După aproape un an de zile Poli nu marchează niciun gol acasă

Poli nu a pierdut atîtea puncte în precedentele 11 partide disputate pe stadionul „Dan Păltinişanu”, trei în prima ligă şi opt în liga a doua, câte a pierdut într-un interval de nici o sută de ore. După egalul din derby-ul cu Gloria Bistriţa, Poli a mai făcut duminică un pas înapoi în tentativa de a termina pe locul întâi, încheind la egalitate şi cu Unirea Alba Iulia.

Chiar dacă adversarii au fost cvasiinexistenţi în ofensivă, timişorenii nu au fost în stare să spargă lacătul unei defensive aşezată pe două linii: şi s-a mai întîmplat doar în sfertul pierdut de Cupa României, dar nu în campionat, ca „violeţii” să nu scuture măcar o dată plasa. Şi ca un făcut, tot la ultima apariţie înainte Sfintelor Sărbători de Paşti.

Undeva, pe ultimul rând la masa presei, singur şi resemnat, suspendatul Vali Velcea

Ca şi în meciul direct din tur, încheiat de asemenea la egalitate, Velcea, aflat acum în tribună şi înlocuit pe bancă de tehnicianul lui Poli II, Adrian Stoicov, a aliniat un „11” din care au lipsit mai mulţi jucători cu experienţă: Scutaru, Axente şi Goga. Ultimii doi au evoluat doar după pauză, însă nu au reuşit să limpezească acţiunile „alb-violeţilor”.

Mai mult, prestaţiile lui Goga din ultimul timp sunt alarmant de slabe, fiind o umbră palidă a celui care se lupta pentru titlul de golgheter în Liga 1 şi care ar trebui să fie motorul principal al echipei. De asemenea, dintre pierderile de efectiv din pauza competiţională, cea mai vizibilă absenţă este cea a fostului căpitan Iulian Tameş, tinerii promovaţi de la Poli II neavând încă experienţa de a se impune la mijlocul terenului, iar la alb-violeţi se simte din plin lipsa unui „creier” care să dea pasa decisivă.

A fost pentru a treia oară în acest campionat când echipa bănăţeană nu marchează, precedentele două situaţii fiind în deplasările de la Arad, cu UTA, şi Sânmartin, cu Luceafărul Oradea. Ultima partidă în care Poli nu a înscris pe stadionul „Dan Păltinişanu” s-a consemnat tot în luna aprilie, mai exact pe 23 aprilie 2011, în Sîmbăta Mare, când FCM Târgu Mureş, adoptând o tactică asemănătoare alba-iulienilor, a scos o remiză „albă”.

Se pare că luna aprilie este una cu ghinion pentru timişoreni în duelurile cu gruparea din Alba Iulia, pe 30 aprilie 2005 înregistrându-se anterioara partidă în care „alb-negrii” au plecat cu puncte din capitala Banatului. Băd a deschis scorul în primele minute, dar viitoarea achiziţie a Politehnicii, Găldean, a închis tabela imediat după pauză.
Pentru „alb-violeţi” vor urma alte două partide dificile, cu Gaz Metan şi cu UTA, în timp ce Unirea Alba Iulia va încerca să smulgă puncte şi liderului Gloria Bistriţa.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: