”Dublă” Mura după pauză la Periam, Bălu câștigă prima întâlnire cu Leucă după ”rocadă”: declarații. Avântul – Ghiroda 1-2 (0-0)

Andrei Mura a preluat astăzi de două ori conducerea după pauză pentru oaspeții din Ghiroda la prima lor deplasare după 4 etape, iar astfel, reabilitați în urma eșecului acasă cu cei din Lipova, timișenii au revenit măcar pentru 24 de ore pe locul secund, intercalați la câte două puncte diferență între oponentele de pe Mureș din derby-ul de podium de sâmbătă, Șoimii – CSM Reșița: CS Avântul Periam – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-2 (0-0).

A fost prima revedere a antrenorilor Sorin Bălu și Răzvan Leucă după ”rocada” ce au efectuat-o în cursul turului între cele două echipe, Bălu având câștig de cauză la revenirea pe terenul ”Comunal” al fostei sale formații, care astăzi, fără Ralf Kuhn și Denis Bot – suspendați, a revenit pe ultima treaptă a clasamentului. 

Ghirozenii, câștigători în ultima lor deplasare, și tot pe terenul unei echipe antrenate în trecut de Sorin Bălu, 0-1 la Pecica, au creat cea mai mare ocazie a reprizei I la chiar prima lor acțiune de atac, în minutul 1, atunci când centrarea lui Sporin nu a putut fi finalizată de Mancaș, care a șutat din apropiere într-un oponent, mingea trecând pe lângă bară. 

Vizitatorii au început mai deciși și partea secundă iar în minutul 51 au deschis scorul în urma unei faze fixe, la un corner de pe dreapta, mingea respinsă de fundași ajungând la Andrei Mura, care a șutat pe jos de la 16 metri în stânga portarului Burtic: 0-1.

Și totuși, Avântul, neînvinsă în ultimele 3 etape în urma eșecului la scor de la Reșița, a restabilit egalitatea în minutul 70 prin juniorul Ovidiu Cristian Prața, cu un șiret plin din marginea careului de 6 metri, la o învălmășeală în careul mare, după o centrare a lui Gălățan de pe flancul drept.

Adesea marcatoare pe final, Ghiroda a smuls toate punctele în minutul 81, prin ”dubla” reușită de Andrei Mura, dintr-o fază la care gazdele au solicitat ofsaid dar arbitrul nu a luat în considerare protestele și a validat golul: 1-2.

Și urmează un meci cel puțin la fel de greu tot acasă pentru Avântul, cu Șoimii Lipova, ghirozenii primind în schimb vizita Crișului Chișineu Criș.

Ionuț Ologu (Avântul Periam): ”Vă spun că a fost o înfrângere nemeritată, am luat gol doi pe o greșeală de arbitraj, a dat un fault la centrul terenului care nu a fost, Oancia l-a deposedat corect la minge, iar apoi a fost ofsaid nesemnalizat de arbitru. Noi am fost o clasă peste Ghiroda. Nu vreau să-i iau din merite domnului profesor Sorin Bălu, pentru că a făcut lucruri bune la Periam.”

Sorin Bălu (Ghiroda): ”Un meci greu contra unei echipe bune, un meci de luptă. Am început bine repriza secundă și am primit gol contrar cursul jocului, când noi puteam face chiar 2-0. Doresc pe mai departe echipei din Periam mult succes și îmi doresc să aibă rezultate.”

Rezultatele etapei și programul viitor în C8, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Avântul Periam: Burtic: Mureșan, Oancia – cpt., David, Mitre – Gălățan, Prața, Gașpar (min. 75, Viașu), Siminiceanu (min. 83, Popescu), Sîntean, Mager.

Antrenor: Răzvan Leucă.

Rezerve: Voinea, Bîlc – Ologu.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Velcan, Hecsko, Stupu, Sporin – Mancaș – cpt.  (min. 55, Coroiu), Schinteie, Vasluian, Cristodulo (min. 65, Precup) – Jichici, Mura,

Antrenor: Sorin Bălu.

Rezerve: Ciocan, Istoc, Roșus, Buțu, Ilie, Datcu, Zavaleche.

Au arbitrat: Dan Alexandru Gornic (Arad) – Ovidiu Timar și Ionuț Matica (ambii Oradea). Observator de arbitri Vasile Mărginean (Alba Iulia), delegat de joc Daniel Scridon (Arad).

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: