După alt 3-3 la Salonta: „Vom avea primul succes la Giarmata!”

Eliberată de grijile supravieţuirii, în condiţiile în care FRF a decis în favoarea retrogradării doar a ultimelor 3 clasate din seriile ligii a treia, şi nu a ultimelor 6, Flacăra Făget a reuşit vineri la amiază un al doilea 3-3 în două săptămîni pe acelaşi teren sintetic din Salonta, de această dată nu cu divizionara B Luceafărul, ci cu fruntaşa în C5 CF Bihorul Beiuş.

Iar după remiza cu ocupanta locului 2 în serie, la doar un punct în urma liderului ACS Recaş, conducătorul făgeţean Marian Trăiculescu s-a referit nu doar la faptul că Flacăra nu-şi făcea oricum mari griji în privinţa supravieţuirii, chiar dacă era situată pe primul loc retrogradant în C5, ci a menţionat că întărirea echipei are ca scop atacarea promovării în sezonul viitor.

„Suntem mulţumiţi, ca joc”, a spus după meci Marian Trăiculescu, conducător al nou-promovatei în C5, declarîndu-se optimist în privinţa reînceperii campionatului: „Nu este prea bine că s-a amînat startul returului dar decît să jucăm pe terenuri desfundate, mai bine aşa… Şi vom avea prima victorie pe 10 martie, la Giarmata!”

Speranţele timişenilor, deşi cu doar 4 puncte cîştigate din 7 deplasări în tur, cînd a acumulat un golaveraj de 4-19 pe alte terenuri, cedînd printre altele şi cu 2-1 la Beiuş, se leagă de evoluţiile bune din jocurile amicale şi de reuşita achiziţiilor dorite de antrenorul Marius Baciu. Astfel, Victor Pistol, fundaşul de 21 de ani alăturat la Flacăra fostului său coleg de la Mureşul Deva, Vali Furdean, a debutat pentru făgeţeni vineri, la Salonta, în remiza cu 3-3 (2-2) în care oaspeţii au condus de fiecare dată. Mai întîi prin Mihuţa iar în două rînduri prin Speroni, din lovituri de la 11 metri acordate pentru faulturi asupra lui Dan Raţiu.

A absentat în schimb veteranul Vasile Ghindaru (33 ani), în refacere după întinderea suferită în primul joc amical al iernii, 0-3 cu UTA, în aceste condiţii Marius Baciu rulînd 17 jucători, la start cu Goldiş – Briciu, Demian, Pistol, Ţuculea – Furdean, Gălan, Speroni, Mihuţa – Raţiu şi Boghian. Au mai intrat pe parcurs portarul Rădulescu şi Toma, Ilie, Drăgan, Mohamad şi Jichici. „Terenul a fost foarte bun şi ne prieşte, pentru că aici am remizat şi cu Luceafărul tot 3-3, tot pe o suprafaţă bună de joc. Aveam nevoie să jucăm pe un teren bun, pentru că precedentul triunghiular, cu Ineu şi Şiria, s-a disputat pe zăpadă, cu ninsoare viscolită”, a mai explicat Trăiculescu, apreciind că Pistol a debutat „foarte bine” într-o remiză în care Flacăra a încasat goluri pe două greşeli de portar şi una defensivă.

E bine ştiut că la Liga 3 era vorba de retrogradarea ultimelor 6 clasate din cele 6 serii, situaţie în care Flacăra, pe locul 11 la finele unui tur încheiat „într-un picior”, cu cîte două remize şi două eşecuri, golaveraj 0-6, tremura pe prima poziţie cu destinaţia Divizia D. Însă Marian Trăiculescu spune că „nu ne făceam griji în ceea ce priveşte retrogradarea şi dacă ar fi căzut 6 echipe, dar într-adevăr nu va mai fi atîta presiune asupra echipei. Ne-am derulat activitatea fără a ţine cont de această schimbare, avînd aceeaşi campanie de achiziţii, pentru că în 2013 atacăm promovarea!”

Millenium Giarmata, care debuta în returul trecut cu un 0-4 acasă, pe un teren desfundat, în jocul cu CFR Simeria, şi care va primi peste două săptămîni, în prima etapă pe 2011, vizita Flacărei Făget, va disputa în acest week-end un amical cu CS Vladimirescu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la După alt 3-3 la Salonta: „Vom avea primul succes la Giarmata!”

  1. dumitrescu claudiu spune:

    sa dea D-zeu sa fie asa d.le Marian pt.ca pe langa onoratul public din Faget si noi din satele si comunele invecinate am venit de fiecare data la stadion sa sustinem cu mult drag echipa FLACARA indiferent de rezultatul final al meciurilor.Multa bafta si asteptam cu nerabdare inceperea returului si ar fi atat de bine sa instalati o statie de amplificare audio prin intermediul careia sa anuntati la fiecare meci componenta celor 2 echipe din teren,numele arbitrilor,autorii golurilor.Multumiri anticipate pt. intelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: