Egalată în inferioritate numerică, Politehnica câştigă în minutul 89 deplasarea finală în play-off, 2-1 la codaşa Vasas Femina, prin Sodinca, intrată pe parcurs

Politehnica Timişoara n-a folosit deplasarea de astăzi la codaşa din Odorheiu Secuiesc pe post de repetiţie pentru duelul direct la vârf pentru titlu de duminica viitoare de la ora 13, pe „Ştiinţa” cu campioana AS FC Universitatea Cluj, ci s-a aliniat în Harghita fără căpitanul Meluţă, iar alb-violetele au smuls greu victoria gazdelor care se alegeau cu doar 3 puncte din primele 8 etape în play-off-ul Ligii 1 Feminin, nou intrata Sodinca înscriind în minutul 89 pentru liderul rămas încă din prima repriză în inferioritate numerică.

Penultima rundă a grupei I valorice în elita fotbalistică feminină a fost inaugurată astăzi de la ora 13 pe terenul codaşei ACS Vasas Femina FC, depăşită acasă în play-off cu 0-5 de campioanele din Cluj, 2-4 de Carmen 1937 Bucureşti şi 1-2 de o altă nou-promovată, Csikszereda Miercurea Ciuc, unicul succes în 1-6 al harghitencelor datând din 29 aprilie, 4-0 pe propriul teren cu Banat Girls.

Însă şi alb-violetele bănăţence şi-au făcut astăzi meciul greu la Odorheiu Secuiesc, abordându-l cu Roşu – Dincă, Bratu, Codrescu, Corneil, Sucilă – cpt., Mirea, Roşu, Jivan, Cakovic, Mihăilesc, ultimă deplasare a sezonului în campionat în care Mirea a deschis scorul însă şi Dincă a fost eliminată în minutele dinaintea pauzei, avantaj minim pe tabela de marcaj dar inferioritate numerică în teren.

Taxată de harghitence printr-o jucătoare străină, 1-1 deja în primele minute ale reprizei a II-a, liderul de pe Bega alergând apoi zeci de minute după golul victorios, esenţial pentru a rămâne cu certitudine în frunte înaintea derby-ului din runda finală, în accepţiunea că „U” Cluj s-ar impune în mod normal mâine de la 11 acasă cu penultima clasată, Banat Girls.

Iar polistele au dat în cele din urmă lovitura, deşi în doar 10 jucătoare dar şi cu încă una mai proaspătă, introdusă pe parcurs, Melissa Sodinca, marcatoare în minutul 89: 1-2. Mult, mult mai greu decât la precedenta deplasare, şi aceea în Harghita, 7-0 la Miercurea Ciuc.

Dar suficient pentru păstrarea fotoliului de lider înaintea etapei finale a ediţiei de campionat 2022/3, în care Politehnica are şi varianta remizei pe „Ştiinţa” pentru a prelua titlul naţional de la laureata ultimelor 11 ediţii, din Cluj. Ceea ce ar fi ceva pentru o grupare lansată acum nici 2 ani direct în Liga 1, prin preluarea locului Fortunei Becicherecu Mic, lansare cu antrenorul Mirel Albon pe banca tehnică, după trofeele pe care le cucerea la cârma clujencelor.

Clasamentul actualizat şi programul rundelor finale, 9-10, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal. 

  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 9

 


Ultimele articole din categoria Feminin: