„Exact acesta e termenul potrivit: victorie mare!” Dumbrăviţa face 3-0 deja până la pauză cu Politehnica Timişoara

ACS Dumbrăviţa – Politehnica Timişoara 3-1 (3-0) la reluarea campionatului Ligii 2, nou-promovaţii desprinzându-se deja până la pauză şi la 10 puncte în clasament de învinşii alb-violeţi, tot mai copleşiţi de situaţie. „Verzii” par a mai menţine… verde fotbalul timişean secund-divizionar, asigurându-şi toate cele 6 puncte din duelurile directe cu mai galonatele grupări bănăţene din eşalonul doi.

Vreme capricioasă la final de februarie, peste 1.000 de spectatori, relansare cu de toate, ploaie măruntă, vânt puternic, rafale torenţiale, cu momente pe alocuri bune de fotbal, oferite de învingători, cu 4 goluri dintre care două din lovituri de la 11 metri, dar şi 8 cartonaşe galbene, precum şi un spectacol recital reuşit de galeria viola – aspect cu care poate ar fi trebuit să începem, iar în final o victorie meritată a elevilor lui Cosmin Stan, numero uno în Timiş. Steaua ex-mijlocaşului prim-divizionar creşte în breasla antrenorilor, contrazicându-i prin fapte pe atâţia atotştiutori care-şi închipuiau că şi-ar fi ars cumva valiza. 

Politehnica a mers pe „Ştefan Dobay” să-şi joace una dintre ultimele şanse de reabilitare şi a controlat începutul întâlnirii, însă fără a-şi crea situaţii importante de gol, ba chiar nu a şutat pe spaţiul porţii, în vreme ce gazdele au expediat 3 şuturi şi au marcat 3 goluri, deja până la pauză. Meci jucat, echipa comunală „liniştind-o” pe penultima clasată.

Jocul avea a fi întrerupt după numai 3 minute, pentru circa două minute, întrucât galeria polistă a etalat arsenalul fumigenelor, cu petarde aruncate pe marginea terenului, atmosferă de meci, ce mai!

N-a trecut însă mult şi alb-verzii lui Cosmin Stan, cu ex-polişti şi ex-ripensişti în primul 11 faţă de sezonul de toamnă, au deschis scorul în minutul 19, atunci când Vlad Gîsă a executat o lovitură liberă de la 35 de metri, lateral dreapta, în mijlocul careului, şi fundaşul polist Porumb a deviat balonul, iar cu toate că portarul Murariu a fost pe fază, s-a văzut păcălit de coechiperul său: 1-0.

A urmat primul cartonaş galben, încasat de Curea pentru fault mai tare, iar după 4 minute a urmat un nou „galben”, tot în contul gazdelor, primit de Paulevici, şi numele lui Taub, de la Politehnica, fiind notat în carneţelul arbitrului.

Ca apoi, în minutul 40, să fie 2-0, când Paulevici a şutat de la 20 de metri spre poartă şi acelaşi Porumb a respins mingea cu mâna iar arbitrul Mihai Motan nu a ezitat şi a acordat lovitură de la 11 metri. Călin Toma a transformat cu precizie penalty-ul, şut la semiînălţime în dreapta portarului, şi a dublat avantajul pentru echipa sa.

În ultimul minut din prima repriză, după o lovitură liberă respinsă de apărarea polistă, Zaluschi a recuperat mingea în colțul careului de 16 metri, i-a pasat lui Călin Toma, iar fostul ripensist a realizat „dubla” cu un şut de la 14 metri, pe jos, în stânga portarului.

Trei la zero, ca la dentist pentru penultimii clasaţi. Simbolul viola al Banatului, pus la respect în micuţa Dumbrăviţa.

Galeria polistă şi-a făcut apoi numărul şi în primele minute ale părţii a doua, afişând un mesaj manifest cu tentă de îndemn pe adresa lui Pantilimon, „CU TINE ÎNTRE BUTURI AM DOMINAT TOATĂ ŢARA / HAI FANE SĂ LE REAMINTIM CE ÎNSEAMNĂ TIMIŞOARA”.

Iar Poli a controlat jocul, însă doar în ceea ce priveşte posesia, căci ocaziile au lipsit cu desăvârşire, nici un şut pe spaţiul porţii până în minutul 68, când a beneficiat de o lovitură de la 11 metri la un fault comis de portarul Trifon asupra lui Bocşan, goalkeeper care nu a fost iertat de cartonaşul galben. Penalty-ul a fost transformat de Cosmin Bîrnoi, intrat pe parcurs şi care a redus din diferenţă. Putea şi mai mult în minutul 89, prin Denis Radu, dar a şutat din interiorul careului peste transversală.

Cele 6 minute de prelungiri nu au mai adus nimic, doar câte un cartonaş galben lui Bîrnoi şi Niakate, precum şi înlocuirea lui Piftor cu Martinov, care va să zică Piftor n-a mai marcat precum în pregătiri, dar „verzii” tot şi-au conservat eficacitatea de trupă de play-off la capitolul înscrierii golurilor, deja 23. Nici pe jumătate în contul poliştilor, astăzi doar de la 11 metri. Încotro? Fanii le-au arătat jucătorilor spatele la salutul final dar hibele sunt prin alte părţi iar rădăcinile buruienilor adânc sădite de amar de vreme

Atât s-a putut, poliştii nu au putut mai mult, deşi au avut bunăvoinţă, iar ierarhia arată sumbru înaintea primirii ieşenilor la egalitate de puncte cu liderul CSA. Clasamentul la zi şi rezultatele etapei a 17-a, care se va încheia luni, precum şi programul penultimei runde din tur, pe coloana datelor tehnice.

CSC Dumbrăviţa: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Toma – Paulevici (min. 79, Ghinescu), Curea, Tănase, Salhi (min. 58, Niakate), Amariei – Zaluschi (min. 79, Simon), Piftor (min. 90+3, Martinov).

Antrenor Cosmin Stan.

Pe bancă: Mikloş – Capătă, Olaru, Simon, Torok.

Politehnica Timişoara: Murariu – Radu, Bocșan (cpt.), Porumb (min. 58, Sekulic), Taub (min. 58, Oanea) – Ignea, Tiihonen – Stojanovic (min. 58, Bîrnoi), Gîdea (min. 78, Benzar), Marincu (min. 78, Mada) – Gavra.

Antrenor Octavian Benga.

Pe bancă: Moldovan, Târsă, Tudor, Gologan.

Au arbitrat: Mihai Motan (Târgovişte) – Radu Despa (Baia Mare) și Emeric Tocai (Sibiu). Arbitru de rezervă Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri Dan Monea (Aiud), delegat de joc Daniel Sabou (Zalău).

Cosmin Stan, antrenor la ACS Dumbrăviţa, a exclamat: „Exact acesta e termenul potrivit: victorie mare! Ştiţi cum mă manifest de obicei pe margine, sunt foarte nervos, mă agit foarte mult, dar cred că aţi văzut că astăzi am fost destul de liniştit. Asta pentru că am văzut o echipă cu atitudine în această săptămână la antrenamente, aşa că am aşteptat liniştit de pe margine să dăm lovitura. Şi am dat-o! Dacă mă gândeam la o asemenea primă repriză? Eu mă gândeam la multe… M-am gândit că putem avea o asemenea evoluţie a rezultatului, chiar mă gândeam că îi putem bate la scor. Pe mine nu m-a surprins faptul că am avut 3-0 la pauză. Nu vreau să par lipsit de modestie, dar ca valoare cred că suntem peste Poli Timișoara în momentul de faţă. Şi ca grup, şi individual. Diferenţa a făcut-o atitudinea noastră mai bună. Şi dacă terenul ar fi fost foarte bun, tot ambiţiile şi orgoliile ar fi decis un asemenea tip de meci. Cred că am fost mai montaţi, mai «pe meci», cum se spune. Pe cei de la Poli i-a apăsat locul din clasament, s-a văzut acest lucru. Nu cred că e o echipă care merită să fie la retrogradare, dar acum sunt vizibil apăsaţi de poziţia pe care o ocupă şi le va fi cu atât mai greu mai departe”.

Octavian Benga, antrenor al lui Poli, a remarcat: „O înfrângere dureroasă, o sâmbătă neagră pot spune pentru noi. În primul rând pentru mine pot spune că astăzi, cu tot respectul pe care îl am față de adversarul nostru, ne-am bătut singuri. Toate cele trei goluri din prima repriză au fost trase la indigo. Lovituri libere de la mijlocul terenului, mingea pică în careu şi am făcut cadouri. Chiar şi un auogol, nu este permis aşa ceva. Din nou, repet, pot spune că toate cele trei goluri au fost greşelile noastre, cadouri, cadouri. Ce pot să mai zic, lipsă de concentrare. Nici nu contează terenul cand nu eşti foarte concentrat. Eram şi pe un moment bun al jocului, când am primit primul gol. Conduceam clar ostilităţile în teren. Pe toată durata partidei am condus jocul şi ostilităţile, pentru că ne doream să câştigăm acest joc şi cred că am avut ceva peste adversarii noştri. Dar repet, ne-am bătut singuri. Trei goluri, trei cadouri. Cred că am avut şi alte două penaltiuri neacordate. La fel cum l-a dat pe primul, putea să le dea şi pe celelalte. A interpretat cum a dorit arbitrul, a spus că a sărit mingea din pământ, dar per total nu trebuia să facem noi acele cadouri. Pot spune că suntem fraieri de serviciu şi ne-am bătut singuri astăzi. Suntem nişte proşti.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la „Exact acesta e termenul potrivit: victorie mare!” Dumbrăviţa face 3-0 deja până la pauză cu Politehnica Timişoara

  1. Marius spune:

    Interesați-vă de ce a plecat Toma de la Buzău. Aflăm adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: