Ei – deștepții, și noi, fraierii

Campionatul nostru se întrerupe pentru a pregăti meciul din preliminariile campionatului european cu Insulele Feroe, care se va disputa la Ploiești la sfârșitul săptămânii.

Ne vom confrunta din nou cu pescarii, ospătarii și pompierii din insulele din nordul Europei. De aceea nu înțeleg problemele pe care și le face singur generalul Anghel Iordănescu. De exemplu, o mare bătaie de cap pentru antrenor este accidentarea lui Răzvan Raț. Desigur, ne pare și nouă rău pentru Raț, dar, în campionatul intern, așa cum este el, există cel puțin cinci jucători care pot evolua pe postul de fundaș lateral cu același randament.

Aș recomanda cu respect celor care jonglează cu termeni pe care nu-i stăpânesc să fie mai atenți. Termenul de insolvență este folosit de mulți fără să-l înțeleagă. Un club nu poate ieși din insolvență când vrea el, ci în urma unei hotărâri judecătorești, care va constata că toate condițiile au fost îndeplinite, dintre care cea mai importantă este plata tuturor datoriilor acumulate.

Dacă tot vorbim de campionatul nostru, etapele se dispută de-a valma, fără a ști dacă nu ești atent când începe și când se sfârșește etapa. Și atunci se pot strecura partide cu iz de blat, cum ar fi Dinamo – Chiajna și Viitorul – Pandurii Tg. Jiu. Apropos de Dinamo, joaca de-a schimba antrenorii nu aduce nimic bun în jocul echipei.

Unii se cred deștepți și lansează declarații care mai de care mai elucubrante. Șumudică, de exemplu, după aluziile legate de meciul cu Dinamo: „Sunteți bolnavi! Voi credeți că este ușor să rezolvi un blat?”. Da, credem că este ușor și nu, nu suntem bolnavi.

Un alt caz demn de semnalat este cel legat de Bourceanu. După înfrângerea de la Târgu Jiu, el l-a anunțat prin interpuși pe antrenor că nu mai poate evolua la Steaua. Reacția lui Gâlcă a fost una normală și moderată. Astfel nu l-a inclus pe Bourceanu în lotul pentru meciul cu Viitorul. Dezarmantă a fost declarația jucătorului: „Dacă nea Gigi Becali sau M.M. Stoica erau în libertate, nu se întâmpla așa ceva!”

În divizia B seria Vest semnalez victoria Caransebeșului la Reșița în partida cu Metalul, o pretendentă la câștigarea seriei. Se pare că antrenorul Alin Artimon face treabă bună la Caransebeș. Aparent înfrângerea Reșiței a adus liniște pentru ACS Poli care i-a învins la limită pe Șoimii din Pâncota. Când liderul seriei evoluează pe teren propriu și se chinuie cu ultima clasată, acest aspect ne oferă măsura valorii campionatului. Și asta chiar dacă antrenorul Ionuț Popa a ordonat puțin jocul echipei din Pâncota, care a interpretat bine partitura defensivei. Cam puțin pentru o echipă care vrea să evite barajul.

Constat cu surprindere evoluția mai mult decât modestă a echipei Becicherecu Mic. A pierdut contactul cu cele două echipe din județul Arad aflate în fruntea clasamnetului. Probabil se va mulțumi cu rolul de arbitru al campionatului, mai ales că le va întâlni pe amândouă pe teren propriu. Sâmbătă se va desfășura la Arad derby-ul UTA Bătrâna Doamnă – Național Sebiș. Va fi un meci de care pe care sau UTA pe Sebiș?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: