După 45 de jocuri în Liga 2 și 421 de zile, Ripensia nu primește gol în campionat. Radu Suciu: ”Le-am spus să arate că reprezintă ceva în Timișoara ca jucători. I-am simțit foarte montați!”

Ripensia a obținut în această seară primele puncte în campionat contra alb-violeților de la ASU Politehnica, la a cincea încercare după cele din Divizia D Timiș și din campania trecută, acaparându-le și prin a nu primi gol, în premieră după 421 de zile din 19 august 2017, când dispunea cu 2-0 acasă în etapa a III-a din sezonul trecut de Sportul Snagov, dar și după 45 de meciuri în Liga 2. Roșu-galbenii încheie așadar o partidă din eșalonul secund fără a primi gol după mai bine de un an, cu mențiunea că timișorenii câștigau în runda finală a ediției trecute cu 3-0 la ”masa verde” un meci în care au încasat de la Știința Miroslava, într-un 2-1. Iar succesul din etapa a XII-a a fost semnat în condiții de deplasare pe ”Dan Păltinișanu”, conform programării duelului cu ”violeții”, la finele căruia Radu Suciu a spus…

”A venit soarele și pe strada noastră, într-un moment foarte important pentru noi! Așa cum le-am spus jucătorilor înainte de meci, ei și numai ei trebuie să învingă, iar meritul este aproape în exclusivitate al lor. Noi am avut oarecare inspirație, însă le-am spus și că indiferent dacă avem noi inspirație sau nu, să aibă ei în teren pentru a câștiga, să arate că reprezintă ceva în Timișoara ca jucători!”, a spus mai întâi Radu Suciu, primul dintre antrenori sosit pentru a lua cuvântul în conferința de presă.

”Am întâlnit o echipă foarte bună din punctul meu de vedere, dificil de contracarat, dar azi am reușit s-o învingem. Foarte pragmatică, primește greu gol, dar am reușit să înscriem și să nu primim, ceea ce este o premieră în acest campionat. Jucătorii au câștigat într-un moment extraordinar de important pentru noi toți!”, a adăugat interimarul Suciu.

”I-am simțit foarte montați, spre deosebire de alte meciuri din această perioadă mai nefastă pentru noi, cu multe jocuri pierdute, în care moralul a fost destul de scăzut, sau scădea brusc când se ivea un rezultat bun la orizont ori dădeau de greu în joc”, a mai remarcat Radu Suciu.

Întrebat în privința lui Anghelina, Suciu a explicat și că ”face parte din arsenalul tactic al unui joc, dar nu mi s-a părut exagerat gestul, se vede destul de des, și suntem o echipă cuminte din punctul meu de vedere. Nu vreau să vă dau câteva exemple, despre echipe care au fost și pe-aici, care au procedat mult mai neelegant, deci nu mi s-a părut ieșit din comun…”

Cât despre eliminarea lui Mansour Gueye, care primea al doilea cartonaș galben pentru întârzierea înlocuirii sale, pe când se îndrepta spre marginea terenului, încasându-l implicit și pe cel roșu, Suciu a explicat că ”așa am înțeles, că nu s-a grăbit la schimbare, că a ieșit încet de pe teren. Și vă răspund… Câte sute nu fac așa și nu primesc totuși galben!? Avem limite și noi, ce să facem!? Trebuia să fie extraordinar de altfel. Dar nu comentez arbitrajul, arbitrul să fie lăsat să arbitreze, nu sunt competent să judec arbitrajul, nici la victorie, nici la înfrângere, și oricum, nu arbitrajul e problema în fotbalul românesc…”

În legătură cu înlocuirea marcatorului Alexandru Popovici, Radu Suciu a subliniat că ”a muncit foarte mult, a fost util, a avut realizări, plus golul foarte frumos, și a obosit, căci nu are încă un tonus pentru 90 de minute, a fost o perioadă în care n-a jucat atunci când a venit la noi, și se vedea. Dar se va duce spre 90 de minute cu puterea de joc!”

Radu Suciu a mai zis că ”am avut un asemenea plan tactic, nici jucătorii nu l-au înțeles, însă în bună măsură l-au respectat, cu sincope, să zicem așa”, după care subiectul a fost mutat spre Alexandru Pelici: ”Eu l-am propus de ceva ani, ceva de perspectivă, dar atunci nu a fost momentul, era la un nivel înalt, ori noi aveam stabilitate dar nu așa un buget, atât de consistent, să atacăm un obiectiv îndrăzneț, cum el și-ar fi dorit. Dar mai există premise pentru așa ceva… Probabil c-o să vină, au fost ceva discuții, dar stadiul lor nu-l cunosc. Nu pot să decid eu. Se vrea a se gândi bine pasul următor, de aceea și starea de șah etern durează, însă o să se termine la un moment dat. Probabil se discută și de-o parte, și de alta, să nu se greșească, așa intuiesc eu, ca să nu se greșească, fiind ceva pe termen lung. În primul rând încerc să mă pun în pielea lui Săndel, căci el a fost foarte legat de proiectele de la Sibiu, a mai antrenat-o acolo și pe Voința, într-o altă perioadă. A construit ceva și cred că i-a căzut foarte greu, așa mă gândesc, așa că s-ar putea să se gândească dacă ar avea nevoie poate de-o pauză. În situații de astea te gândești bine la pasul următor, căci trebuie să ai un moral foarte sănătos când te înhami la altă treabă, zic și eu, încercând să mă pun în pielea lui…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sapte = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: