După finalele din 2025 şi 2026 de la München şi Budapesta, ultimul act din 2027 al Ligii Campionilor nu va fi pe San Siro. Se caută altă gazdă

UEFA caută o altă gazdă pentru finala din 2027 a Champions League după o altă întorsătură în reamenajarea Stadio Giuseppe Meazza la San Siro. Iar procesul candidaturii este redeschis, decizia fiind aşteptată în mai-iunie 2025, urmând ca ultimul act de la anul săi aibă loc la München iar cel din 2026 la Budapesta.

UEFA a semnalat într-un comunicat că “din moment ce Municipalitatea Milano nu poate garanta că stadionul San Siro şi împrejurimile nu vor fi afectate de lucrările de reamenajare în timpul finalei din 2027 a UEFA Champions League final, s-a decis ca finala să nu fie alocată acolo.”

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, confirmând luna aceasta că prim-divizionarele locale AC Milan şi Internazionale, care joacă pe rând acasă la San Siro, au respins propunerea de a renova stadionul deschis acum aproape o sută de ani, în 1926.

„Au oferit analize detaliate ale fezabilităţii tehnice şi economice iar concluziile lor au fost că proiectul nu poate fi desfăşurat la un cost sustenabil şi că nu vor s-o ia în această direcţie”.

Ambele cluburi lombarde preferând varianta ridicării unei noi arene în imediata vecinătate a lui San Siro.

Decizia din mai a celor de la UEFA a fost de a amâna pentru luna aceasta anunţarea găzduirii de către Milano a finalei din 2027 în Liga Campionilor, „în funcţie de informaţiile remise de Italian Football Federation (FIGC) despre planurile de reamenajare a San Siro”.

Ultima oară gazdă a finalei Champions League în 2016, când Real Madrid a dispus de concitadina Atletico la penalty-uri.

Duminică s-a jucat în schimb pe San Siro derby-ul local, cu campioana din Serie A, Internazionale, în calitate de gazdă, învinsă de AC Milan cu 1-2 prin golul cu capul al fundaşului central Matteo Gabbia – doar al treilea al său dar decisiv, servit fiind de Reijnders, pentru a pune punct unei serii de 6 eşecuri ale roş-negrilor în partidele directe cu concitadinii.

Care egalau în minutul 27 prin aripa Federico Dimarco, astfel primul fotbalist născut chiar în Milano care să înscrie în derby-ul local din Serie A – derby della Madonnina, de la Paolo Maldini în noiembrie 1994 pentru AC Milan.

Rosso-neri deschizători ai scorului în minutul 10 prin Christian Pulisic. Iar astfel, după 5 etape, AC Milan a egalat-o la puncte pe Internazionale pe locurile 6-7, cu câte 8.

Săptămâna trecută, milanezele începeau faza grupelor în Liga Campionilor fără victorie în faţa adversarilor englezi, campioana Internazionale remizând alb la Manchester în reeditarea finalei din 2023 a UEFA Champions League, cu City, iar AC Milan cedând pe San Siro cu 1-3 lui Liverpool. Foto: Marco Luzzani/Getty Images.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: