Echipa secundă a Lieblingului şi ASU Politehnica urcă din mers în marfarul Ligii a VI-a „Promoţie”, după începerea parcursului, în primele două „vagoane”

„Talpa fotbalului mic” timişean, liga a VI-a „Promoţie”, s-a mai îmbogăţit retroactiv, după luarea startului, cu alte două formaţii „satelit”, ale unor cluburi din Liga 3 respectiv Divizia D Timiş, urcând din mers în primele două… „vagoane”, Seriile I respectiv II ale noii ediţii de campionat în eşalonul şase. 

Ca-n „Promoţie” conform stării de fapt din noul sezon, chiar nicăieri în „fotbalul mic” timişean, pe de-o parte cu jucători „pe fals”, pe de altă parte prin înmulţirea echipelor secunde sau chiar garnituri numărul 3 ale unor cluburi din Liga 3, Divizia D Timiş ori Campionatul Judeţean al ligii a V-a.

Iar eşalonul şase a pornit din loc de câteva săptămâni, bunăoară, Seria a V-a „lugojeană” – cea mai consistentă numeric, aflându-se deja înaintea celei de-a şasea etape, dar unele grupări şi-au lansat „sateliţii” abia după începerea campionatului, din mers, acceptaţi fiind de AJF Timiş şi preluaţi pe parcurs, cum ar fi cazul unei alte garnituri a divizionarei D din Liebling, adăugată componenţei Seriei I, în care a pierdut cu 3-7 duminică pe „Comunalul” local întâlnirea cu Partizan Diniaş.

Iar Seria a II-a a fost rotunjită şi aceasta la un număr par de formaţii participante prin adăugarea din mers a alb-violeţilor de la ACS ASU Politehnica, duminică de la ora 17 pe „Hristo Stoichkov” din Dudeştii Vechi, în etapa a III-a, cu echipa secundă a „bulgarilor” de la Pobeda Star Bîşnov, retrogradaţi în primăvară cu prima garnitură din Liga 3, şi cu menţiunea că Seria a II-a are în cadru şi „satelitul” Avântului Periam, încă în eşalonul divizionar terţ naţional. 

Ar fi de fapt startul timişorenilor viola în noua ediţie, decişi aşadar să-şi păstreze prezenţa la acest nivel, fie şi cu întârziere şi un prim rateu, jocul programat duminica trecută în etapa a II-a la Baza II – UPT, cu cei de la AS Unirea Grabaţ, fiind pierdut la „masa verde” de polişti conform deciziei Comisiei de Disciplină a AJF Timiş, care a omologat rezultatul 0-3 iar localnicii s-au ales cu o penalitate sportivă de 200 de lei, întâlnirea neavând loc în condiţiile în care organizatorii n-au asigurat tot necesarul de meci. 

Este absolut evidentă debandada de la nivelul ligii a VI-a „Promoţie”, haos la el acasă, multe fiind semnele apăsătoare de întrebare ce planează asupra desfăşurării întrecerilor acestui palier valoric. Şi nu înseamnă că dacă este cel inferior valoric, poate fi astfel aruncat în derizoriu, cu tot soiul de improvizaţii şi experimente.

*Toate clasamentele la zi în cele 5 serii din Liga a VI-a „Promoţie” Timiş şi programul etapei din weekend, plus ultimele rezultate, pe coloana ierarhiilor şi datelor tehnice ale secţiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: