EURO 2021 și COVID-19. Accesul pe stadioane

Deși pandemia este departe de a se fi încheiat, UEFA EURO 2020 se desfășoară cu un an mai târziu decât data inițială, pe tot continentul european. Dar câți fani vor avea posibilitatea de a urmări echipele favorite din tribună? Pe ce stadioane este permis accesul doar persoanelor testate negativ? Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate? Ne-a gândit să răspundem la aceste întrebări pentru a limita confuziile create de deschiderea Campionatului European.La Dublin nu se va mai desfășura niciun meci.

Deși inițial capitala Irlandei se afla pe lista celor 12 orașe care ar fi trebuit să găzduiască toate meciurile acestui European, Dublin a fost scos de pe această listă de oficialii UEFA. De asemenea, meciurile care trebuiau să se dispute în Bilbao se vor muta în Sevilia.

Meciurile care trebuiau să se desfășoare în Irlanda au fost replanificate deoarece oficialii irlandezi nu au dorit să permită ca un număr de cel puțin 14.500 de fani să participe pe stadion. Astfel, cele patru meciuri se vor disputa pe stadioane din St. Petersburg (Rusia) și Londra (Anglia).

Măsuri specifice pe stadioane

Dacă ai cumpărat un bilet la un meci din Campionatul European din 2021, trebuie să știi că există un set de reguli care trebuie urmate pentru a limita răspândirea virusului SARS Cov-2.

Aceste reguli propun o conduită cu totul aparte față de perioada de dinainte de pandemie.

Ai mai jos regulile propuse de UEFA pentru toate meciurile EURO 2020:

  • portul măștii este obligatoriu pe stadion și în jurul acestuia;
  • îmbrățișările și strângerile de mână trebuie evitate pe cât posibil;
  • păstrarea unei distanțe minime de 1,50m față de cei din jur;
  • trebuie să te așezi doar pe locul pe care îl ai pe bilet;
  • în pauza meciului trebuie evitate mutările;
  • folosirea dezinfectantului cât mai des;
  • persoanele cu simptome trebuie să nu se prezinte la meci.

Cum se realizează accesul pe diferite stadioane

EURO 2020 este, de departe, cea mai tare competiție a verii, iar cele mai bune case de pariuri online și-au făcut deja ofertele pentru acest spectacol fotbalistic.

Unul dintre cele mai bune exemple de dedicare și de pasiune pentru fotbal l-au dat oficialii din Azerbaidjan. Pe stadionul din Baku vor avea acces aproximativ 30.000 de persoane la fiecare meci, iar la intrare nu este nevoie de nicio dovadă a vaccinării sau a testului.

Pe Arena Națională vor avea putea participa maxim 13.000 de persoane vaccinate, imunizate sau care au un test negativ recent.

La vecinii noștri, în Ungaria, stadionul va fi utilizat la capacitatea sa maximă. Spectatorii unguri vor putea privi meciul din tribune pe baza unui card de vaccinare. Cetățenii străini au nevoie de o adeverință a vaccinării sau a imunizării sau de un test făcut cu maxim 72 de ore înainte de startul partidei care să ateste faptul că nu au COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: