Excelent! „Cupa Speranţelor”, ediţia a opta, cu cluburi alese

Conform tradiţiei, „Cupa Speranţelor” merge neabătut înainte, cea de-a VIII-a ediţie a turneului internaţional de fotbal pentru copii şi juniori reunind 16 echipe care vor avea parte de minim 5 jocuri fiecare vineri şi sîmbătă, pe terenul „Colterm” din Calea Şagului, unde vor descinde cluburi alese, dintre care 8 din străinătate, mai exact din Serbia, Bosnia şi Herţegovina şi Ungaria, şi alte 8 din ţară, şi anume Academia Gheorghe Hagi, Şcoala de Fotbal Gică Popescu, FC Braşov, Atletico Arad şi Pandurii, precum şi timişorenele FC Auto, Porto Bega şi LPS Banatul Timişoara, grupare organizatoare.

Cristi Petcu, un antrenor multicampion naţional de copii şi juniori cu LPS Banatul, acum gazdă la cea de-a opta ediţie a "Cupei Speranţelor"

Din capul locului trebuie remarcat că iniţiativa şi organizarea aparţine profesorului Cristi Petcu, antrenor de copii şi juniori la LPS Banatul, care s-a îngrijit ca an de an grupa sa de vîrstă să beneficieze de un asemenea turneu şi pe plan local, această continuitate datînd de pe vremea ascensiunii cu titluri naţionale în palmares a generaţiei de 1994, din care, iată, Steliano Filip tocmai a debutat în Liga 1, la Dinamo, iar Andrei Vaştag pe acelaşi palier, la Viitorul Constanţa.

De asemenea, esenţial de precizat în privinţa actualei ediţii este că se derulează la categoria de vîrstă 2002, aşadar pentru copii de 10 ani, gazda LPS Banatul completîndu-şi astfel un program de vară ce a inclus „Fragaria Cup”, la Presov, în Slovacia, unde era eliminată în faza sferturilor de finală, la penalty-uri, de către braşoveni, dar şi un cantonament la Moneasa. Rămîne de văzut dacă noua generaţie strunită de Petcu, şi care e momentan la nivelul juniorilor E, cu o primă fază a întrecerii oficiale la nivel judeţean şi abia apoi naţional, va păşi ca reuşite pe urmele celei de 1994, dar cert e că 26 de copii sunt pe mîini bune.

Vă veţi întreba probabil de ce la un turneu la care n-au declinat invitaţia echipe ale Vojvodinei, din Bekescsaba sau Szeged, pentru a nu-i aminti pe mai îndepărtaţii bosniaci, nu figurează între competitoare şi o garnitură a Centrului de copii şi juniori alb-violet, sau alb-negru mai nou, dar răspunsul primit de Petcu a fost că respectivii copii ar avea campionat. Campionat.

Aşadar ACS Poli nu doar că nu organizează asemenea întreceri, meteahnă de ani buni, dar nici nu se aliniază la competiţii organizate de grupări concitadine. Desigur, este dreptul fiecăruia să-şi croiască programul cum consideră de cuviinţă…

Ca jocuri, fiecare echipă va disputa cîte 3 meciuri în faza grupelor de cîte 4, mai apoi urmînd sferturile de finală, semifinalele şi finala, respectiv turneul de consolare, pentru ocupantele locurilor 9-16. Aşadar minim 5 partide pentru fiecare, ba chiar 6 pentru cele ajunse în fazele finale. Echipele au componenţa de 7 copii plus un portar, dimensiunile terenului de iarbă fiind 60×40 metri.

Se va începe vineri la ora 10, pînă la 14,30, iar apoi de la ora 15 la 17,30, programul de sîmbătă derulîndu-se de la 9,30 pînă aproximativ la 15,30.

Taxa de participare este de 50 euro, iar condiţiile se anunţă a fi foarte bune la un teren „împărţit în două” dar beneficiind de o încăpătoare tribună. Clubul organizator, LPS Banatul, a închiriat baza sportivă „Colterm” pentru organizarea competiţiei de vineri şi sîmbătă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Excelent! „Cupa Speranţelor”, ediţia a opta, cu cluburi alese

  1. muc spune:

    Din lipsa de comoditate sau cum spune chiar conducatorul centrului de copii ,,alb-negru” nu avem posibilitati ca sa organizam asemenea turnee pentru copii si juniori. Oare cind vom vedea un turneu organizat de clubul faniun al orasului macar la una dintre categoriile de virsta la care clubul are jucatori,sint foarte curios!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ca de participat la turnee participa doar pe banii parintilor si atunci cu scandal,ca vezi doamne nu e voie sa plateasca parintii cazarea si masa copiilor la turnee,dar ei nu au bani sa onoreze aceste turnee la care sunt invitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 6 = zero

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: