Eşecuri la zero ale naţionalei României în Liga B şi deja 329 de minute fără gol marcat în Nations League, dar neruşinata FRF recurge la culmea dezinformării

După o agresivă continuă campanie de promovare a fotbalului feminin prin prisma lansării reprezentativei României în Liga B a UEFA Nations League, propagandă dusă bineînţeles la recomandare unională dar în care FRF s-a întrecut cu zel pe sine prin a exagera ca măsură şi insistenţă a acestei promovări mai de pomină decât procedează în cazul „triolorilor”, forul federal din strada Vasile Şerbănică pur şi simplu a camuflat total din prim-planul paginii de deschidere a frf.ro deznodământul pierzător al deplasării în Slovacia, şi aceasta mult prea mult prefaţată, şi care eşec le-a lăsat pe selecţionabilele lui Dulca în posesia unui unic punct din 4 apariţii, codaşe detaşate la 6 puncte în urma ocupantei locului 2, după ce n-au mai marcat de 329 de minute, contabilizând a 3-a înfrângere alipită unui 0-0 acasă, însă Federaţia Română de Fotbal a recurs în plus la culmea dezinformării, minţind cu neruşinare că naţionala sexului frumos ar fi câştigat în deplasare în Croaţia. Chiar absolut extraordinară insolenţa celor din federaţie în ale manipulării, şi să mai ai cumva încredere în asemenea răstălmăcitori ai faptelor.

După ce frf.ro a fost asfixiat cu „dubla” României cu Slovacia în divizia secundă a Ligii Naţiunilor – emanaţie la debut sub egida UEFA, site-ul FRF a retras brusc din prim-plan deznodământul deplasării de marţi a „tricolorelor” în ţara slavă, odată ce rezultatul negativ ar fi afectat imaginea fotbalului feminin, revenind în schimb la clasica gargară ce-l caracterizează, cu un titlu gen „Votează tricolorul lunii octombrie în aplicația Fan Arena by FRF!!, respectiv „Convocări preliminare pentru meciurile cu Israel şi Elveţia din noiembrie” precum şi „Israel – România se va disputa la Felcsút, în Ungaria”.

Brusc şi dintr-odată, linişte în jurul reprezentării fotbalului feminin românesc. Păi este într-adevăr promovat cu insistenţă, şi la bine, şi la rău, ori doar când este strict convenabil FRF!?

Cert este că după 0-0 vineri acasă cu slovacele, România a pierdut marţi returul în deplasare, cu 1-0 (0-0), prin golul lui Mikolajova din minutul 64, suferind astfel al treilea eşec în primele 4 apariţii în UEFA Nations League, după ce pierdea în septembrie cu 2-1 (1-1) debutul în Croaţia, unde a condus din minutul 31 prin reuşita lui Carp, de fapt şi unica reuşită „tricoloră” în 6 ore de fotbal feminin inter-ţări, dat fiind că şi cealaltă partidă a fost pierdută luna trecută, 0-1 pe teren propriu cu Finlanda.

Astfel încât, fără a mai fi marcat de 329 de minute, România are cel mai modest bilanţ dintre codaşele celor 4 serii din Liga B înaintea ultimelor două etape din grupe, Grecia semnând măcar o victorie iar Belarus două remize, pe când Albania două goluri, deşi tot cu un singur rezultat de egalitate.

Iar locul 4 duce spre „Liga C”, pe când locul 3 cel mult spre play-out-ul de menţinere în Liga B, fruntaşă cu punctaj maxim a seriei în care activează România fiind Finlanda, care pe 30 noiembrie va primi vizita „tricolorelor”, Slovacia având 7 puncte după depăşirea elevelor lui Dulca iar Croaţia trei puncte, dalmatele urmând a le întoarce vizita în 5 decembrie, la finele fazei în curs.

Însă, incredibil dar adevărat, frf.ro minte în aşa hal încât îngheaţă apele, dezinformând că rezultatul debutului Croaţia – România ar fi fost 1-2, când de fapt ex-iugoslavele au răsturnat scorul acasă, 2-1, şi a se vedea ultimul nivel al manipulării la care dezgustător a decăzut FRF, dovada fiind aici: legătura. FRF aberând negru pe alb, pe propriul site, că rezultatul întâlnirii Croaţia – România ar fi fost 1-2. 

Disproporţionată aşadar insistenta promovare fără margini de către FRF a fotbalului feminin, un fel de car în faţa boilor, în condiţiile în care rezultatele sunt cele care sunt, şi nicio ruşine, deloc vreun motiv pentru a fi camuflate odată ce sunt nefavorabile imaginii acestei secţiuni în avânt pionieresc a sportului în 11 carpatin.

Dacă există însă totuşi ceva pozitiv în toată această jenantă poveste, ei bine, atunci aspectul ţine de faptul că, prin prisma unei mai reduse competitivităţi a fotbalului feminin românesc, există semne şi indicii certe că societatea carpatină n-a fost încă într-atât de încălecată şi asfixiată de insidioasa infiltrare subversiv malefică a feminismului toxic şi omniprezent, distrugând în primul rând esenţa purităţii feminităţii în sine, Finlanda culturii „woke” nefiind de fapt deloc de invidiat pentru ceea ce-a ajuns, cu toată performanţa sa sportivă pe acest palier secund continental inter-ţări. Mai bine mai „înapoiat”, decât pe linia pseudoemancipării din „Occidentul” secularizat şi rătăcit, în care calul troian pe nume feminism a făcut ravagii, produs de export şi pe adresa unor „clienţi” într-atât de susceptibili precum România. 

Mult, mult zgomot pentru prea puţin – mai degrabă forme fără fond, când prea puţini sunt cu adevărat interesaţi de fotbalul feminin, mai numeroase fiind participantele la întreceri, prin ademenirea copilelor şi junioarelor spre fenomen, decât simpatizanţii pentru care ar trebui în mod normal să joace. Ori din câte ştim sportul se bazează în primul rând şi în special pe simbioza practicanţi – spectatori, cu ocazia evenimentelor în acest scop organizate, şi nu pentru a-şi împopoţona forul federal vitrina de faţadă cu false impresii pe linia salvării aparenţelor, retrăgând însă brusc din vitrină aceeaşi „campanie promoţională”, odată ce rezultatul n-a fost cel dezirabil. Şi să fi procedat oare la fel www.frf.ro dacă România s-ar fi impus marţi în Slovacia? Cel mai probabil, ar fi inundat aceeaşi pagină de deschidere cu un titlu cu litere de-o şchioapă. Ceea ce sugerează lipsa de bărbăţie a celor din strada Vasile Şerbănică – firească pe fondul emasculării din societate, când de fapt ar fi trebuit să rămână şi la greu de partea „tricolorelor”, prin a le reliefa activitatea peste hotare, indiferent de deznodământul final. 

Pentru conformitate, România a pierdut marţi în Slovacia în alcătuirea Ceasar – Meluţă, Stanciu, Goder, Gered – Iordăchiuşi – Bistrian (minutul 46, Bălăceanu, Vătafu – cpt., Carp – Marcu (77, Roşie), Rus (65, Vlădulescu), pe când portarii Părăluţă şi Salamon, respectiv Tunoaia, Bortan, Istrate, Vasile, Bâtea, Herczeg şi Bratu au rămas pe bancă.

Vineri, în remiza albă tur, Dulca apela la Ceasar – Meluţă, Stanciu, Goder, Gered – Bortan, Vasile (min. 67, Herczeg) – Bistrian (67, Vlădulescu), Vătafu, Carp – Rus (82, Marcu).

Şi Irlanda mai are punctaj maxim după 4 etape din seriile Ligii B, pe când lideri neînvinşi mai sunt Polonia (4 3 1 0) respectiv Bosnia şi Herţegovina (2 2 0).

Cât despre reprezentativa masculină, UEFA a anunţat că a fost de acord cu propunerea federalilor de la Tel Aviv de a organiza meciurile cu România şi Elveţia pe stadionul Pancho din Felcsut, aflat la aproximativ 50 de kilometri de Budapesta, arena având capacitatea de 3.800 de locuri, gazdă a Akademiei Puskas. „Tricolorii” îi vor întâlni acolo pe „albaştrii” în 18 noiembrie de la ora 21:45. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: