„Dubla” lui Sergiu Jurj după pauză măreşte avansul liderului neînvins FC Bihor în fruntea Seriei 8: 3-1 cu codaşa fără punct Avântul Periam

Oricât nu şi-ar fi drămuit FC Bihor resursele peste săptămână pentru a lăsa o impresie cât mai bună pe scena naţională în compania lui FCSB la inaugurarea nocturnei pe „Iuliu Bodola” la startul grupelor Cupei României, orădenii tot au avut capacitatea să se desprindă acasă sâmbătă de la ora 17 de codaşa fără niciun punct CS Avântul Periam, acelaşi Sergiu Jurj care înscria şi primul gol al roş-albaştrilor în noul campionat din Seria 8 semnând şi „dubla” la mijlocul reprizei a II-a a meciului din etapa a şasea, decisivă în decurs de 5 minute, 64 şi 69, pentru a înfrânge rezistenţa bănăţenilor: 3-1 (1-1). 

Bihorenii se străduiau din răsputeri miercuri de la ora 21 în compania bucureştenilor, 0-2 (0-1) pe Criş la începerea grupelor Cupei României, pe a cărei scenă au căutat să se autodepăşească, eforturi ce n-au rămas fără urmări, antrenorul Farcaş efectuând 5 modificări în „11”-le de start de la o partidă la alta, portarul Bob şi Drăgan, Popa, Calugher, Chindlea şi Chitaş introduşi în faţa timişenilor.

Vulnerabili defensiv şi primind negreşit minimum două goluri pe meci în primele 5 etape, în două cazuri câte 3 pe teren propriu dar chiar şi 4 la nou-promovata din Peciu Nou, călcâi al lui Ahile lăsându-i fără vreun punct în cont.

Iar Avântul nu l-a stăvilit nici pe Sergiu Jurj, marcator al orădenilor şi-n alte meciuri din noul campionat, alb-albaştrii ajungând astfel la 6 eşecuri fără replică, într-o minimă companie la acest capitol în Liga 3 cu codaşa ACS Steagu Roşu Municipal Braşov.

O campioană de serie jucând acasă din fotoliul fruntaş cu un bilanţ fără înfrângere în noua ediţie a Ligii 3, în compania unei codaşe fără punct şi chinuindu-se realmente să se menţină-n cadru în cele 3 sezoane de la promovarea din Divizia D Timiş, n-avea cum să nu fructifice în cele din urmă şi avantajul terenului propriu, pe lângă cel valoric, oricât de mult ar fi fost „întinsă” de FCSB şi rigorile unui duel cu liderul elitei, iar doar începutul a fost mai anevoios, cât orădenii au „citit” ce măsuri de precauţie să adopte, avertizaţi de Viaşu din minutul 5, când scăpa singur şi intrat în careu, de unde a şutat pe jos la colţul lung, dar pe lângă bară.

La cealaltă poartă, la cele 14 goluri deja încasate de „albaştri” în primele 5 etape, liderul FC Bihor a mai adăugat unul încă din minutul 10, după acţiunea lui Chitaş pe dreapta şi centrarea pentru Alex Popa, marcator: 1-0.

Avantaj ce-a rezistat doar 3 minute, până când portarul Bob a ieşit la marginea careului şi a faultat, Gabriel Mânecan învingându-l apoi din lovitură liberă şi lăsând de-un bo speranţă Avântului.

Rezistând însă mult mai mult la egalitate pe terenul pe care trecuse şi FCSB miercuri, mulţumită şi lui Gârlea, respingând în faţa lui Sergiu Jurj în prima repriză, dar şi pe fondul impreciziilor orădene la finalizare.

Antrenorul bihorean Florin Farcaş a efectuat însă două schimbări pentru repriza a II-a şi 20 de minute de aşteptare aveau a răbda fanii roş-albaştrilor pentru a se bucura din nou, după centrarea lui Ioviţă de pe stânga şi recentrarea lui Hosu cu capul – nu demult intrat în jos, Sergiu Jurj înscriind cu o altă lovitură de cap: 2-1.

Iar apoi, în minutul 69, cu un şut la colţul lung, 3-1. Parafând al doilea succes identic consecutiv acasă în Liga 3, dar al treilea la două goluri diferenţă – maximum atins de orădeni, pregătindu-se de întâlniri cu arădenele, la Ineu, cu cei din Cermei şi la Pecica.

Programul etapei a VII-a şi rezultatele celei în curs în C8, pe coloana clasamentelor la zi. 

FC Bihor: Bob – Drăgan (minutul 46, Ban), Popa, Farcaş – cpt., Ioviţă (min. 75, Stoian) – Gunie, Calugher (min. 57, Hosu) – Chindlea (46, Moga), Sorian, Chitaş – S. Jurj (75, Militaru).

Rezerve: Pînzariu – Paublusztig, Bactăr, Călin Jurj.

Avântul Periam: Gârlea – Mureşan, Popescu, Oancia, – cpt. Baeram, Olteanu (minutul 80, Dobricean), Praţa (80, Bot), Mager (80, Gălăţan), Spulber (70, Kuhn), Mânecan (70, Ştefănciuc), Viaşu.

Rezerve: Antonescu – Onu, Marius Filip.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); asistenţi: Cozorici (Zalău) şi Gherman (Timişoara).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: