”Dubla” lui Mînecan din primele 24 de minute aduce nou-promovatei Avântul Periam al 3-lea succes afară la zero în 2021: menținere în Liga 3

După victoriile în deplasare din martie la formații din prima jumătate a ierarhiei Seriei 8 în Liga 3, și anume la CS Șoimii Lipova și Dumbrăvița, gruparea comunală nou-promovată Avântul Periam a bifat una și în aprilie la o echipă de care este urmată în partea inferioară a clasamentului, la chiar ultima ieșire a timișenilor din acest campionat, încheiat cu un bilanț pozitiv afară, 9 5 0 4 10-15 15 puncte, elevii lui Marius Stanache obținând un număr aproape dublu de puncte pe terenuri adverse decât pe propriul gazon: ACS Progresul  Ezeriş – CS Avântul Periam 0-2 (0-2).

Iar ”dubla” lui Gabi Cosmin Mînecan din primele 24 de minute ale meciului de sâmbătă de la ora 17 de pe ”Municipalul” din Caransebeș a asigurat scorul favorit al Avântului în victoriile din deplasare în C8, mai exact 0-2, cu care cei din Periam s-au mai impus și în octombrie și noiembrie la celelalte două formații de care sunt urmați în clasament, și anume din Becicherecu Mic și Cermei. De fapt, punând la socoteală și succesele cu 0-1 la CS Șoimii și Dumbrăvița, se poate constata că mai mult de jumătate din ieșirile nou-promovatei pe drumurile Ligii 3 au fost adjudecate la zero.

O reușită nu la îndemâna oricărei grupări promovate din eșalonul județean amator, conferind credit și ligii a patra timișene în calitate de reprezentantă a Diviziei D, al cărei lider Avântul era în martie 2020, la întreruperea ediției anterioare după 18 etape. Într-adevăr, nu se mai juca aproape un întreg retur în primăvara trecută, dar iată că timișenii au făcut față rigorilor eșalonului terț, pe locul 7, ce-i drept după un sezon și acesta circumstanțial ”subțiat”, cu numai 18 etape, față de cele de regulă 30 de runde de dată recente, competiții mai consistente.

Iar Avântul și-ar putea îmbunătăți și palmaresul acasă în C8 cu ocazia rundei finale din Vinerea Mare de la ora 15, când va primi vizita urmăritoarei din Cermei, echipa din Periam aliniindu-se pe ”Comunal” după singura progresie pozitivă din acest campionat pe teren propriu, în primăvară, de la o înfrângere la remiză, iar apoi la succesul din etapa trecută, 4-1 în propriul fief cu Fortuna, primul acasă în ediția 2020/1. 

De fapt, se poate astfel nota că Avântul a și legat acum în premieră două victorii în Seria 8, după ce în urmă cu două runde ceda cu 2-1 la Chișineu Criș. Iar apropo de fruntașe, o schimbare de lider în seria vestică, Șoimii Lipova urcând prima după ce sâmbătă seară a fost și CS Crişul – Progresul Pecica 1-1, Aldan înscriind în minutul 19 pentru oaspeți iar Pavel în minutul 43 pentru cei din Chișineu Criș.

Responsabil cu golurile pe un teren execrabil al Caransebeșului, după cum l-a caracterizat antrenorul oaspeţilor, Stanache, a fost Gabi Cosmin Mînecan, încă din prima repriză, abordată de echipa din Periam la victorie, conturată până la pauză în dauna unor cărășeni care nu pierdeau în deplasare meciul tur, 1-1, dar și se aliniau sâmbătă după o bună serie de două victorii și o remiză, proaspăt victorioși cu 1-2 la Cermei.

De fapt încă din minutul 3, cu un eurogol, în vinclu de la aproape 35 de metri, din lovitură liberă, Gabi Cosmin Mînecan – foto deschizând scorul pentru echipa sa. Iar tot el a dublat avantajul în minutul 24, cu capul, după o centrare perfectă a lui Trandu, reuşind prima ”dublă” pentru Avântul şi în Liga 3.

Marius Stanache Marius a remarcat că ”a fost un meci urât dar de luptă, pe un teren execrabil. Sunt fericit pentru această victorie! Cu această ocazie doresc să-i felicit pe băieţi pentru dăruire şi ambiţia de care au dat dovadă, dar şi pentru  performanţa noastră de a rămâne în continuare în liga a treia. Consider că matematic am scăpat de la retrogradare şi obiectivul nostru a fost atins.”

CS Avântul a început meciul din județul vecin, conform ordinii înscrisurilor de pe foaia de joc, cu 27. Alex-Daniel Ciui (născut în 1994) – 5. Roberto-Cristian Artimon (1995), 6. Cristian-Claudiu Bobu (1989), 15. Cosmin Giani Mihoc (2000), 2. Raul Moldovan (2001), 15. Gabi Cosmin Mînecan (1992), 4. Ovidiu Octavian Oancia (1997), 16. Florin Dobie (2001), 10. Răzvan Trandu (1991) – cpt., 3. Rareș Mureșan (1995), 20. Teodor Flavius Tulcan (1985).

În minutul 59, optarul Alex Emanuel Maier (n. 2001) a intrat în locul lui Moldovan, în minutul 85 șeptarul Raul Gălățan (1999) a intrat în locul lui Tulcan, în primul minut de prelungiri mai intrând și Lucian George Vidican (2001), cu numărul 17, în locul lui Trandu, precum și nouarul Victor Toma (1991), în locul lui Dobie. 

Rezultatele penultimei etape în C8, cu două victorii în deplasare, o remiză și două succese cu 1-0 acasă, precum și programul rundei finale și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

Au arbitrat: Claudia Alina Popa – Ioan Corb şi Rareş Lakatoş (toţi trei din Satu Mare). Observator de arbitri: Zgovancu (Tg Jiu); delegat de joc: Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: