Dumbrăviţa şi CFR, tari afară, fac pressing… podiumului

Dumbrăviţa, şi pe mai departe neînvinsă după 4 runde, şi CFR Timişoara sunt celelalte două grupări care s-au impus în deplasare în intermediara de miercuri seară, ambele menţinîndu-se astfel în preajma podiumului, pe locurile 5 şi 6, în cazul alb-vişiniilor fiind vorba de primul succes extern. Dumbrăviţa, antrenată de Florin Macavei (foto), este unica grupare cu 3 deplasări în cont din primele 4 runde, aşteptînd duminică vizita Chişodei…

„Am jucat bine în cea de-a doua repriză, după ce am început rău, nu pentru prima oară”, ne-a spus Alin Ionescu după triumful lui CFR Timişoara la Peciu Nou, unde gazdele punctau încă din primul minut prin veteranul Titi Varga, pe fondul unei nesincronizări defensive a oaspeţilor.

Eduard Zele, absolvent cu „bronz” naţional al pepinierei poliste, a egalat din lovitură liberă în minutul 22, iar Năstase a înscris pentru 1-2 în minutul 44.

Iorgovan, ca şi în week-end, a reuşit o „dublă” în minutele 63 şi 75, cu care CFR a rotunjit un detaşat 4-1 în formula Toma – Livădaru, Hriţcan (46, Baidoc), Sorin Oberşterescu, Zele – Lupancu (46, Bonda), Crişan, Parfenie, Năstase (67, Soare) – Ungur, Iorgovan (79, Iţu). Pe bancă: Vlad – Neamţu, Stiopu.

 

Dumbrăviţa, singura cu deja 3 deplasări, dar încă neînvinsă…

 

După ce a învins în week-end la Teremia Mare, FC Auto Timişoara a suferit în schimb un al doilea insucces în Freidorf, 0-2 cu Dumbrăviţa, adăugat unui 1-3 cu Pobeda. Astfel, elevii lui Harry Pinzhoffer încă n-au cedat pe alte terenuri dar nici n-au obţinut vreun punct acasă: „Ca joc, am dominat dar steril, şi am pierdut pe o greşeală la o fază fixă, autogol, respectiv pe un contraatac. Am păcătuit foarte mult la finalizare, dar nu ne-am creat ocazii mari de gol…”

FC Auto a încheiat jocul în 10 oameni, fundaşul Coată fiind eliminat în minutul 82 pentru două cartonaşe galbene, după ce atacantul Moţ suferea o accidentare marţi, la antrenament, care îl scotea din schemă pentru această intermediară, deşi se dovedea a fi în formă şi poftă de gol.

Fără puncher, timişorenii au căzut pradă echipei mai închegate, Dumbrăviţa lui Florin Macavei deschizînd scorul în urma unui corner, prin Giurgiu, care de la colţul scurt a marcat un gol deviat, în minutul 55, şi s-a desprins decisiv după recuperarea aceluiaşi Giurgiu, pe dreapta, de unde a oferit o pasă noii achiziţii Belciug, a cărui deschidere a fost fructificată la colţul scurt de Zoli Kovacs, în minutul 75.

„Am mai avut două-trei mari ocazii de a marca, puteam face 3-0, Belciug a avut una chiar cu poarta goală, dar i-a rămas mingea sub talpă”, a menţionat Florin Macavei, antrenor care s-a declarat mulţumit atît de succesul din această seară cît şi de startul de campionat în ansamblul său, arătîndu-se însă totodată ponderat, dat fiind dificultatea unor jocuri viitoare: „Am cîştigat meritat, am făcut un joc bun, fiind echipa mai experimentată. Am început bine în general dar nici n-am întîlnit cele mai dificile oponente. Totuşi, important este că am obţinut aproape maxim din cele 3 deplasări avute. Totuşi, jocul de duminică, împotriva Chişodei, ne poate spune mai exact cum stăm, este un test relevant”.

Oaspetea Dumbrăviţa s-a impus în Freidorf în alcătuirea Miklos – Şofronea, Moga, Cengher, Vlaic – Bîrsanu, Terlai (Sîrbu), Şurpanu (46, Belciug), Duma (Bălan) – Zoli Kovacs, Giurgiu (Iszak). Pe bancă: Puiu – Pană, Koszma.

Andrei Belciug a evoluat de la pauză, revenindu-şi treptat după accidentarea la genunchi ce a necesitat o intervenţie chirurgicală. Belciug a sosit de la nou-promovata CSM Lugoj.

FC Auto: Ionescu – Coată, Matei, Vlădia, Taub – Cădariu (Faimoc), Laurenţiu Ignea, Ursachi (Sturza) – Leleczi (46, Rotaru), Cosur (Pitic), Nagy. Pe bancă: Ilie – Avădanei, Cine.

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Dumbrăviţa şi CFR, tari afară, fac pressing… podiumului

  1. andrei iuhasz spune:

    De meciul peciu cfr timisoara sa ne spuna domnul dobrisan despre modul de arbitraj……… Rusine sa le fie si celor care au dat bani ptr un astfel de arbitraj ca nu se poate sa arbitrezi asa fara sa iei banii rusine sa iti fie domnule Dobrisan si cand te vei uita in oglinda sa te barberestii da un gest barbates si taetii gatul ( imi cer scuze ptr doamnele si copii ce citesc acest articol dar nu se poate de atitudinea si arbitajul pe care afacuto hotul asta)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: