”E o investiţie de 1-1,5 milioane euro. De un an așteptăm să primim autorizație”. Declarații Bălace, Corojor… ACS Galaxy Timișoara cu două echipe la Cupa Stelele Centenarului, turneul pe 5 grupe de vârstă pe Arena Națională

Cupa Stelele Centenarului, turneu de fotbal pentru copii din categoriile 2008, 2009, 2010, 2011 și 2012, se va desfășura pe Național Arena în organizarea Primăriei Capitalei și ”Sport pentru toți”, între participante numărându-se și două grupe de 2008 şi 2009 de la ACS Galaxy Timișoara, club înfiinţat în anul 2015, la activ cu peste 200 de copii şi juniori, în grija a 7 antrenori. Înaintea întrecerii din perioada 29 octombrie – 1 noiembrie de la București, la care vor participa peste 250 de echipe de copii şi juniori, gruparea juvenilă de pe Bega a găzduit astăzi o conferinţa de presă, inaugurată la ora 12:15 de Silviu Bălace…

În prezent, ACS Galaxy are echipe de copii şi juniori înscrise în competițiile AJF Timiş, precum și o echipă în Campionatul Municipal Timișoara, eșalonul șase, și anume Electrometal, lider în Seria a II-a.

Iar activitatea este completată de participarea la turneul bucureștean de pe Arena Națională, unde vor fi aliniate loturi de juniori U11 – de 2009, respectiv 2010, antrenate de Paul Burtic și Silviu Bălace.

Grupa 2009 (antrenor Paul Burtic): Nicolas Biraş, Sașa Miladinov, Sergiu Costea, Toma Julean, Mateo Paunevici, Paul Dobrescu, Alexandru Păun, Robert Wiland, Otvos Szolt, Fernando Iştvan, David Szabo și Samuel Buzea.

Grupa 2010 (antrenor Silviu Bălace): Darius Ciuleac, Răzvan Lupescu, Eduard Simu, Herenyi Lucas, Angelo Duma, Edi Pistolescu, Marko Zarin, Edi Ionică, Cătălin Roşu, Luca Meze, Alex Pîrvu și Tudor Vlasin.

Echipa clasată pe locul I în grupă se califică în faza următoare a Cupei Stelele Centenarului, seria în care va evolua formația generației 2009 reunindu-le conform tragerii la sorți pe ACS Noua Generaţie, ACS Galaxy, Academia Clinceni și Real Junior.

Grupa de 2010 a celor de la ACS Galaxy va juca în serie în compania celor de la AS Voinicelu, CSȘ Alexandria și AS Didi Junior.

Staff-ul clubului timișorean îi reunește pe preşedintele Goran Corojor, directorul de organizare Peter Ciobi, antrenorii grupelor de copii, și anume Silviu Bălace, Răzvan Ionilă, Aleksandar Indjic, Ionuţ Dincă, Paul Burtic, Narcis Damian, Alexandru Filip și Robert Foldi, preparatorul fizic Adrian Rus și medicul echipei, Ahmad.

Silviu Bălace a vorbit despre gruparea ACS Galaxy prin a semnala că ”a fost o idee din perioada când încă jucam, sunt deja trei ani de zile de când am deschis ACS Galaxy. Am început cu cinci, șase copii, acum am ajuns la peste 200 de copii și juniori. E un lucru bun pentru că suntem în momentul de față trecuți de faza în care să obținem Certificatul de Identitate Sportivă la nivel național. Suntem structurați pe grupe de vârstă, 12 grupe, vin și copii de 4-5 ani. Noi urmărim aici, în primul rând, să le oferim celor mici posibilitatea să facă sport, să se simtă bine. Cei mici joacă și se bucură, nu punem rezultatul înaintea dezvoltării. Beneficiază de teren de iarbă, de balon acoperit. Vrem să creștem copiii, avem în prezent o echipă de liga a șasea, poate de la anul chiar de liga a cincea. Noi ne dorim să îi creștem, dacă vor fi văzuți de alte echipe, să meargă mai departe. Noi formăm jucători, nu echipe, vorbim numai de oameni cu caracter. Deschiderea acestei școli a fost o decizie foarte bună, e bine că am făcut acest pas, chiar dacă, poate, mi-am lăsat familia pe planul doi, sunt foarte dedicat, șapte zile din șapte sunt aici. Acum nu se poate considera o afacere. Se pare că am început să deranjăm şi pe plan sportiv, şi cu dezvoltarea acestui proiect. Mulţi nu ne-au crezut şi nu ne-au luat în seamă, şi au început şicanele, probabil fiind așa de mici. Am început deja să deranjăm. Nu știu de ce sunt șicane, când noi vrem să facem un lucru bun pentru Timişoara. Până nu am închiriat acest teren, nu înţeleg de ce nu s-a făcut nimic…”

Primaria nu le dă autorizaţie circa un an tot aşteaptăă ….

Goran Corojor, președintele grupării ACS Galaxy Timișoara, a semnalat la rândul său că ”noi acolo avem un teren luat în chirie, vrem să facem o bază sportivă. Să putem organiza turnee, sper ca de la demararea lucrărilor să terminăm investiția într-un an de zile. Acolo vom face un teren mare cu iarbă, unul mic cu iarbă naturală, două cu suprafață sintetică, opt vestiare, cu toate cele necesare, sală de recuperare şi tratament, un loc de joacă pentru copii, un restaurant modern. Este o investiţie de 1-1,5 milioane de euro. De un an de zile așteptăm să primim autorizație, nu cerem bani de la nimeni, vrem să fim lăsați să investim din banii noştri. Nu vrem sprijin financiar, ci numai la aprobarea actelor, doar atât. Tribuna va dura ceva mai mult pentru a fi realizată, întrucât va fi acoperită. Nu ni s-a dat aprobarea pentru urbanism, de un an de zile. În cinci ani vrem să fim în liga a treia! Ambiție avem, sprijinul părinților şi al sponsorilor avem. Acel teren este unul integral privat, noi avem contract de închiriere pe 12 ani, cu posibilitate de prelungire și opțiune de cumpărare, noi suntem primii care putem să-l cumpărăm şi asta ne dorim!”

Întrebarea care se pune firesc este când va elibera oare autorizaţia administrația locală, din moment ce ACS Galaxy tot aşteaptă de circa un an de zile…

Și pentru a încheia precum am început, în ziua inaugurală a Cupei Stelele Centenarului, luni 29 octombrie, rezervată festivității de deschidere a competiției, se va intona imnul României, iar apoi se va purcede la Hora Unirii.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: