„După un egal şi o înfrângere, ar fi excelent pentru noi să urmeze victoria!” Dumbrăviţa din nou la Buftea cu Progresul Spartac, acum în restanţă

Nu s-au stins încă de-a binelea ecourile deplasărilor „verzilor” Dumbrăviţei pe terenuri gazdă în 2023 ale întâlnirilor de pe scena SuperLigii, la Arad şi Mioveni, iar reprezentanţii Timişului în liga a II-a sunt deja din nou pe picior de plecare pentru un alt meci de campionat, deşi pauza competiţională e în toi şi la nivelul eşalonului secund, date fiind şi partidele de marţi din preliminarii ale „tricolorilor”, seniorii în Kosovo, tineretul în Albania, tot marţi fiind reprogramată şi partida pe care bănăţenii ar fi trebuit s-o joace încă de pe 5 august, în mod normal la Braşov, la startul ediţiei 2023-2024. Redirecţionaţi însă spre Ilfov, pentru o a treia vizitare în 2023 a retrogradatei Progresul 1944 Spartac Bucureşti, reinstalată pe palierul secund şi gazdă marţi a unei dispute de la ora 11, într-o zi de la mijlocul săptămânii, ceea ce demască faptul că FRF nici nu se mai sfieşte şi sinchiseşte să camufleze crunta realitate că destule meciuri ale diviziei „unde începe marea performanţă” n-au oricum parte de spectatori, aşa încât de ce tot deranjul să-l programeze la ore accesibile. 

Meciul restant din prima etapă a campionatului ligii a II-a, eşalon din care Progresul 1944 Spartac Bucureşti retrograda în primăvară după numai un sezon la acest nivel, a fost într-adevăr reprogramat la matineu într-o zi de marţi, pe 12 septembrie de la ora 11, numai cei de la Comisia de Competiţii a FRF ştiind cât trebuie că pot fi de nonşalanţi în a alege o asemenea oră de start pentru o partidă oficială din competiţia anticamerei SuperLigii, partidă ce va avea loc pe gazonul de iarbă de la Centrul Naţional de Fotbal din Buftea.

Unde dumbrăviţenii au mai jucat anul acesta cu cei din capitală, acest meci urmând a fi al treilea la Buftea cu Progresul Spartac în 2023, mai întâi o remiză albă la 4 martie, în penultima etapă a sezonului regulat, apoi un eşec pe final pe 29 aprilie, cu 3-2 în penultima rundă din play-out.

Iar antrenorul Cosmin Stan speră ca, de data aceasta, deznodământul să fie favorabil echipei sale: „După un egal şi o înfrângere, ar fi excelent pentru noi să urmeze victoria! Progresul e o echipă care a transferat foarte mult în ultimul timp şi care a început să se pună pe picioare. Au făcut un meci bun săptămâna trecută la Reșița, chiar și în precedentul meci de acasă, cu Corvinul, deci se vede că sunt într-o creștere evidentă. Și ca joc, și ca lot, pentru că am spus că au transferat mulți jucători tineri, jucători foarte buni. Dar ne interesează mai puțin adversarul, ne interesează mai mult de noi, să ne continuăm prestațiile bune din ultima perioadă, începând de la a doua repriză cu Viitorul Pandurii și continuând cu UTA și Mioveni. Încercăm să menținem acelaşi ritm de jocuri şi rezultate bune”.

Ritmul competiţional fiind impus de alte două apariţii în aceeaşi săptămână, marţi în Ilfov, sâmbătă la Ghiroda în etapa a VI-a, ce va începe joi seară cu Concordia – CSA Steaua, tot sâmbătă având bucureştenii Progresului Spartac un alt meci de campionat la Buftea, dar pe suprafaţa artificială, cu cei din Gorj. Programul şi clasamentul la zi al Ligii 2 fiind enumerate pe coloana datelor tehnice.

Apariţii după o săptămână lungă de pregătiri, marcată de probleme medicale, dat fiind că „am contractat o enterocolită la deplasarea de la Mioveni, am avut mai mulţi jucători cu probleme. Încetul cu încetul, ne punem pe picioare. Singura problemă majoră în ceea ce privește accidentările e Ţieranu. El va începe antrenamentele abia de săptămâna viitoare, din cauza problemei medicale pe care o are. Ne va lipsi marţi şi Cibi, care e la lotul naţional U19 şi se întoarce abia miercuri din Israel”.

Însă, dincolo de problemele medicale, la capitolul moral „verzii” stau bine, după ce au obţinut primul succes din campionat pe un teren greu, al unei echipe proaspăt retrogradate din elită: „Ne-a ajutat victoria de la Mioveni în ceea ce privește moralul și în ceea ce privește descătușarea. Săptămâna aceasta, am încercat să dăm și mai mult moral jucătorilor printr-un meci deja tradițional cu juniorii U17 ai clubului. Asta tocmai pentru a marca cât mai multe goluri și pentru a crește moralul cât mai mult. Sunt mulțumit de modul în care au decurs pregătirile săptămâna aceasta. A fost însă o săptămână lungă, ne antrenăm inclusiv astăzi (n.r. duminică), după care vom pleca încrezători spre Buftea”.

Alb-verzii vor călători luni dimineaţă spre zona Bucureştiului, urmând a se întoarce imediat după jocul cu Progresul Spartac. La finele săptămânii, în etapa a 6-a a Ligii a II-a, al doilea meci în calitate de gazde la Ghiroda, în compania nou-promovatei CS Tunari, sâmbătă 16 septembrie de la ora 11. Ulterior, deplasarea la Târgovişte.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: