Electrica Timișoara câștigă Fragaria Cup cu 10 victorii din 10 la U13, la cea de-a XVII-a ediție slovacă

Gruparea timișoreană de la ”Gara Mică” ACS Electrica 1929 și-a făcut un bun obicei din a participa cu succes la turneul internațional de fotbal juvenil ”Fragaria Cup”, ajuns la Prešov la cea de-a 17-a ediție, nu doar pentru prima oară în acest deceniu izbutind să câștige întrecerea uneia dintre categoriile de vârstă ale tradiționalei competiții pentru copii și juniori.

Electrica a triumfat la ediția din iulie 2018 în cadrul celei de-a treia categorii de vârstă, U13, din totalul de opt puse în scenă de organizatorii 4 Sport în cooperare cu Academia de Fotbal a lui Tatran Presov, de la cea mai mică, sub 8 ani, până la cea mai mare, sub 15 ani, adjudecându-și în plus și un titlu individual, prin Florin Antonescu, desemnat cel mai bun portar al întrecerii.

Timișorenii au obținut 8 victorii în faza grupelor, cu golaverajul 30-1 și 24 de puncte, câștigând apoi fără a primi vreun gol și în semifinale respectiv finala.

Categoria de vârstă a juniorilor C sub 13 ani a reunt la start 18 echipe, împărțite în două serii, iar elevii grupării de la ”Gara Mică” s-au impus cu 2-0 în grupă în fața celei de-a doua clasate, cu 19 puncte, formație slovacă pe care aveau s-o întreacă ulterior și în finala cu trofeul pe masă.

Alb-albaștrii Electricii au dispus în grupă de oponenți din 5 țări diferite, și anume Lituania, Polonia – aliniată cu două formații, gazda Slovacia și Ucraina – reprezentate fiecare tot de câte două echipe, respectiv Ungaria. Un singur alt club românesc a jucat la Fragaria Cup în cadrul grupei de vârstă sub 13 ani, și anume Unirea Slobozia, a patra în cealaltă serie de 9 grupări.

”Tramvaiștii” de la ”Gara Mică” au confirmat și în semifinală, câștigată cu 2-0 cu exponenți ai clubului participant la organizarea tradiționalului turneu, gruparea din localitate 1.FC Tatran Prešov, elevii lui Cătălin Rumega triumfând și în finală, 1-0 cu Žilinský kraj Kinder team.

Electrica s-a aliniat în Slovacia și la o altă categorie de vârstă, aspect valabil și pentru alte câteva grupări timișene, precum ACS Ghiroda, printre altele a cincea în concursul celor sub 10 ani, dar și ACS Juventus Timișoara, formațiile românești fiind prezente în general în majoritatea întrecerilor, mai puțin la cea mai mare categorie de vârstă, U15, totodată cea mai restrânsă ca echipe la start, numai opt, dintre care a triumfat UKS Rona 03 Elk, din Polonia, printr-un 1-0 în finala cu gazda Tatran, devansând în ierarhia competiției tip campionat adversare din Bosnia și Herțegovina, Letonia, Ucraina și Ungaria.

Banatul fotbalistic juvenil n-a mai fost reprezentat la Fragaria Cup nici la grupa de vârstă U14, cu 10 echipe la start, dintre care a avut câștig de cauză Cautis Steaua Sudului București, neînvinsă în concursul desfășurat în sistem campionat, CSJ Știința U Craiova încheind a șaptea în aceeași întrecere, respectiv în cadrul competiției copiilor sub 11 ani, cu 26 de formații la start, încheiate cu o finală între concitadine, FK Lvov – FC Karpaty Lvov 1-0, după ce brașovenii de la ACS Tâmpa Kids pierdeau finala mică.

Timișoreni în schimb la cea mai mică categorie de vârstă, U8, cu 24 de echipe la start, dintre care ACS Juventus a ocupat locul 5 în Grupa C, iar în cele din urmă a jucat pentru locul 9, pierdut în fața brașovenilor, ACS Tâmpa Kids blue învingând cu 3-0. Pe de altă parte o prezență românească în finală, bucureștenii de la InterGalaxy ocupând locul 2 după 3-0 pentru Dinamo Minsk, din Belarus, cu mențiunea că ACS Tâmpa Brașov, cu 3 echipe, și Juniorul Brașov au completat reprezentarea din Carpați în Slovacia.

La U9, între cele 24 de echipe, două timișene, ACS Ghiroda ocupând locul 2 în Grupa B iar ACS Juventus Timișoara poziția a 4-a în Grupa A. Mai apoi, ACS Ghiroda avea să fie învinsă în meciul pentru locul 7, 1-0 pentru Zinedine Uzgorod, Juventus impunându-se în schimb în partida pentru locul 11, 4-0 cu MKS Zory. Finală românească în concursul celor sub 9 ani, Juniorul Brașov – FC Inter 4-2, o altă formație a celor de la Juniorul pierzând cu 0-1 finala cu TFS Nikars Vanagi.

Întrecerea copiilor sub 10 ani a reunit 24 de echipe iar ACS Ghiroda și ACS Juventus au ocupat locul 2 în Grupa B respectiv C, cei din Ghiroda pierzând cu 3-1 cu Cautis Steaua Sudului meciul pentru locul 5, în cele din urmă așadar vecini în ierarhia finală cu timișorenii de la Juventus, pe 7 după victoria cu polonezii de la UKS Rona 03 Elk. Finală câștigată de români, Juniorul Brașov cu 4-2 cu Zirka Kiev, Junior Galați pierzând-o pe cea pentru locul 3, 1-2 cu SJFSSOR Uzgorod.

În fine, ”tramvaiști” de la ”Gara Mică” și la U12, între 24 de echipe, Electrica ocupând locul 5 în Grupa C, iar apoi pierzând cu 0-2 meciul pentru locul 15 cu gazda Výber ObFZ Prešov, pe când finala a fost adjudecată de UKS Polonia Slubice, la lovituri de departajare, unică situație de acest gen la cea de-a XVII-a ediție a Fragaria Cup.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: