a fost eliminat în minutul 55, cartonaş roşu pentru faultarea lui Furdean din postură de ultim apărător, într-o altă şarjă ofensivă parcă de neoprit a vizitatorilor, Flacăra avea însă să se stingă spre final, rămînînd astfel fără succes din 29 octombrie încoace… 

Millenium a schimbat la pauză o piesă în linia defensivă, pentru a ajusta nişte erori din prima parte, iar apoi a introdus forţe proaspete, pe juniorul de ´94 Domşa, după care acelaşi Ionaş avea să egaleze după miezul mitanului secund, iar ulterior pe Gideon, odată cu reuşita egalării, care avea să şi marcheze pe final golul decisiv de 3-2.

Cu toată experienţa sa competiţională, Vasile Ghindaru n-a reuşit să fructifice una dintre oportunităţile făgeţenilor, şi să înscrie acel al treilea gol care ar fi făcut diferenţa, neochind cadrul porţii dintr-o ideală poziţie, iar cum ocaziile se răzbună Millenium a exploatat spre final două faze fixe, mai exact un corner şi o lovitură liberă de la circa 40 de metri distanţă, în urma cărora Ionaş şi Gideon au răsturnat rezultatul în minutele 71 şi 88.

„O victorie muncită şi meritată, după un joc relativ slab în prima parte. Însă după eliminarea lui Dancia ne-am mobilizat foarte bine şi am întors rezultatul”, a spus Constantin Nedela, conducător al gazdelor, care anticipează că Millenium, acum la 3 puncte în urma primei clasate, merge la victorie în încercarea de a intra serios în cărţi: mai întîi la Gloria CTP Arad, vineri (ora 15), iar apoi sîmbătă 31 martie, acasă (0ra 15) cu Jiul Petroşani.

„Ca şi joc sunt mulţumit, chiar dacă am pierdut, şi sperăm să corectăm greşelile făcute. Nemulţumit sunt pentru că n-am avut mai mult curaj. Au recunoscut şi gazdele la final că am jucat mai bine dar degeaba! Efectiv ne-am bătut singuri, însă este îmbucurător că jucători tineri, ca de exemplu Pistol sau Laurenţiu, au ocazia să evolueze şi să <crească> în echipa noastră”, a spus Marian Trăiculescu, preşedintele oaspetei învinse.

„Prima repriză am abordat-o foarte bine iar în cea de-a doua am început foarte bine însă nu am avut la un moment dat încredere în noi, şi păcat, pentru că ne puteam impune pe terenul unei echipe al cărei cel mai bun pasator credem că a fost Ţurcaş, echipă care s-a angrenat într-un joc de angajament dar cam atît, care a cîştigat din mai nimic, din faze fixe. Însă am pierdut pe mîna noastră, deşi portarul nostru n-a avut practic ce apăra pînă în minutul 40. Însă fotbalul se joacă pe goluri, şi ne trebuie mai mult curaj, pe care sper ca băieţii să-l prindă. Ceea ce oricum urmărim cu adevărat în acest retur este să-i creştem în valoare pe aceşti copii”, a mai spus Trăiculescu, care a apreciat că argentinianul Speroni şi sirianul Abiodun, dar doar odată ce se va pune „pe picioare”, fiind doar de o săptămînă şi jumătate în pregătiri cu Flacăra, sunt componenţi ce pot face diferenţa pe parcurs.

„Nu constituie o scuză pentru jocul nostru şi nu a influenţat rezultatul dar acum, la cald, apreciez maniera de arbitraj ca fiind execrabilă. În primul rînd considerăm că la faultul comis asupra lui Speroni, la penaltyul din minutul 18, se impunea nu doar cartonaş galben, ci roşu. Au mai fost multe contacte apreciate în favoarea gazdelor, dar repet, nu am cedat din cauza arbitrajului, ci pe mâna noastră. Totuşi, suntem dezamăgiţi de maniera unei brigăzi totuşi timişene, cu domnul Drăgoi la centru. Voi viziona jocul pe DVD, îl văd dimineaţă, dar aşa cum mi s-a spus şi din ce am văzut şi noi, au fost situaţii apreciate greşit, deranjante – i-a împins tot meciul, cu faze fixe oferite la discreţie atunci cînd aveau nevoie. Luna trecută am întocmit o adresă către domnul Ion Crăciunescu pe seama delegării arbitrilor din judeţul nostru la jocurile în care evoluăm, recuzîndu-i, însă ne-a respins cererea pe motiv că nu este stipulat în regulament faptul că arbitri din acelaşi judeţ cu echipa n-ar putea arbitra un meci în care evoluează”, a mai spus Trăiculescu, care s-a arătat mirat şi mîhnit că „noi între noi, în Timiş, ne facem asemenea lucruri. Cred că merităm mai mult respect ca şi club la nivelul fotbalului local, pentru ceea ce încercăm să facem la Făget…”

Flacăra a cîştigat în deplasare în tur la Jiul Petroşani dar a marcat doar 4 goluri în 7 deplasări, pînă la ora duelului pierdut la Giarmata.

Millenium Giarmata (antrenor Călin Cojocaru): Ţurcaş – Mihălceanu, Alin Toma, Marius Toma (46, Ţofei), Dancia – Bungău – Băişan (71, Gideon), Corlăţeanu (60, Oneţ), Gîrba (63, Domşa) – Călin – Ionaş. Pe bancă: Nariţa – Luchici, Rosenblum.

Cartonaşe galbene: Marius Toma, Bungău şi Ionaş, ultimul fiind suspendat pentru deplasarea la Arad, precum şi Dancia, eliminat sîmbătă.

Flacăra Făget (antrenor Marius Baciu): Laurenţiu – Demian, Gălan, Pistol, Toma – Furdean (Boghian), Ghindaru, Voicu (Abiodun), Mihuţa (Briciu) – Speroni, Raţiu. Pe bancă: Gavriş – Ţuculea, Drăgan, Covaci.

Boghian, care îşi revine după o accidentare, respectiv Furdean, lovit la gleznă în faza în care a fost faultat de Dancia, eliminat din joc, constituie problemele medicale ale periclitatei Flacăra Făget.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la „Dubla” lui Ionaş şi rezerva Gideon întorc Millenium Giarmata – Flacăra Făget: 3-2 (1-2)

  1. Aurel spune:

    Traiculescu ii recuza pe arbitrii din Timis, pentru ca stie cat sunt de corupti, a avut de-a face cu ei anul trecut in D Timis cand Fagetul a fost campioana meciurilor castigate cu ajutorul arbitrilor, pe care i-a recompensat pe masura. Acum in C sunt altii cu bani mai multi si e mai greu.

  2. spartanul lugojean spune:

    PACAT pt Flacara Faget ! Sper sa nu cada anul asta pt ca anul viitor va fi una din candidate la promovare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: