Dumbrăviţa cedează 4-0 (1-0) Şelimbărului pe sinteticul Devei după ce ieri pierdea cu 2-1 cu Periam la Sânpetru Mare, Călin Toma începând ambele jocuri, Politehnica îi schimbă pe Cuc şi Plăviţu cu Pantilimon manager general şi Codrea director sportiv iar Ripensia, 3-2 (2-1) la Arad cu Lipova, îi confirmă pe Moraru şi Cracea

Mijlocul săptămânii a adus schimbări în conducere la cea mai slab clasată secund-divizionară timişeană, Politehnica, în vreme ce CSC Dumbrăviţa şi Ripensia au jucat meciuri de verificare în judeţe limitrofe, promovaţii pierzând la scor iar roşu-galbenii trecând de o divizionară „C”.

Două săptămâni şi jumătate le mai despart pe secund-divizionarele din Timiş de startul oficial în 2023, odată cu antepenultima etapă din sezonul regulat, iar în vreme ce CSC Dumbrăviţa a pierdut în zile consecutive pe terenuri neutre cu echipe din Liga 3 şi Liga 2, Politehnica Timişoara a oficializat schimbarea conducerii executive, Pantilimon şi Codrea în roluri de manager general şi director sportiv în locul lui Cuc şi Plăviţu, iar concitadina Ripensia a confirmat cooptarea lui Moraru şi Cracea, pe care i-a testat în verificări, urmând ca roşu-galbenii să joace sâmbătă pe „Dan Păltinişanu” tocmai cu alb-verzii, ceea ce era valabil şi în pregătirile de vară, înaintea începerii campionatului.  

CSC Dumbrăviţa şi Politehnica se vor întâlni în chiar prima rundă din 2023, etapa a 17-a, pe stadionul „Ştefan Dobay”, nou-promovaţii cel mai bine clasaţi în trioul bănăţean al suferinţei pierzând şi astăzi de la ora 12 pe terenul sintetic din Deva, 4-0 (1-0) cu CSC 1599 Şelimbăr după un joc alert, cu ocazii de ambele părţi, la nici 24 de ore în urma înfrângerii suferite la Sânpetru Mare pe un gazon îngheţat în faţa unei codaşe în C8, Avântul Periam. 

Bănăţenii au început sub Cetate cu Trifon – Moţiu, Gîsă (minutul 63, Torok), Călin Toma – Curea (81, Tismonar), Niakate, Zaluschi (35, Tănase), Ghinescu – cpt. – Martinov, Simon, Piftor, după ce ieri de la 15:30 începeau în vestul judeţului Timiş cu Ciui – Tismonar, Bura-Koț, Zurbagiu – cpt., Toma Bodri – Tănase (minutul 46, Torok), Călin Toma (46, Amariei) – Paulevici, Grancea, Luca Bodri – Capătă.

Astăzi, în judeţul Hunedoara, sibienii au deschis scorul în minutul 15 după o fază în care Trifon a ieşit pe o minge lungă, a respins cu genunchiul până la Nini Popescu, care l-a lobat de la marginea careului: 1-0. Goalkeeper-ul avea în schimb să intervină salvator în minutele 29 și 30, mai întâi la şutul lui Jordan Gele, scăpat în situație unu contra unu, apoi la o lovitură de cap trimisă de Crișan în urma unui corner.

CSC 1599 Şelimbăr a marcat pentru 2-0 la 7 minute de la reluare, în urma unui corner bătut de pe dreapta, la colţul scurt, de unde balonul a fost deviat în poartă cu călcâiul de Radu Crişan, dar şi în minutul 59, când s-a dictat penalty pentru ardeleni în urma unei intervenții întârziate în careu a lui Curea. Inițial, Trifon a parat execuția de la punctul cu var, dar arbitrul a dispus repetarea loviturii de pedeapsă, apreciind că portarul se mișcase pe linie. La repetare, Jordan Gele a scuturat în cele din urmă plasa.

Au urmat minute bune de joc pentru bănăţeni: în minutul 61, Ghinescu a centrat de pe stânga pentru lovitura de cap a lui Piftor, însă portarul advers a reținut; în minutul 69, pe contraatac, Simon a scăpat singur cu goalkeeperul sibian, dar a fost blocat; în minutul 71, Piftor a recuperat în zona centrală, a pătruns spre careu, dar a șutat puțin alături, iar în minutul 73, după o recuperare a lui Martinov, mingea a ajuns la Simon, care a șutat din lateral dreapta, puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Pe acest fond, cei din Șelimbăr au marcat pentru 4-0, în minutul 77, prin Ionuț Năstăsie, cu un șut de la marginea careului.

După „dubla” pe drumuri şi înaintea amicalului de sâmbătă de la 11, Cosmin Stan, „principalul” alb-verzilor, a subliniat că aşa cum am spus și ieri, după meciul cu Periam, pe noi ne-a interesat în această săptămână doar ca jucătorii să primească câte 90 de minute. Aș putea spune că un astfel de rezultat ar trebui să ne îngrijoreze, mai ales că e vorba despre două înfrângeri în două zile. Dar venim totuși după cantonament, e prima oară în această iarnă când fiecare dintre ei joacă 90 de minute și într-un fel e normal. Sunt îngrijorat în schimb pentru Curea, care a primit o lovitură în genunchi și sper să nu fie nimic grav. Ar fi păcat pentru el, pentru că e în creștere ca joc. Sper să nu fie nimic complicat și să ne continuăm drumul în formulă completă. Ca efort, sunt 100% mulțumit! Ca efort, ca implicare, ca dorință am arătat bine. Dar nici ieri, nici astăzi nu am avut putință, dar cum spunea, e normal acest lucru imediat după cantonament. Probabil că de săptămâna viitoare lucrurile vor intra pe făgașul normal și vom avea și prospețimea care acum ne lipsește. Olaru s-a accidentat în perioada de cantonament. De ieri, a început să se antreneze ușor, iar dacă totul decurge normal va reintra de vineri în programul echipei. Iar Salhi a acuzat niște dureri la genunchi cu două zile înainte de încheierea cantonamentului, probabil din cauza terenului tare pe care am alergat. A fost menajat de la efort, dar și pe el sper să îl putem integra în program începând de vineri. Torok va fi și sâmbătă, la meciul cu Ripensia, va mai fi prezent și la antrenament. Dar îi e greu să joace la prima echipă, în Liga a II-a, pentru că e totuși un copil de 15 ani. Va continua să evolueze la echipa de juniori U17 și cred că îi va prinde foarte bine, pentru că se lucrează chiar bine acolo. În momentul în care vom considera că trebuie să facă pasul spre echipa mare, va fi chemat. Probabil că va fi un permanent «du-te, vino» pentru el în următoarea perioadă, când la prima echipă la antrenamente, când la juniori. Dar e un copil foarte talentat, care mie îmi place şi care va primi încrederea noastră şi pe viitor”.

Ieri, în Timiş, amicalul cu Avântul Periam l-a avut la centru în ultimele 10 minute pe managerul secţiei de fotbal a alb-verzilor, Florin Macavei, după ce arbitrul Daniel Viaşu a fluierat finalul în minutul 80 şi a părăsit terenul, din cauza nemulţumirilor exprimate din tabăra Dumbrăviţei. 

Cei din liga a III-a, la start în alcătuirea Gakos – Stemate, Bilia, Mureşan, Bot – Oancia, Baranyi, Gălăţan – Andrei Viaşu, Mitre – Sîntean, iar pe parcurs şi cu Rădulescu – Szabo, Cochinţu, Spulber, Prața, Gaşpar, Kuhn și antrenorul secund Cosmin Mânecan, s-au impus cu 2-1 (2-1) prin a prelua de două ori conducerea în prima jumătate a reprizei I.

Alb-verzii au avut primele şanse de gol ale meciului. Mai întâi, în minutul 4, Paulevici a trimis o diagonală de pe dreapta pentru Luca Bodri, care a fost însă blocat în careu în momentul șutului. Trei minute mai târziu, Toma Bodri a șutat de la marginea careului mare, dar balonul a lovit bara laterală a porții adverse. Pe acest fond, Avântul a deschis scorul în minutul 9, din penalty, transformat de Andrei Sintean, dupa intervenția lui Bura-Koț. Replica a venit însă destul de rapid. În minutul 14, Toma Bodri a centrat de pe stânga, pentru Paulevici, care a oprit balonul în careu şi a reluat spre poartă, dar goalkeeperul gazdelor a reținut. A fost faza care a anunțat golul de 1-1, marcat un minut mai târziu de Ionuț Tănase cu un șut de la 25 de metri, ușor din lateral dreapta, la colțul lung. Scorul final avea să se stabilească însă în minutul 23, atunci când, după un balon pierdut de verzi în zona centrală, cei de la Periam au scăpat pe contraatac prin Andrei Viaşu, 2-1.

Cosmin Mânecan, antrenor secund al Avântului, a spus că „a fost un joc foarte bun reuşit, mai ales în prima repriză, când am înscris cele două goluri, plus alte două mari ocazii irosite prin Baranyi și Sântean. În partea secundă am efectuat mai multe schimbări dar nu am mai izbutit să facem același joc. Repet, a fost un joc bun şi un test reuşit înainte de a intra în cantonamentul pe plan local. Următorul meci îl vom juca sâmbătă cu Şagul, probabil la ei.”

După înfrângerea de la Sânpetru Mare, Cosmin Stan a remarcat în schimb că după „cum am mai spus, în această perioadă și pe aceste terenuri contează mai puțin rezultatul. Ceea ce mă interesează în mod deosebit e ca toți jucătorii să prindă câte 90 de minute, acesta e obiectivul nostru în această săptămână. De aceea am și împărțit lotul în două, astăzi a jucat o parte, iar mâine cealaltă parte. Legat de joc, din păcate nu ne-am adaptat terenului de joc. Aici a fost problema noastră. Terenul a fost înghețat, iar adversarii s-au acomodat mult mai bine. Noi am avut de suferit, am alunecat prea mult. Pe lângă asta, am și complicat un pic prea mult jocul, pe o asemenea suprafață ar fi trebuit să jucăm ceva mai simplu.”

Pe de altă parte, prima adversară a Dumbrăviţei în 2023 în Liga 2, Politehnica, a oficializat astăzi la 12 învestirea lui Costel Pantilimon ca manager general al secund-divizionarei, secondat de directorul sportiv Paul Codrea, Adam fiind administrator delegat,  în vreme ce şeful executiv Ovidiu Cuc şi managerul sportiv Doru Plăviţu au predat frâiele.

Cât despre concitadina Ripensia Timişoara, a învins astăzi cu 3-2 (2-1) în deplasare în faţa secund clasatei în C8, CS Şoimii Lipova, consfinţind totodată transferurile valabile până-n vară ale jucătorilor Vlad Moraru şi Octavian Cracea. Mijlocaşul central Moraru (19 ani), născut în 16 iulie 2003 și care a început fotbalul la Sticla Arieșul Turda, devenea căpitan al echipei de juniori mari a Universităţii Cluj, ajunsă în finala Ligii Elitelor, în prima parte a sezonului actual jucând în Liga 3, la SCM Zalău. Cracea, un mijlocaș central – ofensiv născut în 23 martie 2001 a fost lansat de Sporting Juniori Vaslui şi a mai jucat la juniorii Petrolului Ploiești, în turul ediţiei în curs evoluând la ACSM Politehnica Iași.

În amicalul din judeţul Arad, Şoimii a deschis scorul prin Popovici înaintea pauzei (minutul 39) cu un şut din afara careului de 16 metri, dar în două minute timișorenii au marcat două goluri prin Mihart (44) și David Ciurel, Sofran înscriind şi el în minutul 67, 1-3, după care arădenii au redus din diferenţă în minutul 84 prin Modan.

Antrenorii Iulian Muntean şi Călin Mada au folosit următorii jucători: Braşoveanu – Zamfirescu, Butnăraşu, Gladun, Lungu, Morariu, Mihart, Stoi, Moraru, Sofran, David Ciurel.

Au mai intrat Flonta, Bain, Țieranu, Stoica, Bobocea, Baeram, R. Ciurel, Agapie, Ardeiu, Iosu. Iar antrenorul Iulian Muntean a spus: „A fost un meci foarte util, mai ales că terenul pe care am evoluat este unul foarte bun, permițând jocul de pase. Mă bucur că jucătorii au înțeles că trebuie să se exprime mai bine atât în plan defensiv, cât și în plan ofensiv, dar mai avem multe lucruri de pus la punct din vedere tactic. Am fost mulțumiți mai ales de prima repriză, când am utilizat o formulă apropiată de ce am dori noi. Mă bucur de asemenea că pe final am reușit să facem față oponenților, chit că în ultimul sfert de oră am evoluat doar cu un senior pe teren, Țieranu! Acum, urmează jocul de sâmbătă cu CSC Dumbrăvița, meci care ne va ajuta și mai mult să ne edificăm asupra stadiului de pregătire și asupra formei pe care le avem la ora actuală”.

Programul primelor jocuri din 2023 în Liga 2, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: