Euro U21 2023: Tot ce trebuie să ştii despre competiţia organizată de România şi Georgia

Turneul final al Campionatului European de tineret 2023 se desfăşoară în România şi Georgia în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023. Competiţia aduce împreună 16 echipe naţionale iar formatul constă în grupe, sferturi de finală, semifinale şi finală. România U21 şi Georgia U21 vor participa din oficiu, în calitate de ţări gazdă.

Stadioanele gazdă ale Campionatului European U21 2023 sunt Stadionul „Steaua” și Stadionul „Rapid-Giulești” din București, Stadionul „Cluj Arena” și Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca. Aceste stadioane oferă facilități moderne și vor găzdui meciurile competiției, oferind o experiență de neuitat atât pentru jucători, cât și pentru suporteri.

Formatul competiției implică împărțirea celor 16 echipe participante în patru grupe de câte patru echipe fiecare. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, unde se vor întâlni cu echipele de pe locul secund din alte grupe. Ulterior, echipele câștigătoare vor avansa în semifinale și apoi în finală, care va avea loc pe „Batumi Arena” din Georgia.

Un aspect important al Campionatului European U21 2023 este alegerea lui Ianis Hagi ca ambasador al competiției. Acesta va reprezenta competiția și va contribui la promovarea evenimentului în rândul fanilor. Ianis Hagi a exprimat onoarea de a fi ambasadorul unui turneu final care se desfășoară în țara sa și și-a exprimat încrederea în potențialul echipei naționale U21 a României de a obține performanțe remarcabile.

În ceea ce privește cotele favorite la câștigarea turneului, Germania U21 este considerată favorita principală, fiind urmată de Franța U21 și Anglia U21. Cu toate acestea, competiția este deschisă și orice echipă are șansa de a se impune. În plus, microbiștii pot revendica diverse oferte speciale, cum ar fi ExcelBet bonus și apoi pot paria pe selecționata câștigătoare, dar și pe toate meciurile de la turneul final, chiar și în timpul desfășurării partidelor.

Meciurile Campionatului European U21 2023 vor fi transmise de TVR, astfel încât toți iubitorii sportului rege din România vor avea posibilitatea de a urmări meciurile preferate și de a se bucura de fotbalul tânăr și plin de potențial.

Echipa națională U21 a României va întâlni Croația, Ucraina și Spania în grupa B. Selecționerul Emil Săndoi va pregăti echipa într-un cantonament în Italia, iar jucătorii vor beneficia de facilități excelente pentru a se pregăti în vederea competiției. România U21 are o cotă de 20.00 la casele de pariuri pentru a câștiga turneul și își dorește să depășească performanța obținută în 2019, când au ajuns în semifinale.

Emil Săndoi a vorbit despre obiectivele echipei în cadrul Campionatului European U21 2023. După performanța remarcabilă din 2019, când România U21 a ajuns în semifinale, Săndoi consideră că principalul obiectiv este trecerea de grupe. Cu toate acestea, selecționerul are încredere în potențialul echipei și crede că aceasta poate concura la același nivel cu majoritatea echipelor calificate.

Astfel, Campionatul European U21 2023 promite să fie un eveniment deosebit, în care tinerii fotbaliști vor avea ocazia de a-și demonstra talentul și de a se afirma în fața suporterilor și a scouterilor.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + trei =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: