Cu o altă evoluţie slabă, ACS Poli Timişoara, tot fără gol marcat după 180 de minute din retur

Luna martie este ca şi încheiată pentru ACS Poli Timişoara, solicitată tot la două săptămîni în acest debut de retur, dar aspiranta la promovare încă n-a marcat în 2013, primul meci acasă fără gol înscris în acest campionat, în dauna unei CS Mioveni căreia doar Luceafărul Oradea nu-i scutura plasa în precedentele 7 ieşiri, rezonînd trist cu asistenţa ca şi nulă la revederea oficială pe „Dan Păltinişanu”: 0-0 cu CS Mioveni.

Revedere cernită de dispariţia unui fost jucător exponenţial al alb-violeţilor Timişoarei, înaintea începerii jocului de astăzi păstrîndu-se un moment de reculegere în memoria lui Gheorghe Şerbănoiu, fostul component al generaţiei de aur a Politehnicii, câştigătoare a Cupei României din 1980, care a decedat la vârsta de 62 ani.

Şi avea să fie o tristă revedere după 4 luni fără o zi, ocazie cu care alb-negrii puteau fi lideri măcar pentru o noapte în cursul acestei etape a 18-a cu 4 echipe stînd şi doar 3 meciuri pînă la această oră, cel puţin pînă la jocul de mîine al Coronei, cea care va fi următoarea adversară a Timişoarei, abia peste alte două săptămîni, pe 6 aprilie, tot pe „Dan Păltinişanu”… Dar oricît s-a încercat impulsionarea ofensivei, şi prin introducerile lui Trandu şi Boştină puţin după pauză, respectiv Enciu, din minutul 75, atacul n-a dat deloc roade.

După debutul cu stângul în returul campionatului, soldat cu prima înfrângere stagională, ACS Poli Timişoara avea nevoie de o victorie în prima întâlnire oficială cu proprii suporteri din acest an, atât pentru a se păstra în trena liderului Corona Braşov, dar şi pentru a se menţine la distanţă de celelalte pretendente la un loc promovabil: UTA, Damila Măciuca, FCM Târgu Mureş şi chiar CS Mioveni, adversara de sâmbătă.

 

3… Numărul remizelor secund-divizionarei timişorene pe „Dan Păltinişanu”, după 1-1 cu UTA şi 2-2 cu FC Argeş. În rest, ACS Poli trecea acasă de cei de la Alba Iulia, cu 4-1, ALRO Slatina (3-1), Luceafărul Oradea (2-0) şi Baia Mare (1-0). Palmares acasă în 2012-2013: 7 4 3 0 13-5 15 puncte.

 

Din păcate, pe fondul unei noi prestaţii neconvingătoare, ACS Poli a înregistrat al doilea meci consecutiv fără gol marcat, remiza albă cu trupa fostului dinamovist, Flavius Stoican, privând-o şi de urcarea în fotoliul de lider.

Revenită pe teren propriu într-un meci oficial după exact patru luni de zile, gruparea “alb-neagră” nu a avut parte nici de această dată de o audienţă numeroasă, chiar şi în condiţiile în care adversara nu era una oarecare, CS Mioveni fiind o fostă prim-divizionară, care, în 2013, nu pierduse nici cu FC Bihor, nici cu UTA.

Totodată, argeşenii aveau amintiri plăcute de la anterioarele vizite în Banat. Ultima prezenţă a lor pe stadionul Dan Păltinişanu s-a înregistrat tot într-o dată de 23 martie, dar în 2008, când au obţinut o victorie surprinzătoare contra Politehnicii, scor 1-2, Frăsineanu (39) şi Savu (57), respectiv Rusic (60) fiind autorii golurilor. Ulterior, pe 15 august 2009, cei din Mioveni plecaseră neînvinşi şi de pe arena unei alte timişene, Fortuna Covaci, după un 1-1, în cadrul seriei vestice a ligii a doua.

Sâmbătă, Vali Velcea nu i-a avut la dispoziţie pe Marovic şi Szekely, ambii cu probleme musculare, Bocşan şi Bărbuţ, care au evoluat ca titulari în naţionala U18 a România (generaţia 1995), în amicalul contra SUA, încheiat la egalitate, 1-1. De asemenea, fundaşul Florin Nohai a fost suspendat, după “roşul” primit etapa trecută, cu UTA.

Ca şi în partida de la Arad, timişorenii au evoluat sub aşteptări. Au deţinut mai mult controlul balonului, dar ocaziile de poartă au fost puţine, abia pe finalul primei reprize nou-încorporatul Mihai Dina ieşind în prim plan cu două situaţii, una fiind ratată cu nonşalanţă din postură de singur cu portarul. Lipsa de precizie a fost punctul slab al bănăţenilor şi în partea a doua a jocului, căci, pe rând, reluările lui Trandu, din nou Dina şi Boldea, în două cazuri, au ocolit cu mult poarta adversă.

 

5… Numărul remizelor înregistrate în deplasare de CS Mioveni: 1-1 la Aad, 1-1 la Slatina, 1-1 la Baia Mare şi 1-1 la FC Bihor Oradea. În rest, eşecuri la Alba Iulia (1-3) şi Piteşti (0-2), respectiv o victorie la Luceafărul Oradea (1-0).

 

Aşadar, a fost remiză, aşa cum s-a întâmplat şi pe 16 septembrie, în partida din turul campionatului, când s-a consemnat un 2-2. Cei de la Mioveni au avut atunci un avantaj de două goluri, ambele purtând semnătura experimentatului Emil Dică, dar, în ultima jumătate de oră, timişorenii au revenit prin rezerva Boştină şi prin “torpila” lui Petrovic.

*

ACS Poli Timişoara – CS Mioveni 0-0

Stadion “Dan Păltinişanu”, sâmbătă 23 martie, ora 15, timp răcoros, teren bun, spectatori 600.

ACS Poli: Pap – Redjepi, Petrovic, Şeroni, Bălace – Dobricean (Trandu, 53), Ov. Petre (c), Poparadu (Boştină, 53), Nanu – Dina (Enciu, 75), Boldea. Pe bancă: Kirev – Miculescu, Artean, Goge.

Antrenor: Vali Velcea.

CS Mioveni: Ciucă – Cotigă, Olteanu (c), B. Stoica, Dragu – Mazilu (Dumitrache, 82), Năstăsie (Pasăre, 68), Dragalina, I. Stancu – Arnăutu (Ayza, 55), Biceanu. Pe bancă: O. Popescu – Galan, Vintilă, Simion.

Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Boştină (85), Şeroni (90) – Năstăsie (22), Cotigă (47), Pasăre (77), Ciucă (90).

Arbitri: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca) – Gabriel Bârjac (Zalău) şi Petrică Ionuţ Câmpeanu (Cluj-Napoca).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: