Electrica face cinste fotbalului juvenil din Timişoara, pe stadionul UTA: pe podiumul Cupei Hagi Danone 2013

E imposibil de prezis ce traiectorii în fotbal vor urma elevii de gimnaziu ai generaţiei 2001 la admirabila FC Electrica 1869 Timişoara, dar cert este că experienţa ultimelor două zile, nicăieri altundeva decît pe legendarul stadion al arădenei UTA, le va rămîne întipărită în DNA-ul sportiv şi existenţial. Căci băieţii de 12 ani reprezentînd o grupare fără echipă divizionară de seniori s-au clasat pe podiumul Cupei Hagi Danone 2013, deasupra unor finaliste reprezentînd pepiniere de cluburi cu apariţii în… Champions League.

FC Electrica 1869 Timişoara, generaţia 2001: locul 3 la turneul final de 8 echipe al Cupei Hagi Danone 2013

 

Cu alte cuvinte, „copiii Electricii” au reactivat spusa cu buturuga mică şi carul mare, sorbind însă totodată şi din pocalul cu regrete, la ceea ce ar fi putut fi, chiar mai grozav. Căci timişorenii au cedat sîmbătă dimineaţă, în semifinala competiţiei, cu 2-1 celor de la SC Vaslui, după un joc pe care l-au controlat într-o covîrşitoare majoritate, pe o suprafaţă de joc îmbibată de ploaia căzută toată noaptea.

Locul 3 într-un turneu final în care juniorii din estul Timişoarei i-au trimis la plimbare pe cei de la Petrolul Ploieşti şi Atletico Arad, gazdă şi campioană en-titre la ora debutului, şi în care alde CFR Cluj sau Oţelul Galaţi s-au poticnit la rîndul lor înaintea semifinalelor, este mai mult decît meritoriu. Triumful final i-a aparţinut finalmente micuţei CSŞ Corabia, graţie unui 4-0 în finala cu vasluienii, întărind ideea că buna organizare, seriozitatea, disciplina şi abnegaţia pot fi temelii ale depăşirii „numelor mari”.

Electrica, autoare a 3 victorii sîmbătă, a devansat-o astfel pe podium pe InterStar Sibiu.

Nicolae Şofran, marcator şi vineri, a egalat în meciul de la ora 9, 1-1 în minutul 35, după ce moldovenii deschideau scorul în minutul 30, şi se impuneau mai apoi pe contraatac, în minutul 47.

Marius Nichitean, care a apelat la start la Popeţ – Vidican, Morariu, Paşcu (Braşoveanu) – Şofran, Miculescu, Cărăbaş (Vicol) – Bînzar, a spus că „trebuie să fim mîndri de faptul că am ajuns aici. Academia de Fotbal Gheorghe Hagi a fost eliminată de cei din Vaslui, şi cîte şcoli de fotbal din ţară n-au ajuns la turneul final de la Arad. Suntem bucuroşi deşi se putea chiar şi mai bine… Ne punem însă pe muncă, pentru ca la anul să ajungem din nou sus”.

Dar pînă la alinierea în Campionatul Naţional de juniori D, pe „teren mare”, ce-i aşteaptă pe alb-albaştrii Electricii în 2013-2014, mai întîi două alte excelente oportunităţi de dobîndire a experienţei, şi anume la Fragaria Cup, unde s-au tot impus în trecut, la Presov, respectiv la redutabilul Max Sport Youth Cup, o competiţie internaţională găzduită exact aşa cum ştiu sîrbii să o facă…

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: