Ex-polistul Schieb deschide scorul, ”Ciuc!”, Ripensia mai smulge o remiză din fază fixă: 1-1 (0-0) pe ”Electrica”. FOTO

În primul rând, dat fiind că din octombrie n-a mai avut parte de un meci acasă asupra căruia să nu planeze incertitudinile legate de disputarea sa, adică de 4 luni, Ripensia a putut așadar răsufla ușurată astăzi la matineu odată ce jocul cu harghitenii a luat într-adevăr startul, o reușită în sine, aspect pozitiv în lumina căruia vântul potrivnic sau calitatea gazonului puteau fi acceptate ca atare. N-au mai survenit amânările ivite cu cei din Mioveni și Farul, întâlnirea anulată cu argeșenii lăsându-se cu un injust 0-3 la ”masa verde”, ci timișorenii din a doua jumătate a clasamentului au ținut piept aspirantei la play-off, repetând figura făcută duminică Rapidului la Buftea, egalare după ce oponenții înscriau în repriza a II-a: Ripensia – AFK Csikszereda 1-1 (0-0).

”Un rezultat echitabil”, aveau să cadă de acord la final cei 2 antrenori, Ripensia înregistrând astfel prima remiză acasă din acest campionat, pe când cei din Miercurea Ciuc au bifat a patra deplasare consecutivă în Liga 2 fără înfrângere. 

Remiză pe un vânt puternic şi rece la Pădurea Verde, rafale care au făcut ca meciul să nu se ridice la nivelul ligii secunde, doar ambiţia şi dăruirea jucătorilor fiind demne de lăudat, compensatorii în absența veleităților tehnice și spectaculare. O întâlnire rezumată la un surd duel de angajament fizic, căruia mai frageda grupare roșu-galbenă i-a făcut față în ciuda masivității garniturii din Miercurea Ciuc.

Iar astfel Ripensia a rămas neînvinsă în 2021 în urma încleștărilor cu aspirantele la calificarea în grupa I valorică a locurilor 1-6, egalări dătătoare de speranțe, iar unii fani ai bănățenilor s-ar putea îndreptățit întreba cum ar fi fost și cât ar fi fost într-adevăr diferența de puncte dintre favoriții lor și trupa din zona play-off AFK Csikszereda, actualmente 8 puncte, dacă roșu-galbenii n-ar fi fost pățiți pe criterii extrasportive în afara terenului, victorie cu 4-2 dar rezultat anulat cu AFC Turris-Oltul, în baza retragerii dunărenilor din campionat, respectiv 0-3 la ”masa verde” cu CS Mioveni… 

Iar alții s-ar mai putea de exemplu întreba și de ce înaintea începutului meciului, la tragerea la sorţi a terenului de joc, brigada de arbitri a efectuat operațiunea prin întoarcerea spatelui la cele 6 camere de luat vederi transportate de la Miercurea Ciuc pentru filmarea partidei, dar și tribunei și băncilor de rezerve ale celor două echipe. Numai Flueran și colegii săi ar putea ști exact…

Cât despre meci, un început bun al Ripensiei – care aborda partida cu două noutăți în comparație cu startul deplasării la Rapid, și anume Rogac și unul dintre frații Macrițchii în locul lui Țieranu și Stoi – cu o primă ocazie după o fază fixă deja în minutul 7, în urma unui corner de pe dreapta, executat de Neagu, mingea ajungând la Rogac, care a nimerit-o cu emoţii, reuşind să o atingă dar insuficient pentru a înscrie, bară în stânga şi fază rezolvată de fundaşul ex-ripensist Apro.

Numai atât pentru gazde, dar nici oaspeţii nu au fost mai presus, expediind primul şut pe lângă poartă abia în minutul 38, prin Pinter, de la 16 metri lateral dreapta, spre colţul lung… 0-0.

Și totuși, la reluare, în urma unui contraatac purtat de același Norbert Pinter, diagonală de pe dreapta, de la peste 30 de metri, ex-polistul Marvin Schieb s-a lansat nestingherit spre poartă iar Dobre a gafat prin a ieși inoportun dintre buturi, driblat fiind, reluare în poarta goală: 0-1.

Avea să fie 1-1 în minutul 74, când Takacs l-a faultat în careul de 16 metri pe Gladun  iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, contestată îndelung de oaspeţi. Flueran a rămas ferm pe poziție și a vorbit cu portarul, Rybansky bătându-l cu braţul drept pe umăr… Executa cu precizie Alexandru Neagu, în dreapta goal-keeper-ului, lângă bară, iar Ripensia mai salva un punct.

Petruescu efectua imediat două înlocuiri, tot pentru ultimul sfert de oră, precum la Buftea, printre noii protagoniști tot cu Ene, iar Ripensia a cutezat să spere tot precum în Ilfov, și în minutele de prelungiri, și tot în urma partiturii favorite, cu faze fixe, corner executat de Neagu, prins însă de Rybansky, 1-1 echitabil. Timișorenii încheiau și acest meci în atac…

O altă trupă cu aspirații înalte o va vizita data viitoare, urmașa lui ACS Șirineasa, dar mai întâi deplasarea la Călărași, duminică la 11…

Rezultatele zilei în Liga 2 și programul etapelor 17-18, pe coloana clasamentelor. Fotografiile, mai jos.

*

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – V. Macrițchii, Călin (min. 75, Ene) – A. Popovici – cpt. (min. 75, Tudorache), Neagu, Piftor – Sokovic.

Rezerve: Velcea – Țieranu, Stoi, Golda, Vasluian, Fridrich, Coulibaly.

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secund, Iulian Muntean. 

AFK Csikszereda: Rybansky – Takacs, Kelemen, Claudiu Apro, Bor – Csuros (cpt.), Casiadi, Bara, Pinter (min. 80, Palmeș), Marvin Schieb – Meszaros.

Rezerve: Gyenge – Bonifac, T. Suciu, Rotar, Botorok, Jebari.

Antrenor principal, Valentin Dumitru Suciu; secund, Lucian Nicolau.

Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Marius Bălan (Dej); arbitru de rezervă Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri Ştefan Szilaghi (Satu Mare) , delegat de joc Viorel Lolea (Reşiţa).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: