Dumbrăvița aplică fostului lider prima corecție din întreaga ediție și își păstrează locul 3

Andrei Făgărășanu a fructificat în ultimele nici 5 minute ale jocului de la încheierea campionatului o lovitură de la 11 metri prin care alb-verzii de lângă Pădurea Verde au administrat prima înfrângere în întreaga ediție 2020-2021 fostului lider arădean, timișenii păstrându-și astfel locul pe podium la finele sezonului, care nu-i duce însă nicăieri, oaspeții urmând în schimb a merge în primul tur al barajului de promovare din Liga 3, pe 8 mai acasă și în 15 mai în județul Sibiu, cu ACS Viitorul Șelimbăr, câștigătoare a Seriei 7: CSC Dumbrăviţa – CS Crişul Chişineu Criş 2-1 (0-0).

S-a încheiat de departe cea mai inconsistentă ediție a Ligii 3 de dată recentă, atât în plan numeric, rezumată în zona vestică la o combinată timișean-arădeană cu o inserție nou-promovată cărășeană, cât și în plan calitativ valoric, indus de această restrângere a ariei de disputare a întâlnirilor, cu competitivitatea în scădere în lipsa unei diversități, varietății din întrecere. S-a plonjat de la un 2019 plin, în care era desăvârșit un sezon 2018-2019 în toată regula, cu 16 cluburi și 30 de etape în Seria 4, câștigată de reșițeni, urmați de cei din Lipova, Dumbrăvița și Cugir, dar și demara o ediție 2019-2020 tot cu 16 grupări în seria vestică și un tur plin, la un an 2021 în curs cu numai 8 runde în completarea unui sezon schilodit, cu numai 10 formații și 18 etape, asta oricum după o primăvară a lui 2020 în care nu s-au mai jucat nu mai puțin de 14 runde, și totul din paranoia socială pe seama unui Bau-Bau sperietoare așa-zis ”virus” – praf în ochi pentru mase, care a dat peste cap și fotbalul. Ce a rezultat, s-a văzut și în Seria 8 – vestică, târându-și zilele după un 2020 în care a avut parte de o singură etapă în martie și de încă 10 în toamnă.

Fotbalul a avut de suferit și a căutat să-și recapete cumva cadența, participantele străduindu-se în acest sens, atât cât a putut fiecare. Dar n-a fost un campionat în toată puterea cuvântului, ci unul mai degrabă pe jumătate, după ce și cel precedent a fost lăsat gol de la brâu în jos, după etapa a 16-a, culmea ironiei fiind că tocmai o asemenea întrecere cu numai 10 cluburi și 18 runde conferă o șansă în plus de promovare și ocupantei locului 2, ceea ce n-a mai fost cazul până acum, pe de altă parte fără a asigura câștigătoarei seriei și promovarea automată în Liga 2. De-ale federației, iar rezultatele internaționale ale României, grăitoare din Armenia și până în Carpați, sunt corolarul întregii bâjbâieli din spațiul fotbalistic mioritic. 

În ceea ce privește jocul de la Dumbrăvița, a fost un duel al ocupantelor podiumului, gazdele având nevoie de victorie pentru a fi sigure că-și mențin treapta a treia, iar Crișul căutând să repete cât mai bine partitura înaintea ”dublei” cu sibienii Șelimbărului, în turul I de baraj, în ideea în care doar un triumf în Timiș dar și un eșec puțin probabil acasă al fruntașei din Lipova ar mai fi generat rocada la vârf.   

CS Crișul a pierdut în acest campionat abia la „masa verde”, meciul acasă din 27 martie cu Ezerișul, dar iată că arădenii din Chișineu Criș au cedat în cele din urmă și pe teren, în chiar ultima etapă a Seriei 8, pe gazonul celei mai bine clasate echipe din Timiș în 2020-2021, CSC Dumbrăvița, care a reuşit o victorie a ambiţiei şi cu inima, administrând fostului lider prima înfrângere la al 17-lea hop. În tot cazul, și prin prisma ediției scurtcircuitate în martie 2020, Crișul a rămas pe podiumul seriei vestice, a treia atunci la momentul întreruperii, după FC U Craiova 1948 și Șoimii Lipova, a doua acum, tot după Șoimii.

Prima ocazie mai clară în Vinerea Mare pe arena „Ștefan Dobay” a aparținut gazdelor, prin Făgărășanu, în minutul 32, când a trimis cu capul din apropiere dar portarul a deturnat în transversală şi mingea a ieşit în corner. La reluare şi oaspeții au nimerit bara laterală, în minutul 48, prin Ciornei, din lovitură liberă de la 20 metri.

Puțin mai apoi, în minutul 53, Andrei Mura a scăpat pe contraatac şi din careul mare nu a iertat, cu un șut pe jos în dreapta portarului: 1-0. Crișul a reuşit egalarea în minutul 72 prin Sebastian Susan, dar cu patru minute înainte de final Haloş a jucat mingea cu mâna în careu iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, transformată de Andrei Făgărăşanu: 2-1 pentru ”verzii” din Dumbrăviţa, care termină campionatul pe locul trei.

A fost al doilea 2-1 consecutiv acasă al ”verzilor” în dauna unor arădeni, într-o rundă finală în care și celelalte două succese pe teren propriu au fost conturate tot prin marcarea a câte două goluri, Crișul înclinându-se după ieșirile remizate la Cermei și Șoimii Lipova. Rezultatele etapei a 18-a și clasamentul final în C8, pe coloana datelor tehnice, cu mențiunea că în faza I de baraj cei din Lipova vor juca mai întâi afară la CS Măgura Cisnădie, din Sibiu.

*

Dumbrăvița: Popeț – Motreanu, Telescu, Bogdan David, Coroiu – Udrea, Jichici – Rus ( min. 70, Ştefan), Făgărașanu (min. 89, Ferţu), Morariu (min. 58, Zurbagiu) – Mura.

Antrenor: Florin Bătrânu.

Rezerve: Smaranda – Giurgiu, Pascu, Pituc, Daminescu.

Crișul: Zamfir – Sabău, Pavel (min. 54, Velici), Nistor – Haloș, Suslak, Susan, Siminic – Clej, Modan (min. 69, Ciubotariu), Ciornei (min. 54, Budur).

Antrenor principal: Adrian Abrudean.

Rezerve: Pășcălău – Pătlăgică, Mihuța, Busuioc.

Au arbitrat: Boldea (Alba Iulia) – Turian (Zalău) şi Seiche (Sălaj). Observator de arbitri: Voina (Reşiţa); delegat de joc: Popescu (Târgu Jiu).

*

Florin Bătrânu: „Îi felicit pe băieți, au făcut un meci aproape perfect. Sunt mândru că am putut să antrenez echipa de seniori a clubului, unde coordonez şi grupele de juniori. Crișul este o echipă bună, au jucători cu experiență. În prima repriză jocul a fost echilibrat, în a doua ei au schimbat sistemul, ne-au dominat, dar ne-am asumat asta și i-am surprins pe contraatac. Păcat că nu am dat și golul 3, căci îl meritam, de fapt au fost ocazii de ambele părți, se mai putea marca. Meciurile se câștigă și cu inima, mă bucur că am antrenat niște băieți de caracter. Iar la final am încheiat campionatul pe locul 3!”

Adrian Abrudean a declarat: „Am trăit partida cu intensitate, ca pe oricare alta. Îmi doream să nu pierdem, eram conștienți că Lipova nu se încurcă. Partida a avut mai multe puncte psihologice, ocazia din minutul 2 a lui Modan și apoi bara lui Ciornei. Jocul a fost disputat, echilibrat, nu a fost foarte spectaculos, dar fiind ultima etapă și jucătorii s-au menajat un pic. Nu facem tragedie din această înfrângere, nu e foarte bine că am pierdut doar pentru moral, dar sper să nu ne afecteze foarte mult. Încercăm să digerăm cu atenție, să corectăm ce nu a mers bine. Gândurile băieților sunt spre baraj, a fost greu să îi țin concentrați. Am luat două goluri cam ușoare, unul din penalty, am avut și noi un penalty neacordat… dar e bine că nu avem accidentați. Pregătim barajul cu atenție, nu vrem doar un act de prezență, sunt convins că le vom pune probleme celor de la Șelimbăr. Îi felicit pe jucătorii mei că am reușit să ajungem la baraj, vom juca în timp ce alții sunt deja în vacanță. Și, repet, am convingerea că vom fi o nucă tare.”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Alte articole legate de acest subiect: