După 0-3 cu Slovenia, 0-2 și cu Norvegia în preliminariile Campionatului European. Fridrich (ACS Poli), tot titular pentru România U17

La mai puțin de 48 de ore după ce pierdea la scor cu Slovenia, în debutul Turneului de Elită al Campionatului European de fotbal sub 17 ani, selecționata juvenilă a României a repetat astăzi scenariul de a primi goluri în prima repriză, și din nou în al doilea minut de prelungire al părții întâi, cedând și Norvegiei, cu 0-2 (0-2), înfrângere prin care și-a anihilat șansele de calificare în turneul final continental din acest an.

Sigla FRF.550x1000x0resized

Hansson, în minutul 20, și Grodem, în cel de-al doilea minut de prelungire al primei reprize, au semnat reușitele victoriei scandinavilor antrenați de Magnus Kolberg, care au acumulat astfel tot 3 puncte, ca și Slovenia și Anglia, celelalte naționale sub 17 ani implicate în grupa patrulater din Albion. România U17 a rămas în schimb la zero, fără puncte și cu golaverajul 0-5.

Bogdan Vintilă, nou selecționer al României U17, după ce calificarea din primul turneu preliminar era conturată cu Florin Răducioiu la cârmă, a efectuat astăzi două înlocuiri în 11-le de start față de debutul de sâmbătă, și anume Coman și Grecu, aleși în atac și la mijloc, în locul lui Petre și Tănase. De fapt, cei 2 noi titulari intrau în joc și sâmbătă, în partea a doua.

România U17 a cedat astăzi la Nuneaton în alcătuirea Suciu – Căpușă, Ghiță, Fridrich, Vlădescu (50, Petre) – Kilyen – Dobre, Ciobanu – cpt., Oaidă (65, Hagi), Grecu (26, Mihalcea) – Coman, pe bancă rămânând Hodoroabă – Gîsă, Casap și Tănase.

Harald Fridrich, fundașul central junior B al celor de la ACS Poli Timișoara, a fost titularizat și în această după-amiază în 11-le reprezentativei sub 17 ani a României, în cel de-al doilea meci al ”tricolorilor” la Turneul de Elită din Anglia.

Românii au încheiat astăzi mai bine, în căutarea unui prim gol de onoare, dar tot au fost dominați în ansamblu, de exemplu cu 4-3 la șuturi pe poartă și 5-2 la cornere. Juniorii tricolori, care au încheiat cele 80 de minute în superioritate numerică, Zekhnini văzând două cartonașe galbene în ultimele nici 5 minute ale partidei, s-au dovedit a fi impreciși, cu nu mai puțin de 10 șuturi expediate în afara cadrului porții.

Calificată din faza preliminară de pe locul 2 în Seria 12, din Andorra, unde pierdea în septembrie 2014 doar în fața Cehiei, cu 2-1, dar dispunea cu 6-1 de Danemarca, victorie în care marca și fundașul timișorean Motreanu, România U17 a pornit sâmbătă seară cu stângul în Grupa 6 a Turneului de Elită al Campionatului European, fază a întrecerii în care se decid cele 15 naționale calificate la turneul final.

România U17 era depășită alaltăieri cu 3-0 de Slovenia, ultimul gol al oponenților consemnându-se tot în cel de-al doilea minut de prelungire al primei reprize, cum s-a petrecut și astăzi.

Românii vor mai juca și miercuri seară la Burton-on-Trent, cu gazda Anglia, care evoluează peste câteva ore contra Sloveniei, într-un duel direct al învingătoarelor cu câte 3 goluri marcate în urmă cu două zile. Insularii treceau sâmbătă de vikingi cu 3-1, la pauză 1-1, prin golurile lui Wright, în minutul 3, Collidge (57) și Ndwuku (62), respectiv Risa (11).

Din totalul de opt grupe a câte 4 echipe, două au fost adjudecate, de Belgia, în fața Olandei, respectiv Croația – cu punctaj maxim, înaintea Portugaliei, celelalte 6 disputându-se în aceste zile. Câștigătoarele celor 8 grupe și 7 ocupante ale locului secund cu cel mai bun punctaj împotriva formațiilor de pe locurile 1 și 3 se califică la turneul final, care, în acest an va fi și primul cu 16 naționale la start, față de 8 până la precedenta ediție.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: