Duelul comunal Şelimbăr – Dumbrăviţa se joacă pe podiumul Ligii 2 la intrarea în jumătatea a doua a sezonului regulat. „Nu ştiu dacă i-a luat valul, poate e şi un pic de oboseală acumulată”

Partea a doua a sezonului regulat în Liga 2 a început joi cu CSA – Ceahlăul 3-1 (2-0), multe spunând faptul că deşi nu mai puţin de 4 meciuri au fost de jucat de duminică până marţi în continuarea rundei de la mijlocul „turului”, alb-verzii Timişului şi-au păstrat locul 3, astfel încât întâlnirea comunală de sâmbătă de la Cisnădie dintre ex-liderul CSC 1599 Şelimbăr şi CSC Dumbrăviţa va fi una de podium al anticamerei elitei. O postură cu totul onorantă dar şi absolut meritorie pentru „Ultimul Mohican” al fotbalului timişean în Liga 2, rod al foarte bunei pregătiri a unui tânăr colectiv cultivându-şi pasiunea pentru sportul rege, elevii lui Cosmin Stan având în judeţul Sibiu ocazia să salte în clasament peste localnicii lui Claudiu Niculescu, în cazul unui „2”. Cu care cei de la Pădurea Verde şi-au obişnuit deja simpatizanţii în deplasările din primele 9 etape la Mioveni, Buftea şi Dej. 

Acum 2 ani pe vremea asta, pe când CSC 1599 Şelimbăr trecea la Avrig cu 4-2 de secund clasata „U” Cluj, întrecută astfel ierarhic de Hermannstadt după 12 runde, „comunalii” nou-promovaţi urcând în schimb pe 9 cu bilanţul 5 2 5 14-18, în schimb dumbrăviţenii se rezumau la un duel direct timişean acasă cu Avântul Periam, trecut cu 6-2, suficient pentru păstrarea locului 3.

Trecut-au şi 2 ani iar acum alb-verzii sunt tot pe locul 3 însă în Liga 2, senzaţia fiind „chiar foarte plăcută”, după cum a remarcat antrenorul principal Cosmin Stan pentru cscdumbravita.ro în prefaţarea deplasării la Cisnădie: „Probabil nu credea nimeni că, după 10 etape, Dumbrăviţa va ajunge în situaţia de a juca pentru locul 2. Dar aceasta e realitatea, în cazul în care vom reuşi să câştigăm sâmbătă la Cisnădie, avem şanse mari să trecem pe locul 2. Noi vom juca clar pe atac. Ne-au ieşit destul de bine lucrurile în noul sistem de joc, pe care îl vom utiliza în continuare. Ei au primit doar 4 goluri până în momentul de faţă, dar vom încerca să le dăm gol. Ar fi o performanţă foarte bună pentru noi să marcăm împotriva unei echipe cu o defensivă atât de bună. Acel 4-3 de la Baia Mare şi 3-0 de la Râmnicu Vâlcea, cu Şelimbăr, cred că au fost cele mai frumoase victorii reuşite de noi în deplasare. Ne vor rămâne mult timp în inimă cele două partide. E clar că nu vom uita acel meci cu Şelimbăr de la Râmnicu Vâlcea. Sper să ne aducem aminte cu mare plăcere şi de meciul de sâmbătă, de la Cisnădie. Tot timpul spun lucrurilor pe nume. Am spus în ultimele săptămâni că m-a mulţumit modul în care s-au pregătit. În ultimul timp, i-am tot lăudat. De data aceasta, trebuie să trec în partea cealaltă. Până în momentul de faţă, nu sunt mulţumit de modul cum ne-am pregătit în această săptămână. Nu ştiu dacă i-a luat valul, poate e şi un pic de oboseală acumulată, dar cert e că până înaintea antrenamentului de joi pot spune că nu sunt mulţumit…” 

Zaluschi n-a putut fi convocat pentru ultimul meci, câştigat şi acesta în succesiune la zero, 2-0 cu CSM Alexandria pe „Ştefan Dobay”, dar tot Stan a semnalat că „dacă totul decurge bine, el va face astăzi primul antrenament cu echipa, pentru că până acum s-a pregătit doar separat. La fel şi Lalic, care e aşteptat şi el să revină la pregătiri cu restul lotului, după o perioadă în care s-a antrenat separat.”

Interesant e că sibienii au primit tocmai la Cisnădie toate cele 4 goluri încasate până acum în noul campionat, pierzându-l la zero pe ultimul organizat, cu liderul imbatabil Unirea Slobozia, care i-a preluat fotoliul fruntaş pe care trupa lui Niculescu în încălzise 7 etape la rând.

Iar tot de 3 puncte, precum este diferenţa între ardeleni şi timişeni, a devenit şi cea între alb-verzii lui Stan şi CSA, odată ce militarii roş-albaştri, cu un meci jucat deja în plus, au inaugurat noua etapă cu un 3-1 acasă cu nou-promovaţii nemţeni, bucureştenii viitori oaspeţi ai Dumbrăviţei la finele săptămânii viitoare descinzând în Banat după întâlnirea locală pe teren propriu cu Rapid din grupele Cupei României, programată miercuri 1 noiembrie de la ora 21. CSA ceda cu 1-3 acasă lui „U” Cluj în runda inaugurală a fazei grupelor.

Clasamentul la zi al Ligii 2, pe coloana programelor de jocuri din weekend din secţiunea Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: