Eduard Zele, „dublă” în prima parte a unui amical vremelnic şi cu noutăţi: Millenium Giarmata – Ripensia Timişoara 4-0 (3-0)

E abia al treilea week-end al noului an dar iată că fotbalul îşi reintră deja încet-încet în drepturi, divizionara C CS Millenium Giarmata şi Ripensia Timişoara, lider nou-promovat în Seria 1 a Campionatului Judeţean Timiş, dând un bun exemplu în acest sens sâmbătă de la ora 11, pe o vreme rece, pe alocuri ploioasă.

Care nu i-a împiedicat însă pe protagonişti să dispute primul lor joc amical din 2014, la finele întâii săptămâni de acumulări din perioada de pregătire de iarnă. Desigur, rezultatul a contat mai puţin, prioritar fiind un prim contact al noilor achiziţii cu echipele cărora li s-au alăturat, în vederea unei bune integrări treptate.

CS Millenium, ocupantă a locului 4 în C4, s-a impus cu 4-0 (3-0), primele două goluri fiind izbutite de Eduard Zele, un ex-junior de la FC Timişoara care a urmat în 2013 traseul CFR Timişoara – FC Caransebeş, din Divizia D Timiş în liga a treia. După reuşitele fundaşului stânga, jucat împins pe bandă, Mihuţa a stabilit scorul primei părţi profitând de o degajare greşită a portarului Filip, care tocmai se remarcase printr-o robinsonadă. La reluare, Marius Călin a stabilit rezultatul final.

Pe lângă Zele, un alt junior lansat de FC Timişoara şi care a trecut recent pe la CFR a început astăzi pentru CS Millenium şi anume Iulian Vîntură, înlocuit însă după 30 de minute cu Pleşcan, în urma unei contracturi la coapsă, zonă musculară în care a resimţit înţepături. Implicit, Marius Călin a fost ulterior împins vârf.

De celalaltă parte, în 11-le de start al Ripensiei, noutăţile au fost Capbun, Siminiceanu şi Iţu, urmând ca jucători de bază în 2013, spre exemplu căpitanul Uzun sau Mureşan, învoiţi astăzi, să reintre cu proxima ocazie, marţi de la ora 19,30, pe terenul sintetic al complexului „Dan Păltinişanu”, unde sparring partner va fi divizionara D arădeană UTA Bătrâna Doamnă.

FC Ripensia a efectuat antrenamente întreaga săptămână, de luni până vineri, chiar şi joi, într-o sesiune de pregătire adresată de regulă juniorilor şi celor dornici să se alăture galben-roşilor, fiind prezenţi mai toţi componenţii lotului. „Momentan suntem într-o perioadă de acumulare şi dorim să-i încărcăm cât mai bine. De aceea am şi rămas la un scurt antrenament după jocul de la Giarmata, adresat celor care au intrat pe parcurs, cei înlocuiţi efectuându-l după ieşirea din joc. Astăzi ne-am axat pe integrarea noilor sosiţi iar săptămâna viitoare mai susţinem două jocuri amicale”, a explicat Ovidiu Olariu, antrenor al formaţiei de liga a V-a. Ripensiştii vor mai evolua şi sâmbăta viitoare de la 11, în Caraş Severin, la secund divizionara Metalul Reşiţa.

Galben-roşii n-au apelat azi nici la Păscăleanu, care s-a pregătit de luni până miercuri cu prim-divizionara ACS Poli, la solicitarea alb-negrilor, primind de vineri liber pentru acest week-end de la gruparea cu care a ajuns în optimile Cupei României.

Desigur, nici alte achiziţii n-ar fi excluse, cum e cazul lui Moroşan, învoit astăzi, a cărui revenire la Giarmata s-ar putea concretiza după ce de luni s-a aflat în pregătire cu alb-albaştrii.

Dat fiind că terenul a fost puţin moale, CS Millenium va proteja suprafaţa de joc de pe „Nicu Moraru”, bună de altfel, urmând a evolua miercuri în condiţii de deplasare, la divizionara D CS Ghiroda, şi fiind apoi în căutare de noi sparring-partners, pentru finele săptămânii viitoare.

Ulterior, din 28 ianuarie, Călin Cojocaru şi Ilie Stoican, secund care a intrat astăzi pe parcurs, îşi vor duce elevii în cantonament la Moneasa, până în 7 februarie.

Gîrba a fost astăzi şi el învoit, Gideon – puţin accidentat, iar Naidin n-a evoluat, pe motive medicale.

*

CS Millenium Giarmata: Gîrlea (46, Nariţa) – Mihălceanu, Furdean, Oneţ, Dancia – Mihuţa, Jichici, Leucă, Zele – Călin Marius, Vîntură (30, Pleşcan).

Au mai intrat după pauză şi Baidoc, Boldea şi Stoican.

Ripensia Timişoara: Ciui – Firuţ, Ciobai, Capbun, Cărpinişan – Duţu, Siminiceanu – Popa, Uţă, Iţu – Ungur.

Ceilalţi 2 portari au intrat tot pentru câte 30 de minute, păstrând şi în continuare criteriul ordinii alfabetice, şi anume Filip respectiv Rădulescu. La pauză au mai intrat Petrişor, Bagiu, Radu, Briciu, Anagor şi Mihai.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: