Electrica, 5 succese şi triumf la 2001 în „Cupa Porto Bega”

Adevărat festival fotbalistic al celor mici, în acest week-end, la „Arena Carlo” din nordul Timişoarei, cu ocazia celei de-a patra ediţii a Cupei Porto Bega, derulată pe 3 categorii de vîrstă, şi anume 2001, 2002 respectiv 2003-´04, însumînd circa 50 de jocuri, într-o foarte bună organizare şi perpetuare a unei tradiţii.

Competiţia a avut de toate, culminînd cu o finală a categoriei 2001 în care egalitatea a fost restabilită în 4 rînduri, înainte ca FC Electrica 1869 Timişoara, pregătită de Marius Nichitean, să se desprindă în cîştigătoare, pe un finish de-a dreptul… electric, în dauna concitadinilor de la LPS Banatul. Cei de la Electrica s-au văzut egalaţi de 3 ori iar mai apoi chiar conduşi, cu 3-4, doar pentru a răsturna soarta ultimului act, la 5-4, după 2-1 la pauză, palpitant meci în care măcar în ceea ce priveşte golurile David Miculescu a generat un one-man show, cu nu mai puţin decît 3. Răzvan Morariu şi Eric Pascu au fost ceilalţi marcatori ai celor din preajma Gării de Est, după ce în finala mică parcă nu se mai încheia şirul loviturilor de departajare, adjudecate în cele din urmă de ACS Poli Timişoara, după 1-1 în timpul regulamentar de joc cu gazda Porto Bega.

Generaţia de 2001 a Electricii, pregătită de Marius Nichitean, prima la Cupa Porto Bega 2012

„Arena Carlo” a fremătat la toată această efervescenţă juvenilă, iar pentru că am pomenit de timpul regulamentar de joc, să precizăm că atractivele dueluri s-au derulat în reprize a cîte 15 minute, pe suprafeţe sintetice de 55×30 metri (porţi de 5×2 metri), componenţa echipelor fiind de 6 plus un portar.

Iar foarte buna iniţiativă a grupării timişorene Porto Bega a inclus întreceri şi la categorii mai mici de vîrstă, în care s-a jucat în sistem campionat, fiecare cu fiecare, LPS Banatul dominînd destul de autoritar competiţia la grupa de vîrstă 2002, prin elevii pregătiţi de Cristian Petcu, şi care s-au impus în disputele avute cu FC Municipal 2012 Reşiţa, ACS Poli, FC Electrica 1869, Recaş dar şi cu o echipă secundă a liceului, în vreme ce la 2003-2004 s-a remarcat generaţia de 2003 antrenată la ACS Poli Timişoara de Iulian Prodana, într-un mini-campionat reunind cîte două echipe de la 3 cluburi printre care şi LPS Banatul respectiv FC Electrica 1869, precum şi AC Recaş.

Revenind la întrecerea copiilor de 2001, cea mai atractivă datorită fazelor sale eliminatorii, FC Electrica 1869 s-a impus cîştigînd pe linie, atît jocurile din grupă cît şi semifinala respectiv finala. Astfel, în penultimul act trecea cu 4-1 (4-0) de ACS Poli Timişoara, David Miculescu fiind din nou principal marcator, cu 3 reuşite, secondat fiind la acest capitol de Victor Bînzar.

De fapt, David Miculescu a şi cucerit titlul de golgeter al „Cupei Porto Bega” la categoria 2001, lotul complet al alb-albaştrilor Electricii la tradiţionala competiţie timişoreană fiind compus din Robert Popeţ şi Eduard Valasztek – portari, respectiv Răzvan Morariu, Alexandru Braşoveanu, Denis Dreţcanu, Eric Paşcu, David Miculescu, Nicolae Şofran, Victor Bînzar, Denis Hădărugă, Răzvan Mohorîta şi Andrei Ciachir.

David Miculescu (FC Electrica 1869 Timişoara) - generaţia 2001

Categoria 2001 a beneficiat de două grupe a cîte 4 echipe, Electrica trecînd de LPS Banatul cu 2-0 respectiv cu 2-1 de CSŞ Bega şi 9-0 de CSŞ Lugoj, victorii cu care a cîştigat Grupa A: 1. FC Electrica 1869, 2. LPS Banatul (antrenor Flavius Nastor), 3. CSŞ Lugoj (Nicolae Cimponieru), 4. CSŞ1 Timişoara (Cristian Utfineanţ).

În alte jocuri, CSŞ Lugoj – CSŞ1 Timişoara 3-1, LPS Banatul – CSŞ1 Timişoara 4-0 şi LPS Banatul – CSŞ Lugoj 3-1.

Grupa B a fost cîştigată de Porto Bega Timişoara, pregătită de Nelu Ibric, care a trecut de LPS CSŞ cu 1-0, de ACS Poli cu acelaşi 1-0, remizînd cu UTA (1-1), urmată de ACS Poli (Ovidiu Preda), UTA (Leonard Pinţa) şi LPS CSŞ Timişoara (Pavel Velcotă).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 3

 


Alte articole legate de acest subiect: