Electrica, Auto, Viitorul și CFR Timișoara, spre Fragaria Cup, în Slovacia

Fotbalul juvenil din Timișoara și-a creat un nume la Presov, în Slovacia, grupa de 2001 a Electricii intrînd în analele popularei competiții de copii și juniori prin cîștigarea de 3 ori la rînd a întrecerii la categoria sa de vîrstă, o premieră unică, și nu doar această echipă se va alinia în curînd la ediția din 2013 la Fragaria Cup, ci și garnituri ale altor cluburi de pe Bega: Auto, CFR Timișoara și Viitorul.

Fragaria Cup a crescut an de an în popularitate, iar la ediția din 2013 și-au anunțat participarea spre 300 de echipe, ce vor evolua la 8 categorii de vîrstă, plus la sub 15 ani și în cazul fetelor.

Iar Electrica merge pe 4 fronturi la competiția slovacă din 2-6 iulie, mai exact la categoriile sub 8 ani, U10, U12 și U13.

CFR Timișoara urmează să alineze două garnituri la sub 9 ani, întrecere în care erau anunțate a participa peste 40 de formații, iar Auto va juca la sub 11 ani, cu deja 45 anunțate la start în urmă cu cîteva zile.

În fine, Viitorul Timișoara se va alătura Electricii la U8, categorie cu peste 30 de echipe la start.

Grupările de pe Bega nu vor evolua în schimb la sub 14 respectiv 15 ani, categorii ceva mai reduse ca prezență numerică.

Acesta ar fi un prim excelent prilej nu foarte departe de casă pentru dobîndirea experienței competiționale, un altul anunțîndu-se la finele lui august în Serbia, la Stara Pazova, unde Federația Sârbă de Fotbal deschidea în mai 2011 un centru de 15 milioane euro pe 11,5 hectare și 10.000 metri pătrați de facilități indoor, House of Soccer urmînd a găzdui Max Sport Youth Cup, rezervată copiilor și juniorilor din categoriile de vîrstă ale generațiilor 2000-2005.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: