Elek, căpitanul Unirii la primul meci acasă al lui ACS Poli, adus pe Bega. Bărbuţ, ruptură…

ACS Poli a fost lovită din plin şi în cascadă de accidentări ale componenţilor din compartimentul ofensiv, profitând în schimb de retragerea oficială din competiţie a partenerei de întrecere Unirea Tărlungeni şi întărindu-şi atacul cu unul dintre jucătorii braşovenilor, ba chiar căpitanul acestora la întâlnirea din tur de pe malurile Begăi.

Elek îi conducea pe "roşii" în urmă cu nici jumătate de an, la ACS Poli - Tărlungeni 1-0

Elek îi conducea pe „roşii” în urmă cu nici jumătate de an, la ACS Poli – Tărlungeni 1-0. Dar Unirea nu mai e…

Marţi, la ultimul joc amical din Antalya, contra foarte puţin cunoscutului sparring-partner FK Taraz, înlocuitor de circumstanţă al oponentului anunţat iniţial, Shakhter Karagandy, fostă campioană a Kazahstanului, echipă care în stagiunea 2013-2014 juca în grupele UEFA Europa League, Cristi Bărbuţ se accidenta deja în minutul 7, spusele antrenorului Dan Alexa la conferinţa de presă de ieri, după victoria cu Olimpia, confirmând că este vorba despre o ruptură inghinală: ”Bărbuţ din păcate are problema cea mai gravă, conform investigaţiei RMN, şi este o pierdere mare, ruptură inghinală. Chipirliu are o entorsă uşoară la genunchi şi va lipsi 3-4 zile”.

Mai mult, înlocuitorul său în amicalul de marţi cu „cantitatea necunoscută” din Kazahstan, Bogdan Chipirliu, era schimbat la rândul său în minutul 53, tot din cauza unei accidentări, după ce şi Pedro Henrique îi lăsa locul în minutul 32 lui Rody Duarte, la rândul său substituit după o oră din meci, cu Nanu. Patru jucători ofensivi cedându-şi locul în primele 60 de minute contra esticilor, la ultimul amical din Turcia! ”Rody are pubalgie, şi Pedro a simţit azi ceva la picior și l-am înlocuit, să nu-l risc, iar acestea erau astăzi variantele, am încercat să atacăm exact cu ceea ce aveam la dispoziţie. A apărut şi Kneeshaw, care n-a făcut parte din lotul pentru Antalya şi căruia căutăm să-i găsim echipă; el a intrat pentru că Rody nu putea. Perdo simţea deja ieri ceva probleme”, după cum a mai explicat sâmbătă antrenorul Alexa.

poza

 

În aceste condiţii, şi rapiditatea găsirii unei variante de acoperire avea importanţa sa, cele spuse de Alexa în cadrul conferinţei după victoria cu 1-0 cu sătmărenii, ”Suntem în discuții avansate cu Elek (foto), care e un alt tip de atacant decât ce avem noi aici”, fiind confirmate în cursul sâmbetei de liderul ACS Poli Timişoara.

Capac la toate ar fi fost ca şi accidentarea suferită de Popovici în primul sfert de oră al amicalului cu Olimpia, pe a doua sa demarcare spre careul ardelenilor, accidentare ce l-a expediat pe targă iar ulterior cu Ambulanţa, la spital, să se dovedească a fi una de durată, temerile alb-negrilor fiind însă prompt risipite: ”M-am speriat că are o accidentare gravă, însă a revenit de la spital şi chiar vroia să joace. Totuşi, fiind un meci amical bun, nu ne permiteam să facem aşa ceva, dar important e că e bine!”

Robert Elek a fost aşadar achiziţionat ieri pe o perioadă de două sezoane şi jumătate, până în vara lui 2017, atacantul care în luna iunie va împlini 27 de ani urmând a debuta în alb-negru cu ocazia meciului amical de sâmbătă 28 februarie, acasă cu UTA Bătrâna Doamnă, zi în care timişorenii vor evolua cu componenţii care nu vor face parte din 11-le pentru deplasarea oficială la Oradea şi într-un meci de pregătire cu Vulturii Lugoj.

Una dintre cele 12 apariţii ale lui Elek pentru Unirea în sezonul de toamnă a fost bifată pe malurile Begăi, la primul meci acasă al timişorenilor din actuala ediţie de campionat, 1-0 cu braşovenii în vinerea de 5 septembrie, de la ora 11, deplasare în care Elek evolua cu banderola de căpitan pe braţ şi tricoul cu numărul 19.

Elek, plecat de la AS şi Fortyogo Târgu Secuiesc, a ajuns printre altele şi la Corona Braşov, care nu pierdea de două ori în nici jumătate de an pe „Dan Păltinişanu”, în 2013, atât în Liga 1 cât şi în Liga 2, pe când atacantul revenise deja, din 2012, în fotbalul prahovean, la Fortuna Brazi. Marcator a două goluri în B2 în toamna actualului sezon, Elek trecea în vara lui 2006 de la Poiana Câmpina la Oţelul Galaţi, care îl împrumuta ulterior sistematic, la CF Brăila, Petrolul, FC Bihor, CSMS Iaşi şi Corona, după care a închis cercul, trecând din 2012 la cei din Brazi iar din 2013 la Unirea Tărlungeni.

Unirea Tărlungeni, a cincea după 16 etape, s-a retras în această lună din întrecere, pierzând implicit prin omologarea cu 0-3 a rezultatelor partidelor din returul sezonului, disputate deja în toamnă, inclusiv în faţa timişorenilor, care remizau 1-1 în revanşa din judeţul Braşov. Unirea, care ar fi trebuit să reia campionatul sâmbătă 28 februarie, în deplasare la Pâncota, nu este însă singura care să arunce prosopul în B2, fiind urmată după mai toate probabilităţile de gruparea Fortuna Poiana Câmpina, din judeţul vecin. Cele două se întâlneau tocmai în ultima etapă a toamnei, 5-4 pentru braşoveni, dar absenţa lor ar lăsa seria vestică în numai 9 cluburi.

În consecinţă, startul din 2015 ar putea fi cu numai 3 meciuri în cadrul rundei a XVII-a. Politicile corupte şi strategiile după ureche ale celor implicaţi în fotbalul românesc în aceste ultime peste două decenii de căpătuială, în frunte cu scursorile umane de la vârful structurilor jocului cu balonul oval din România, îşi arată elocvent rezultatele în aceste zile. Un Proces de la Nürnberg ar fi nimerit şi pentru sportul rege din Carpaţi.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: