Ex-internaţionalul Leiva, al patrulea cel mai activ brazilian în istoria Premier League, cu Liverpool, pune punct carierei din cauza problemelor cardiace, la 36 de ani: „Mă confesez că a survenit ca urmare a unor forţe superioare”

Lucas Leiva, cu 24 de apariţii în naţionala Braziliei şi nu mai puţin de 247 în Premier League pentru FC Liverpool, devenind astfel al patrulea cel mai activ fotbalist din ţara cafelei în istoria de peste 30 de ani a competiţiei, şi-a anunţat în cadrul unei emoţionante conferinţe de presă retragerea din activitate, ca urmare a unor probleme cardiace, detectate iniţial cu ocazia unor teste medicale efectuate la Gremio Porto Alegre, club al copilăriei sale, cu care a semnat din nou în 2022, de unde era achiziţionat în 2007 de „Cormorani” pentru suma de 5 milioane de lire sterline, ajungând să joace la „roşii” 346 de meciuri în 10 sezoane. 

Mijlocaşul defensiv care s-a impus în linia mediană a portuarilor după plecarea ibericului Xabi Alonso şi a argentinianului Javier Mascherano, fără a juca însă în finalele în care a intrat cu „roşii”, cea a Cupei Ligii, adjudecată în 2012, la ora căreia era accidentat, şi cea din Europa League, cedată cu 3-1 în 2016 lui FC Sevilla, atunci când a rămas pe bancă, a mărturisit că „a venit şi ziua să spun la revedere terenului de joc. Mă confesez că e ca urmare a unor forţe superioare”adăugând într-o emoţionantă conferinţă de presă că „închei cariera unde îmi place (n.n..: la Gremio), însă nu în felul în care să-mi placă. Am sperat mult că situaţia va fi reversibilă, dar n-a fost cazul. Sănătatea e prioritară.”

Insuficienţa cardiacă era identificată în cursul unor teste medicale efectuate la clubul de care se despărţea în urmă cu 15 ani, ca parte a pregătirilor precompetiţionale, recomandându-i-se pentru câteva luni repausul, înainte de a fi re-examinat. Cum a semnalat şi Leiva, problema s-a dovedit a fi ireversibilă, incompatibilă cu continuarea carierei, la care a fost nevoit în cele din urmă să renunţe, dând anunţul în acest sens.  

Un fapt incontestabil este cert în totalitate şi absolut, şi anume acela că, odată inoculată în organismul uman prin injectare, substanţa administrată în aşa-zisa „campanie” de aşa-zisă „vaccinare” ce a fost lansată în decembrie 2020 la nivel mondial, generează nişte urmări ireversibile, printre care şi cea asociată efectelor adverse de natură cardiacă. Înţeparea poate fi amânată ori refuzată de către subiectul recepţionării sale, dar odată efectuată, ceea ce a fost inoculat în organism nu mai poate fi extras, echivalent unui proces ireversibil şi imprevizibil.

Ducând în cazul mijlocaşului în vârstă de doar 36 de ani la agăţarea ghetelor în cui, după ce mai juca şi pentru lazialii romani, din 2017, când era transferat din insulă tot pentru 5 milioane de lire sterline, cucerind cu capitolinii Coppa Italia.

Vestea vine la o lună de zile după ce brazilianul Philipe Sampaio, fundaş în vârstă de 28 de ani al lui Botafogo, a căzut pe gazon pierzându-şi cunoştinţa în „clasicul” cu Vasco da Gama, după 15 minute de joc, fiind transportat cu Ambulanţa la spital.

Început de 2023 aşadar cu probleme pentru actuali sau foşti fotbalişti, primele zile ale anului fiind cernite, la moartea legandarului Gianluca Vialli, trecut şi acesta prin insulă, la Chelsea, după ce sfârşitul lui 2022 aducea accidentul vascular cerebral al fostei aripi a lui Arsenal, dar şi Ajax respectiv Barcelona, Marc Overmars (49 ani), olandez director sportiv al lui Royal Anvers (Belgia), după un deceniu ca director de fotbal la cei din Amsterdam, cu care cucerea inclusiv Liga Campionilor, trecând apoi în Albion, retras fiind din carieră în 2004. 

Efectele adverse menţionate explicit ca urmare a aşa-zisei „vaccinări” nu-i ocolesc, cruţă sau scutesc nici pe unii dintre cei mai competitivi dintre performerii sportivi, foşti ori actuali jucători, iar după cum intuitiv a punctat Lucas Leiva la retragerea sa din carieră, „e ca urmare a unor forţe superioare”. Bună identificare. (foto: Gremio, facebook)

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: